ΘΕΜΑ: Το κόκκινο ..αντίδοτο !

Xαμός και σήμερα λοιπόν με τον Σπανούλη και γιατί μπλοκάρισε ο Σπανούλης με τον Πεδουλάκη για μια ακόμα φορά και πως έγινε αυτό και αόρατος ο Σπαν ο Κιλ Μπιλ και τα σχετικά. Και στο ίδιο ..έργο θεατές και αν θα αλλάξει το έργο και πως. Και ποιούς να φέρει ο Ολυμπιακός .

Λοιπόν απλά πράματα, λίγα λόγια και σταράtα. Ασφαλώς και αλλάζει το έργο. Αλλά όχι με τον ίδιο σκηνοθέτη ή με το ίδιο πλάνο. Ασφαλώς ο Μπαρτζώκας δεν έχει λόγο ο Ολυμπιακός

να τον αλλάξει και μένει και έτσι πρέπει να αλλάξει πλάνο. Ο Πεδουλάκης κάνει το τρικ του και του έχει βγει με το παραπάνω και ακόμα και αν δεν του ξαναβγει το στόχο του τον πέτυχε και όχι μόνο έναν αλλά πολλούς και με τίτλους από πάνω, πολλές φορές. Και έτσι παίρνει δικαίως την δόξα . Οι δύο τους ξαναπαίζουν. Και κοντά μάλιστα και πάλι στο ΟΑΚΑ.

Υπάρχει γιατρειά; Μα ειδικά στο μπάσκετ κάθε τέχνασμα έχει και αντίβαρο. Καθε τρικ και αντι τρικ. Και κάθε τρικ αναδεινκύνει μια αδυναμία που πρέπει να εντοπίσεις. Ο Ολυμπιακός εδώ μετά από καιρό είναι αδιάβαστος. Χαμπάρι δεν έχει πάρει κανείς ... Και μαζί και κανείς το ρίσκο. Λύσεις; Πολλές. Παίξει χωρίς τον Σπανούλη για κάποιο διάστημα όπως χτες αλλά με πάθος και όχι φόβο. Στα αλλα ματς που δεν έπαιζε ο Σπανούλης ο Σλούκας και ο Μάντζαρης έβγαζαν φωτιές. Με τον ΠΑΟ τρέμουν. Ψυχολογικό θέμα. Θέμα προπονητή παικτών και συζήτησης μεταξύ τους. Αυτή είναι η εύκολη λύση όμως και σαφώς είναι η τελευταία επιλογή και αφορά μικρά διαστήματα που ούτως ή άλλως παίρνει ανάσες ο αρχηχός του Ολυμπιακού.

Συνολική λύση είναι να τρέχει ο Ολυμπιακός. Κάτι που προυποθέτει αμυντικό ριμπάουντ και καλή άμυνα με παγίδες. Δεν σου βγαίνει; Ο Σπανούλης έχει μπροστά του συνέχεια τον Γκιστ. Κόβεις τον συνεχόμενο πικ εν ρολ που δεν σου βγαίνει. Δίνεις ....αβέρτα σουτ στον Σπανούλη και αν ο κορυφαίος παίκτης της Ευρώπης τελειώνει με 1/10τρ χαλάλι του. Αν ο Γκιστ βγαίνει στα 7 μέτρα ο ΠΑΟ έχει τρύπες τεράστιες στην άμυνα που δεν προλαβάινει με 1-2 συστήματα των 3 πασών να κρύψει λόγω απόστασης και ας είναι διαστημικός ο Γκιστ....

Ο Ολυμπιακός πρέπει να χτυπήσει στα 4αρια. Και μέσα στην ρακέτα. Βάζοντας τον Μπέγκιτς που δεν τον θέλει και πολύ λόγω άμυνας ο Μπαρτζώκας αλλά στο τέλος χάνει από τον ΠΑΟ από την επίθεση όπως έχει φανεί. Οταν ο Γκιστ βγαίνει στα 5-6 μέτρα ο Ολυμπιακός μπορεί να ακουμπάει την μπάλα στον Μπέγκιτς ή στον Πρίντεζη και έτσι θα έχει υπεροπλία και μις ματς εκεί με τον Γκιστ μακρυά. Δουλεύοντας στο γρήγορο passing game και τις αποστάσεις ο Παναθηναϊκός δεν θα μπορεί να έχει συνέχεια τον Γκιστ στα 6-7μέτρα. Άλλωστε με την λογική αυτή όλες οι ομάδες αυτό θα έκαναν και με τον Σπανούλη και με τον Ναβάρο και κάθε προπονητή. Ειδικά στα 4αρια ακόμα και χωρίς τον Μπέγκιτς ο Ολυμπιακός μπορεί να δημιουργήσει ή και με τον Πέρπε στο 4 ή στο 3 για μις ματς, πολλές τέτοιες συνθήκες.

Οχι όμως με τον Λοζέσκι που δεν ξέρει να ποστάρει . Επισης ένα άλλο τρικ του Ολυμπιακού με απαντητικό χαρακτήρα είναι να βγάζει στο 2 και στις γωνίες τον Σπανούλη. Εκεί είναι δύσκολο να πάει ο Γκιστ καθώς ο Παναθηναϊκός τότε θα έχει τεράστιες τρύπες αφού τα καθετα βήματα είναι πιο εύκολα από τα πλάγια προς την ρακέτα. Σε αυτή την περίπτωση κατ ένα τρόπο ο Σπανούλης αν δεν βρίσκει τον Γκιστ μπροστά του θα πρεπει να αλλάξει ρεπορτόριο και τρόπο απειλής από τα συνηθισμένα του όπως λέμε πατήματα. Αλλά και πάλι μπορεί να έχει μίνι πλάγια ντράιβ κατά την προσφιλή τακτική του Διαμαντίδη τα τελευταία χρόνια.

Και να ψάχνει την αδύνατη πλευρά στην βοήθεια. Εν πάση περιπτώσει ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει δικά του τρικ και λύσεις που υπάρχουν πολλές και θέλει και καλά ποσοστά στα σουτ από μέση απόσταση και όχι κατ ανάγκη τα ..σκοτωμένα τρίποντα. Το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι ότι μέχρι τώρα ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ τον Παναθηναϊκό και δεν ανακατεύει ο ίδιος την τράπουλα παίρνοντας και τα ανάλογα ρίσκα όπως πχ παίρνει ο Πεδουλάκης στους πράσινους. Αλλωστε το μυστικό όταν σου κλείνουν τον σούπερ σταρ είναι αυτός να αξιοποιεί τους άλλους ή σαν ομάδα να βρίσκεις τα αδύνατα σημεία που δημιουργούνται και όχι να κρατά ταλαιπωρημένος την μπάλα ο ηγέτης σου που στο τέλος εκνευρισμένος και κλεισμένος πασάρει και λάθος όπως έγινε 3 συνεχόμενες φορές στο ΟΑΚΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα