Α2: Τεράστιο ενδιαφέρον σε τρία γήπεδα

Αγωνιστική χωρίς "μάχη" κορυφής και χωρίς "τελικούς" επιβίωσης δεν υπάρχει στην Α2, πόσο μάλλον τώρα που έχουμε μπει στη τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της φετινής σεζόν. Από την αυριανή (Σάββατο 6/3) 18η αγωνιστική ξεχωρίζει σίγουρα η αναμέτρηση του Ψυχικού, ενώ υψίστης βαθμολογικής σημασίας είναι τα παιχνίδια σε Λιβαδειά και Ιβανώφειο. Ρεπό αυτήν την εβδομάδα έχει ο Εθνικός ο οποίος κερδίζει με 20-0 το ματς με τον Ηλυσιακό που αποσύρθηκε.

Αναλυτικά:

ΨΥΧΙΚΟ - ΛΑΥΡΙΟ: Προερχόμενο από δύο σερί ήττες το Ψυχικό... εκτροχιάστηκε από τις ράγες της ανόδου και πλέον έχει μια τελευταία ευκαιρία να παραμείνει μέσα στο "κόλπο". Στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας υποδέχεται το δεύτερο της βαθμολογίας Λαύριο που καλείται να αποδείξει ότι σηκώνει το βάρος του πρωταθλητισμού. Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες με εκ διαμέτρου αντίθετες ψυχολογίες, μιας και οι γηπεδούχοι δείχνουν... χαμένοι τις τελευταίες εβδομάδες σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που μετράνε τρεις σερί επιτυχίες και πλέον θα φορτσάρουν τις τελευταίες αγωνιστικές για το... θαύμα της ανόδου. Στο ματς του πρώτου γύρου το Λαύριο είχε επικρατήσει με 83-70, διαφορά που σίγουρα φαντάζει δύσκολη να καλυφτεί. Πλήρες αναμένεται να παραταχθεί το Ψυχικό σε αντίθεση με το Λαύριο όπου είναι αμφίβολη η συμμετοχή του αρχηγού και ηγέτη του Σάκη Γιαννακόπουλου λόγω τραυματισμού στους προσαγωγούς.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΟΦΗ: Ο έτερος της κάτοικος της δεύτερης θέσης Αρκαδικός έχει θεωρητικά ευκολότερο έργο, καθώς υποδέχεται στη Τρίπολη τον ΟΦΗ. Σαφώς μεγαλύτερο το κίνητρο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι δείχνουν να έχουν βρει τα πατήματα τους τις τελευταίες αγωνιστικές και παραμένουν εκ των φαβορί για την άνοδο. Ο ΟΦΗ προέρχεται από μια σπουδαία νίκη επί του Εθνικού και βρίσκεται κοντά στην εξασφάλιση της σωτηρίας του, παρά τα οικονομικά αλλά και αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Οι Κρητικοί πάντως συνηθίζουν να είναι ανταγωνιστικοί σε όλα ανεξαιρέτως τα παιχνίδια τους και αν υποτιμηθούν θα κάνουν τη ζωή των Αρκάδων δύσκολη...

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: "Τελικός" είναι για τον Ηρακλή η συνάντηση στο άδειο λόγω τιμωρίας Ιβανώφειο με τον Ερμή Λαγκαδά. Με τον Στέφανο Πέρκο στην άκρη του πάγκου ως χεντ κόουτς, ο "Γηραιός" καλείται να βάλει φρένο στον αγωνιστικό του κατήφορο (έξι σερί ήττες) να ανακάμψει ψυχολογικά και να διατηρήσει τις ελπίδες του για σωτηρία. Ο Ερμής έδειξε και κόντρα στον Αρκαδικό ότι αν και υποβιβασμένος ουσιαστικά, αποτελεί έναν πολύ υπολογίσιμο αντίπαλο. Σίγουρα το φαβορί είναι ο Ηρακλής, ο οποίος εύκολα ή δύσκολα αναμένεται να πάρει το "δίποντο" αλλιώς... χάθηκε.

