Θρίαμβος του Ερυθρού Αστέρα στην Πόλη!

Ο Ερυθρός Αστέρας ήταν ο μεγάλος νικητής με 85-83 επί της Γαλατασαράι στο εκπληκτικό ματς που έγινε στο "Αμντί Ιπεκτσί". Οι Σέρβοι ξεπέρασαν την καταιγιστική εκκίνηση που έκαναν οι Τούρκοι στον αγώνα, δημιούργησαν συνθήκες ντέρμπι στην υπόλοιπη διάρκεια και αφού άντεξαν στην μεγαλή αντεπίθεση της Γαλατά στην τελευταία περίοδο, φάνηκαν πιο ψύχραιμοι στις κρίσιμες λεπτομέρειες και πήραν τη νίκη.

Ενα ασταμάτητο δίδυμο πήρε από το... χέριι τη Γαλατά στα πρώτα λεπτά του αγώνα και την έβαλε σε θέση οδηγού ξεσηκώνοντας το πλήθος που είχε κατακλύσει το "Αμπντί Ιπεκτί" και δημιουργούσε εντυπωσιακή

ατμόσφαιρα.
Η οδηγία ήταν να περνάει η μπάλα στον Τάιους, ο οποίος αποδείχτηκε άρκως αποτελεσματικός αλλά και όταν αυτό δεν ήταν εφικτό, ο Κοκσάλ αναλάμβανε δράση από μέση απόσταση.
Οι δυο τους πέτυχαν από 8 πόντους για να δημιουργήσουν το 16-3 στο 5' απέναντι σε έναν Αστέρα που πατραπατούσε και είδε να μην βγαίνει ποτέ το αντίστοιχο δικό του πλάνο για να παίξει κοντά στο καλάθι με τον Κούζμιτς.


Η πρώτη αντίδραση των Σέρβων φάνηκε στο 7' όταν ολοκλήρωναν ένα σερί 8-0 και μείωσαν σε 19-13, έχοντας μεταφέρει την επιθετική τους δράση μακριά από το καλάθι και σκοράροντας με Σιμόνοβιτς και Ντάγκουμπιτς.
Η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε την Γαλατά να έχει κυριαρχήσει απόλυτα και να προηγείται με 30-17, με τους Αμερικανούς Ντέτμοντ και Ντέι να έχουν πάρει τη σκυτάλη στο σκοράρισμα και να μην επιτρέπουν να φανεί πρόβλημα.


Οι Σέρβοι έχοντας βρει ρυθμό στο σουτ επικέντρωσαν την προσοχή τους στην άμυνα και αφού τα κατάφεραν εκεί, άρχισαν να γυρίζουν το παιχνίδι. Ο Γκιουλέρ ήταν στον πάγκο για ανάσες και η Γαλατά χωρίς αυτόν άρχισε να παίζει βιαστικά και να κάνει συνεχόμενα λάθη.


Ο Αστέρας δεν τα άφηνε ανεκμετάλλευτα, Λάζιτς και ΓΚούντουριτς έδιναν βοήθειες στο σκοράρισμα στον Σιμόνοβιτς και με σερί 19-5 οι φιλοξενούμενοι προσπέρασαν με 36-35 στο 15'. Ακολούθησε μια μάχη πόντο με πόντο, με την Γαλατά να συνέρχεται και να μην αφήνει το παιχνίδι να της ξεφύγει, όμως, είχε ήδη χάσει ένα σημαντικό προβάδισμα και το ημίχρονο έληξε με απόλυτη ισορροπία και τις ομάδες ισόπαλες στο 47-47.

Το τρίτο δεκάλεπτο σημαδεύτηκε από εκατέρωθεν απίστευτα σερί. Πρώτα ήταν ο Αστέρας, ο οποίος είδε τον Κούζμιτς να τελειώνει φάσεις από κοντά, την ώρα που και οι σουτέρ του συνέχιζαν να βομβαρδίζουν και έτσι απέναντι σε μια Γαλατά που είχε γίνει μονότονη και επιχειρούσε μόνο με άστοχα τρίποντα, έκανε σερί 18-3 με΄χρι το 26' και προηγήθηκε με 65-50!


Το παιχνίδι είχε πάρει επικίνδυνη τροπή για τη Γαλατά που αανζητούσε εναγωνίως έναν ηγέτη και τον βρήκε στο πρόσωπο του Ντέι. Δέκα δικοί του πόντοι "έχτισαν" το σερί που έφτασε μέχρι το 17-4 στην λήξη του δεκαλέπτου και βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν πλησιάσει στο 67-69, ενώ με τον Τάιους στηνξ πρώτη φάση της τελευταία περιόδου ισοφάρισαν και σε 69-69.

Η Γαλατά είχε πάρει την ψυχολογία του αγώνα, είδε και τον Ντέτμοντ να προστίθεται στην σειρά των σκόρερ και στο 33' προσπέρασε με 73-72. Ο ενθουσιασμός που προκλήθηκε πρόσκαιρα έγινε... ανεξέλεγκτος και έφερε βεβιασμένα και άστοχα τρίποντα, όμως, με την άμυνα πλέον να έχει γίνει πολύ πιεστική και να φέρνει κλεψίματα και αιφνιδιασμούς, η πρόσκαιρη επιπολαιότητα δεν κόστισε.

Το 81-78 στο 36' έδινε παράσταση νίκης στη Γαλατά, όμως, οι Σέρβοι εκεί που είχαν φτάσει δεν ήταν διατεθειμένοι να παραδοθούν. Πλησίασαν σε 81-80 με το σταθερό δίδυμο Γιόβιτς και Σιμόνοβιτς να τους καθοδηγεί, με τον πρώτο στο 39' να κλέβει στην άμυνα, να φεύγει στον αιφνιδιασμό και να κάνει το 83-84! Στα 37'' ο Τάιους πήγε στις βολές και τις έχασε και τις δύο, ο Αστέρας έκανε κακή και άστοχη επίθεση στα 20'' με τον Γκούντουριτς, ο Ντέι αστόχησε στα 3'' και ο Τάιους έκανε και φάουλ πηγαίνοντας για το ριμπάουντ και έστειλε στις βολές τον Γιόβιτς. Μέσα η πρώτη, εσκεμμένα και λογικά έξω η δεύτερη και θρίαμβος του Αστέρα με 83-85.

ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ (Αταμάν): ΣΜιθ 4, Πρέλντζιτς , Μίτσοφ 1, Τάιους 19, Τόμσον, Σιλμπ 1, Πλάις 2, Ντέι 24 (4), Γκιουλέρ 4, Ντίμπλερ 4, Ντέτμοντ 12(2), Κοκσάλ 8


ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Ντάνγκουμπιτς 9, Μίτροβιτς 1, Λάζιτς 3(1), Σιμόνοβιτς 23(4), Τζένκινς 3(1), Γκούντουριτς 11(1), Γιόβιτς 14(1), Κούζμιτς 11, Μπιέλιτσα 10

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα