ΤΣΣΚΑ: Ξεδοντιασμένη αρκούδα!

Προβληματισμό προκαλεί η φετινή ΤΣΣΚΑ. Καθώς ξεκίνησε με ένα μεγάλο μπάτζετ όπως κάθε χρόνο σαν ένα από τα μεγάλα φαβορί για την Ευρωλίγκα όπως κάθε σεζόν αν και τα τελευταία δύο χρόνια έπεφτε πάνω στον Ολυμπιακό και έχανε τις κούπες. Παρόλα αυτά η αρκούδα δεν δαγκώνει ακόμα αλλά το χειρότερο είναι ότι δείχνει και Ξεδοντιασμένη αρκούδα! Και αυτό έχει εξηγήσεις . Βεβαίως πολλά μπορεί να αλλάξουν μέχρι τον Μάιο

αλλά την παρούσα στιγμή η ΤΣΣΚΑ έχει πολλά θέματα να λύσει και δεν θα είναι και εύκολο να βρει λύσεις. Αρχικά έχουμε ένα Μεσίνα που είναι πιο μπερδεμένος και από τον ..Έκτωρα!

Ο ιταλός είναι σε κάθετη πτώση εδώ και μερικά χρόνια από την αποτυχία του στην Ρεάλ και είναι επηρρεασμένος από την θητεία του ένα χρόνο στο ΝΒΑ και τους Λέικερς στο προπονητικό τους τιμ αφού δείχνει να άλλαξε ιδέες. Οι ομάδες του δεν παίζουν πλέον την άμυνα τανάλια του Μεσίνα και ο ίδιος όλο και περισσότερο εμπιστεύεται πλέον παίκτες με επιθετικά χαρίσματα και όχι ρολίστες πολυτελείας και τακτικής. Για παράδειγμα είναι ντε φάκτο ότι στον παλιό Μεσίνα ούτε απ έξω δεν θα πέργανε ο Ουίμς που είναι παίκτης στιλ ΝΒΑ. Και ακόμα και ο Τεόντοσιτς με το μυαλό που έχει στο παρκέ θα είχε φύγει νύχτα.... Και άλλες τέτοιες περιπτώσεις έχουμε με τον Μεσίνα βασικά και πέρσι και φέτος να φτιάνει ομάδες που δεν ταιριάζουν σε Μεσίνα.

Από εκεί και πέρα η ΤΣΣΚΑ έχει φέτος πολλά προβλήματα με βασικά της αστέρια. Για παράδειγμα στηρίζει πολλά στον Κρίστιτς στο σέντερ που πλέον όμως αισίως είναι 30αρης αλλά κουρασμένος και ταλαιπωρημένος από τραυματισμούς και έτσι δείχνει να περπατά παρά να τρέχει! Και έχοντας και το Ευρωμπάσκετ που έπαιξε και χωρίς ξεκούραση δεν ξέρω πόσο καλά μπορεί να είναι στην σεζόν. Ο Ουίμς άγνωστο για ποιό λόγο δεν έχει καμία σχέση με τον περσινό Ουίμς των 20π και είναι περιορισμένος στους 5 αλλά στην ουσία ανύπαρκτος. Άμυνα δεν έπαιζε και πέρσι και μαζί με τον Τεόντοσιτς η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που μπάζει αμυντικά απ όλες τις πλευρές. Και τρώει εύκολα σουτ από τα 5-6 μέτρα που παλιά δεν σε άφηνε να σκεφτείς καν να σουτάρεις! Ακόμα και αν βελτιωθεί επιθετικά ο αμερικανός η άμυνα θα είναι πρόβλημα.

Αν δεν βελτιωθεί και επιθετικά η ΤΣΣΚΑ θα έχει και πρόβλημα στο σκορ και στο ανοιχτό γήπεδο και θα περιμένει τις εξάρσεις του Τεόντοσιτς που στην καλή μέρα σκοτώνει όποια ομάδα βρει μπροστά του αλλά στην κακή του (και έχει πολλές ) σκοτώνει την δικιά του πρώτη πρώτη... Παίκτης που παίζει για τον εαυτό του βασικά και αυτό είναι το χειρότερο. Μεγάλο ταλέντο, μικρό μπασκετικά μυαλό στο παρκέ σαν αποτέλεσμα. Ο Κριάπα έχει μεγαλώσει επίσης αν και σταθερή αξία, ο Χάινς δίνει μάχες, στην περιφέρεια ο Τζάκσον και ο Πάργκο είναι αμερικανάκια κόμπο γκαρντ που με παλιό Μεσίνα δεν θα πήγαιναν ούτε για προετοιμασία.

Γενικά μια ΤΣΣΚΑ με κακή χημεία, ασύνδετη και μπερδεμένη αλλά το χειρότερο είναι ότι δεν ξέρω πως θα βρει άκρη. Βέβαια έχει τεράστια εμπειρία, φανέλα και κλάση και ποιότητα και ο καθένας μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει ένα σούπερ ματς, αλλά άλλο το παίζει βάση φανέλας και κλάσης και άλλο παίζω σαν ομάδα. Συνεπώς η ΤΣΣΚΑ παίζει με το ένστικτο βασικά και όχι βάση σχεδιασμού σωστού και τακτικής σωστής και γι αυτό και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για την χρονιά της και βλέπω άμεσα διορθωτικές αλλαγές αφού και με την Ναντέρ εκτός κέρδισε στο τέλος με την εμπειρία όπως και με την άλλη πρωτάρα την Μπουντιβέλνικ στην Μόσχα και στο πρώτο μεγάλο ματς σήμερα στην Πόλη με την Φενέρ έχασε τα αυγά και τα πασχάλια και θύμιζε τσίρκο της Μόσχας...

Keywords
Τυχαία Θέματα