Τσόχλας: «Να περιορίσουμε τα ατού τους»

Ο Απόλλωνας Τσόχλας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΑΟΚ ενόψει της πρεμιέρας του Basketball Champions League με αντίπαλο τη Ρόσα Ράντομ, τονίζοντας πως στόχος του "Δικέφαλου" δεν είναι άλλος πέρα από τη νίκη.

«Σίγουρα είναι μια νέα διοργάνωση, ευχόμαστε να έχει επιτυχία και εμείς σαν ομάδα, να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ξεκινάμε με ένα πολύ

δύσκολο πρόγραμμα, όπως κάθε χρόνο, με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που έχει αυτό το πρόγραμμα. Να ευχηθώ να έχουμε καλή σεζόν, με υγεία πάνω από όλα και ότι καλύτερο μπορούμε, να το καταφέρουμε», δήλωσε αρχικά ο άσος των "ασπρόμαυρων".

Σχετικά με το αν η νίκη επί του Κολοσσού, δίνει και την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για την ομάδα, είπε: «Ήταν καλό για την ψυχολογία μας, μετά από μια άσχημη ήττα που είχαμε, τώρα που μπαίνουμε στα συνεχόμενα παιχνίδια, να ξεκινήσουμε με μια νίκη που θα είναι αφετηρία για να κάνουμε ένα καλό σερί».

Για το αν υπάρχει κάποια σύγκριση της Ρόσα Ράντομ με τη Ζιελόνα Γκόρα, που αντιμετώπισε πριν δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ στην Πολωνία: «Δε νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε μια ομάδα, με δύο χρόνια πριν. Η Ρόσα Ράντομ είναι μια ομάδα που έχει 2-3 ξένους παίκτες, που τους αρέσει να παίζουν ελεύθερο μπάσκετ. Είναι αρκετά καλοί στην επίθεση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε την τακτική που μας είπαν οι προπονητές μας και να τους περιορίσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό είναι και το ζητούμενο σε αυτό το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι».

«Για μένα τα φιλικά δε μετρούν τόσο, δεν έχει καμία σχέση η αγωνιστική συμπεριφορά με τα επίσημα. Αυτό που μας έλειψε από το επίσημο εκτός έδρας παιχνίδι και δείξαμε ότι εδώ μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα, αλλά έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να στοχεύσουμε στο επόμενο παιχνίδι, είναι η άμυνα. Πρέπει με βάση την τακτική μας να περιορίσουμε τα ατού τους, να ελέγξουμε το ρυθμό, γιατί είναι εκτός έδρας παιχνίδι και πιστεύω ότι θα πάρουμε τη νίκη».

Σχετικά με την νεανική ομάδα που έχει ο ΠΑΟΚ αλλά και για τις δικές του εμφανίσεις, ανέφερε: «Αυτό δεν πιστεύω ότι είναι σαν σκέψη. Παίζουμε, προσπαθούμε, το κυριότερο είναι επειδή είμαστε νέα ομάδα, να προσπαθήσουμε να βγάλουμε ομαδικά, τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να έχουμε μια καλή χρονιά. Είναι μια πολύ μεγάλη σεζόν, οπότε θα χρειαστούμε την ομαδική δουλειά. Έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου και πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε».

Για το γεγονός ότι αρκετοί συμπαίκτες του δεν έχουν ξαναζήσει τη διαδικασία με τα συνεχόμενα παιχνίδια: «Για το ελληνικό πρωτάθλημα, η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετή τακτική και επειδή οι αντίπαλες ομάδες, είναι πολύ καλά διαβασμένες, τα παιδιά που έχουν συνηθίσει σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, μπορεί να τους φαίνεται λίγο πρωτόγνωρο. Είναι λίγο πιο σκληρό, είναι λίγο πιο δύσκολο για αυτούς, να δείξουν το ταλέντο τους. Πιστεύω στην Ευρώπη θα τα καταφέρουν πολύ πιο εύκολα. Και σιγά-σιγά και στο πρωτάθλημα, θα έρθουν στα επίπεδα τα οποία και οι ίδιοι και η ομάδα επιθυμεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα