Eurocup: «Τρέλα» στη Γαλλία... με καταλύτη Ουίμς!

Σε ένα από τα όμορφα παιχνίδια της φετινής σεζόν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Στρασμπούρ ήταν εκείνη που επέζησε, ύστερα από 50 λεπτά σκληρής «μάχης» με την Νίζνι, με το τελικό 91-91 να της χαρίζει μια επική πρόκριση στα ημιτελικά του Eurocup. Οι Γάλλοι, είχαν στη διάθεσή τους στο συγκεκριμένο ματς έναν... άγιο Κάιλ Ουίμς, ο οποίος κάνοντας «θαύματα» και σίγουρα το μεγαλύτερο ματς της ευρωπαϊκής καριέρας του, οδήγησε εκ

του ασφαλούς την ομάδα του Βενσάν Κολέ προς την επιτυχία.

Η ρωσική ομάδα, ήταν εκείνη που είχε τα ηνία στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βρουν τις λύσεις, για να ανατρέψουν την εναντίον τους κατάσταση. Ο Ουίμς, έδειχνε να δίνει την πρόκρισή στην ομάδα του από την κανονική διάρκεια, διαμορφώνοντας με δίποντο το 65-72 με 1:54 να απομένει, αλλά η απάντηση ήρθε άμεσα από την πλευρά του Μαχάλμπασιτς, ο οποίος στα 62" πριν την εκπνοή έκανε το 65-74 και ισοφάρισε τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Αυτό έμελλε να είναι το σκορ του 40λέπτου και ο αγώνας πήγε στην παράταση.

Αυτή την φορά, η αντίδραση απέναντι στα έργα του Ουίμς, ήρθε από την πλευρά του εξίσου τρομερού Βίκτορ Ρουντ, ο οποίος με τρίποντό του στα 4" πριν τη λήξη του πρώτου έξτρα πενταλέπτου, ισοφάρισε εκ νέου τη διαφορά των εννέα πόντων κι έφερε δεύτερη παράταση, αφού το σουτ του Μάρντι Κόλινς στο άκουσμα της κόρνας ήταν άστοχο (77-86). Αυτή ήταν η τρίτη και... φαρμακερή για το σύλλογο της Αλσατίας, καθώς κοντά στον Ουίμς ήρθαν οι Λακόμπ και Μπομπουά, με τον πρώτο να συνεισφέρει καταλυτικά στο να πραγματοποιηθεί αρχικά επιμέρους σκορ 6-0 με το ξεκίνημα του δεύτερου έξτρα πενταλέπτου και το δεύτερο να δίνει «ανάσα» στους συμπαίκτες του, κάνοντας το 87-91 με τρίποντο στα 31" πριν το τέλος. Το θριαμβευτικό φινάλε ανήκε στο μεγάλο πρωταγωνιστή, ο οποίος υπέγραψε το τελικό σκορ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ, «έσπασε τα κοντέρ» με 35 πόντους και 15/28 σουτ, 6 ριμπάουντ, τρεις ασίστ και τρία κλεψίματα, χωρίς κανένα λάθος σε σχεδόν 46 λεπτά συμμετοχής! Από την πλευρά των φιλοξενουμένων, ο Βίκτορ Ρουντ είχε 26 πόντους, με 8 ριμπάουντ και τέσσερις ασίστ, αλλά με ισάριθμα λάθη, ενώ εκπληκτική ήταν και η εμφάνιση του Μαχάλμπασιτς με double double 20 πόντων και 10 ριμπάουντ.

Εξαιρετικά ενδιαφέρων, πάντως, αναμένεται ο ημιτελικός μεταξύ της γαλλικής ομάδας και της Τρέντο, η οποία πέρασε σαν «σίφουνας» από το Μιλάνο και πραγματοποίησε δεύτερη νίκη με 92-79 επί της Αρμάνι, για να συνεχίσει την «παραμυθένια» της πορεία στους «4» της διοργάνωσης. Οι παίκτες του Μαουρίτσιο Μπουσκάλια, επέβαλαν για άλλη μια φορά εξαρχής το δικό τους ρυθμό, προηγούμενοι με 19-24 από το πρώτο δεκάλεπτο και μην χάνοντας ποτέ το προβάδισμά τους. «Ταφόπλακα» στις ελπίδες των γηπεδούχων, στάθηκε το επιμέρους σκορ 11-21 του τρίτου δεκαλέπτου, με τον «εμφύλιο» να καταλήγει σε «μονόλογο» της Τρέντο.

Ο Ντομινίκ Σάτον, ήταν απολαυστικός με 20 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με τον Νταβίντε Πασκόλο να προσθέτει 17 πόντους και 7 ριμπάουντ. Για την ομάδα της Λομβαρδίας, ο Κρούνοσλαβ Σίμον είχε 14 πόντους και ο Μίλαν Μάτσβαν 13.

Με άνεση πέρασε στους ημιτελικούς και η Γκραν Κανάρια, η οποία με τη σειρά της δεν άφησε τη Ζιελόνα Γκόρα να ελπίζει σε ανατροπή της διαφοράς 11 πόντων από τον πρώτο αγώνα, με το τελικό 83-86 υπέρ των Πολωνών να είναι κυρίως προϊόν του... σβησίματος των «μηχανών» των γηπεδούχων. Το συγκρότημα του Αΐτο Ρενέσες, έθεσε τις βάσεις από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν και προηγήθηκε με 24-18 και, όσο περνούσε ο χρόνος, αύξαναν διαρκώς τη διαφορά και έφτασαν στο σημείο να βρεθούν μπροστά με διαφορά 12 πόντων στο τέλος της τρίτης περιόδου (70-58). Η χαλάρωση στο τελευταίο δεκάλεπτο, απλώς επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να πάρουν το «ροζ φύλλο».

Λούκας Κόζαρεκ και Βλαντ Μοντοβεάνου, ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών με 15 πόντους έκαστος, ενώ για τους προκριθέντες Ισπανούς ξεχώρισαν ο Άλεν Όμιτς με 14 πόντους και ο Τσάβι Ραμπασέδα με 13 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών του Eurocup:

Γαλατάσαραϊ - Μπάγερν Μονάχου 72-59 (πρώτο ματς 99-89 για Μπάγερν, η πρόκριση στη Γαλατάσαραϊ)
Αρμάνι Μιλάνο - Τρέντο 79-92 (πρώτο ματς 83-73 για Τρέντο, η πρόκριση στην Τρέντο)
Στρασμπούρ - Νίζνι 91-91 (65-74 κ.α., 77-86 1η παρ., πρώτο ματς 85-94 για Στρασμπούρ, η πρόκριση στη Στρασμπούρ)
Γκραν Κανάρια - Ζιελόνα Γκόρα 83-86 (πρώτο ματς 82-93 για Γκραν Κανάρια, η πρόκριση στην Γκραν Κανάρια)

Οι ημιτελικοί:

Γαλατάσαραϊ - Γκραν Κανάρια
Στρασμπούρ - Τρέντο

Keywords
Τυχαία Θέματα