ΛΙΒΑΔΕΙΑ - ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Στη Λιβαδειά η τοπική ομάδα που αποτελεί μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος, κοντράρεται με τη Δόξα Λευκάδας σε ένα ματς κομβικής σημασίας για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Με τέσσερις σερί νίκες τις δύο εκτός έδρας, η Α.Ε.Λ έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την σωτηρία της που ήταν ο πρωταρχικός στόχος σαν νεοφώτιστη στην Α2 και φιλοδοξεί να μπει "σφήνα" για τη προνομιούχο θέση. Σε περίπτωση νίκης η ομάδα του Νίκου Οικονόμου θα έχει πλέον πιθανότητες για το... θαύμα και κανείς δεν μπορεί να της απαγορέψει να ελπίζει. Η Δόξα έχει από το ξεκίνημα της σεζόν υψηλές φιλοδοξίες όμως της στοίχησε η αστάθεια. Τον τελευταίο μήνα μετρά τέσσερις σερί νίκες και έχει αναθερμάνει τις ελπίδες της για άνοδο, όμως για να συνεχίσει να υφίσταται κάτι τέτοιο θα πρέπει να δείξει χαρακτήρα και να περάσει από τους άκρως ανταγωνιστικούς Βοιωτούς. Προμηνύεται συναρπαστικό ματς με απρόβλεπτη εξέλιξη... 77-69 είχαν επικρατήσει η νησιώτες στο παιχνίδι του α' γύρου.

ΚΑΒΑΛΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Μετά από δύο εβδομάδες αδράνειας (λόγω διακοπής και... Ηλυσιακού) η πρωτοπόρος Καβάλα επιστρέφει στην δράση. Στο κλειστό της Καλαμίτσας υποδέχεται τον Φίλιππο Βέροιας με μοναδικό στόχο την 12η συνεχόμενη επιτυχία της που θα την διατηρήσει στην κορυφή και σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της. Αδιαφιλονίκητο φαβορί η Ένωση, παρά τα προβλήματα τραυματισμών των Κατσαρέ και Κρστέφσκι, η συμμετοχή των οποίων είναι αμφίβολη. Ο Φίλιππος που συνεχίζει να μάχεται για την παραμονή του, έχει ως αρχικό στόχο μια αξιοπρεπή εμφάνιση και το μυαλό του θα είναι περισσότερα στα υπόλοιπα αποτελέσματα και κυρίως στο Ιβανώφειο, όπου σίγουρα θα εύχεται ήττα του Ηρακλή.

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΑΕΤΟΣ: Αθηναϊκό ντέρμπι στο Μετς, με το Παγκράτι να υποδέχεται τον Αετό σε ένα πολύ ενδιαφέρον ματς. Οι "ροσονέρι" που θα παίξουν μπροστά στο κοινό τους για πρώτη φορά μέσα στο 2015 (λόγω της τιμωρίας της έδρας τους για τρεις αγωνιστικές), θέλουν αν επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα και ουσιαστικά να "σφραγίσουν" την παραμονή τους στην Α2. Έξτρα κίνητρο για τους παίκτες του Καλαμπάκου αποτελεί και η άτυπη ρεβάνς για την πολύ βαριά ήττα του πρώτου γύρου στο κλειστό του Στρέφη με 96-67. Οι φιλοξενούμενοι κάθε άλλο παρά αδιάφοροι είναι βαθμολογικά, όμως δεν θα είναι και... καταστροφή αν ηττηθούν. Παραμένουν σε απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη, όμως σίγουρα δεν θα πουν "όχι" σε ένα ενδεχόμενο "διπλό" που θα τους φέρει αγκαλιά με τη σωτηρία.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση της Τρίπολης που το τζάμπολ ορίστηκε στις 4 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα