Το φιδάκι, οι οιωνός και οι ευκολίες των φαβορί (vid's)

Μαϊάμι και Σαν Αντόνιο δεν έχουν όρεξη για αστεία και το δείχνουν με τον πλέον εμφατικό τρόπο...

Στο American Airlines Arena οι back to back πρωταθλητές του NBA, δείχνουν διατεθειμένοι να υπερασπίσουν τα σκήπτρα τους και με πολύ σκληρή άμυνα δεν άφησαν περιθώριο στους Νετς να αντιδράσουν, με τον Ντερόν Ουίλιαμς να μένει για πρώτη φορά στην καριέρα του χωρίς πόντο σε παιχνίδι playoffs (0/9 σουτ). Άλλωστε το δόγμα των πρωταθλητών ήρθε να εμφυσήσει μέσω δηλώσεων του ο Σειν Μπατίερ ο οποίος

τόνισε: «Στα playoffs δεν νικάς με το να είσαι cool, αλλά με το να είσαι σκληρός και να παίζεις με ενέργεια».

Για τους Χιτ πρώτος σκόρερ ήταν ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με 22 πόντους (9/18 σουτ), ενώ 18 πόντους είχε ο Κρις Μπος. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Ρέι Άλεν με 13 πόντους και 3/5 τρίποντα, ενώ 14 πόντους (4/11 σουτ) με 7 ασίστ και ισάριθμα ριμπάουντ είχε ο Ντουέιν Ουέιντ. Για το Μπρούκλιν, που επιστρέφει στο σπίτι του, με 0-2 στην πλάτη του, ο Μίρζα Τελέτοβιτς είχε 20 πόντους με 6/9 τρίποντα.

Αν οι Χιτ κέρδισαν τους Νετς με την άμυνα, οι Σπερς το έκαναν με την επίθεση τους καθώς πέτυχαν 70 πόντους (7/10 τριπ.) στο πρώτο ημίχρονο (41 στην δεύτερη περίοδο) και επικράτησαν για μια ακόμα φορά με άνεση των Μπλέιζερς με 114-97 φτάνοντας στο 2-0. Για τα «Σπιρούνια» που πέτυχαν 10/20 τρίποντα και σούταραν με 53,3% εντός παιδιάς μοιράζοντας και 27 ασίστ, πρώτος σκόρερ ήταν ο Κάχι Λέοναρντ με 20 πόντους και 8/9 σουτ με τον Τόνι Πάρκερ να έχει 16 πόντους και 10 ασίστ. Σε καλή βραδιά για το Πόρτλαντ βρέθηκε ο Νίκολα Μπατούμ με 21 πόντους και 9 ριμπάουντ, με τον Ουέσλεϊ Μάθιους να έχει τον ίδιο αριθμό πόντων. Ωστόσο, μπλεγμένοι στην άμυνα των παικτών του Γκρέγκ Πόποβιτς βρέθηκαν οι ΛαΜάρκους Όλντριτζ και Νταμιάν Λίλαρντ, οι οποίοι είχαν μαζί 35 πόντους με 14/43 σουτ.

Το clue της βραδιάς ωστόσο ανήκει σε ένα φιδάκι, το οποίο βρέθηκε πριν την έναρξη της αναμέτρησης στο ντουλάπι των αποδυτηρίων του Τόμας Ρόμπερτσον. Το εν λόγω γεγονός προκάλεσε αναστάτωση με τον προπονητή των Μπλέιζερς να τονίζει χαριτολογώντας: «“Ισως και να είναι καλός οιωνός, επιβιώσαμε».

Τα αποτελέσματα:

Μαϊάμι - Μπρούκλιν 94-82 [Σειρά 2-0]Σαν Αντόνιο - Πόρτλαντ 114-97 [Σειρά 2-0]
Keywords
Τυχαία Θέματα