Το... λουκούλλειο γεύμα του Μπάρκλεϊ για να αποφύγει τους Σίξερς!

Το 1992, όταν έγινε ανταλλαγή από την Φιλαντέλφια στο Φοίνιξ, πιθανότατα θα διοργάνωσε ένα μεγαλοπρεπέστατο πάρτι! Αυτή ίσως να είναι μία ιστορία που θα μάθουμε, με το καλό, στο μέλλον. Άλλωστε, ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ έχει αρχίσει να αποκαλύπτει ανέκδοτες καταστάσεις του ταραχώδους παρελθόντος του. Πριν από περίπου δύο μήνες, ο «Chuck» αφηγήθηκε το... μεθύσι του όταν πληροφορήθηκε το 1992 ότι έγινε ανταλλαγή από τους Σίξερς στους Λέικερς! Έστω και μόνο για λίγες ώρες, αφού η συμφωνία «χάλασε». Τότε ήταν που ο Μπάρκλεϊ είχε αποκαλέσει «κόλαση» την

«πόλη της αδελφικής αγάπης», στην οποία δεν είχε διστάσει να έρθει σε κόντρα και με τον «μεσσία» της, Τζούλιους Έρβινγκ. Σε νέα συνέντευξή του, αυτή τη φορά στο περιοδικό του «Sports Illustrated», ο παλαίμαχος σταρ και των Σανς και Ρόκετς επιβεβαίωσε πως δεν ήθελε να παίξει εξαρχής στους Σίξερς, ομολογώντας πως δύο μέρες πριν την βραδιά του ντραφτ πήρε... 4 κιλά, ώστε να μην τον επιλέξει η ομάδα της Φιλαντέλφια!!!

Ο Μπάρκλεϊ εξήγησε αρχικά πως «στις μέρες μου είχαμε αυστηρό σάλαρι-καπ και δεν μπορούσες να το ξεπεράσεις, όπως συμβαίνει συχνά στην εποχή μας. Οι Σίξερς είχαν το Νο5 στο ντραφτ του 1984. Οταν έφυγα από το κολέγιο του Όμπερν ήμουν γύρω στα 135 κιλά. Ένα μήνα πριν από την διαδικασία, παράγοντες της Φιλαντέλφια μού τηλεφώνησαν και μου είπαν: ''Θέλουμε να πέσεις στα 130 κιλά και να έρθεις να σε δούμε πριν από το ντραφτ''. Το μόνο που κατάφερα ήταν να φτάσω στα 134 κιλά και το προηγούμενο βράδυ, πριν ταξιδέψουμε στην πόλη, o ατζέντης μου με φώναξε και μου είπε: ''Το ξέρεις ότι θα σου δώσουν 75.000 δολάρια αν σε επιλέξουν, έτσι;». Ένιωσα έκπληξη και του απάντησα πως ''δεν έφυγα από το κολέγιο για 75.000δολ.. Υπάρχει πρόβλημα''»... Ο «Chuck» αποκάλυψε στη συνέχεια ότι η συμβουλή του ατζέντη του ήταν να... πάρει κιλά! Επισημαίνοντας πως ο εκπρόσωπός μου ήρθε και μου είπε: ''Ζυγίζεις 134 κιλά. Ξέρεις τι θέλεις να κάνεις; Και αν δεν θέλεις την επιλογή, ξέρεις τι πρέπει να κάνεις; Να ξεπεράσεις το όριο βάρους που σου έθεσαν».

Ο Μπάρκλεϊ... έπιασε αμέσως «δουλειά», προσθέτοντας ότι «είπα στον ατζέντη μου να πάμε μία βόλτα έξω. Πήγαμε στα ''Dennys'' και έφαγα δύο Grand πρωινά! Μετά τον έβαλα στο αυτοκίνητο και πήγαμε να φάω δύο μεγάλα μπάρμπεκιου σάντουιτς! Και το βράδυ κάναμε άλλη μία βόλτα για να φάω κρέας... Το επόμενο πρωί έφαγα άλλα δύο μεγάλα πρωινά, αμέσως όταν ξύπνησα. Οταν φτάσαμε στην Φιλαντέλφια ζύγιζα ήδη 137 κιλά και σκεφτόμουν ότι οι Σίξερς δεν θα αποφασίσουν να με επιλέξουν». Η κατάληξη, όμως, δεν ήταν εκείνη που περίμενε. Η ομάδα της «Philly» τον διάλεξε στο Νο5 και ο παλαίμαχος σταρ και νυν τηλεσχολιαστής στο δίκτυο ΤΝΤ κατέληξε πως «όταν άκουσα τον κομισάριο Ντέιβιντ Στερν να αναγγέλλει το όνομά μου για τους Σίξερς, είπα από μέσα μου: ''Σκ...α!». Νομίζω πως όσοι με θυμούνται εκείνη τη βραδιά να ανεβαίνω στο πόντιουμ με εκείνο το απαίσιο κοστούμι που φορούσα, καταλάβανε ότι δεν ήμουν χαρούμενος. Αλλά με βοήθησε ο Μόουζες Μαλόουν να πέσω κάτω από τα 125 κιλά και τα υπόλοιπα είναι ιστορία...». Ο Μπάρκλεϊ έμεινε 8 σεζόν στους Σίξερς, μετρώντας μ.ο. 23,3π.-11,6ριμπ.! Προτού μετακομίσει στο Φοίνιξ για 4 χρονιές (μ.ο. 23,4π.-11,5ριμπ.) και αφού αναδείχθηκε MVP το 1993, οδηγώντας τους Σανς στους Τελικούς με τους Μπουλς, έκλεισε έπειτα από άλλες 4 σεζόν την καριέρα του στο Χιούστον (μ.ο. 16,5π.-12,2ριμπ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα