Τον καίνε

Περίεργο παιχνίδι παίζει ο Ολυμπιακός με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Ενώ οι πληροφορίες, προερχόμενες και από το "ερυθρόλευκο" περιβάλλον, τον ήθελαν να έχει συμφωνήσει σε όλα με τους πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης, κλείνει… εβδομάδα χωρίς ανακοίνωση. Το χειρότερο, καθημερινά κυκλοφορούν ονόματα άλλων προπονητών.

Αν ο Ολυμπιακός δεν θέλει τον Μπαρτζώκα

δεν έχει παρά να το πει. Αν πάλι τον θέλει, δεν έχει παρά να τον ανακοινώσει. Αυτό το ενδιάμεσο στάδιο δεν ευνοεί επικοινωνιακά τον νεαρό προπονητή.

Δεν ξέρω αν είναι "παιχνίδι εξουσίας", αν δηλαδή θέλουν να δείξουν "ποιος είναι το αφεντικό", αν και θεωρώ ότι ουδέποτε αμφισβητήθηκε ποιος έχει το πάνω χέρι. Ξέρω με σιγουριά ότι δεν ξυπνήσαμε μια μέρα όλοι οι ασχολούμενοι με το μπάσκετ και αποφασίσαμε από κοινού να γράψουμε το όνομα του Μπαρτζώκα. Δεν υπήρξε συνομωσία, δεν είδαμε όλοι το ίδιο όνειρο.

Ο τεχνικός του Πανιωνίου είναι (ήταν;) μια διαφορετική πρόταση. Μικρότερο όνομα από αυτό του Ίβκοβιτς, πιο φρέσκος, νέος Έλληνας πολλά υποσχόμενος. Την άποψή μου για τους Έλληνες προπονητές την έχω εκφράσει, οπότε δεν χρειάζεται να την επαναλάβω.

Μια πρόταση, σαν αυτή, πρέπει να επικοινωνηθεί σωστά, πρέπει να περάσει στον κόσμο με έναν τρόπο, τον οποίο δεν έχω διάθεση (αν και έχω άποψη) να προτείνω. Σίγουρα, όμως, όχι έτσι όπως βγαίνει το θέμα Μπαρτζώκα. Με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, εκτός από αυτόν.

Έτσι όπως διαχειρίζονται τον υποτιθέμενο επόμενο τεχνικό τους, τον "καίνε" πριν καν τον εμφανίσουν. Γιατί πλέον μοιάζει όχι ως μια μοντέρνα εναλλακτική λύση, αλλά ως η τελευταία επιλογή. Και δεν αξίζει στον Μπαρτζώκα κάτι τέτοιο. Ενδεχομένως δεν αξίζει σε κανέναν προπονητή.

Δεν πρόκειται να επιβάλλω "γραμμή" στους "ερυθρόλευκους", όμως θαρρώ ότι θα ήταν πιο… τίμιο να κλείσουν την υπόθεση με τον έναν ή άλλον τρόπο, γιατί πλέον έχει… πολυκαιρίσει.

[email protected]

Keywords
Τυχαία Θέματα