Τεράστια νίκη της Μπασκόνια στην Τουρκία!

Η Μπασκόνια (13-11) ταξίδεψε στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει την φορμαρισμένη Φενέρμπαχτσε (15-8), με σκοπό να διατηρηθεί σε τροχιά πρόκρισης. Πέτυχε ένα σπουδαίο διπλό με τον Λάρκιν να την παίρνει στις πλάτες του και να την οδηγεί στην νίκη (74-79). Μόνος και αβοήθητος ο Μπογκτνάνοβιτς που ολοκλήρωσε τον αγώνα πετυχαίνοντας 26 πόντους. Στοίχισε η έλλειψη δημιουργικότητας και έκρηξης με την απουσία του Κώστα Σλούκα.

"Φιλμ αγώνα"

Αρκετά μέτριο το ξεκίνημα των δύο ομάδων με τους Μπένετ και Μπογκντάνοβιτς να αποτελούν τα "πρώτα βιολιά" του Ζέλικο

Ομπράντοβιτς πυροβολώντας από παντού δίνοντας ένα ισχνό προβάδισμα για την Φενέρ. Παρόλα αυτά, η Μπασκόνια πήρε λύσεις από τον Μπλάζιτς έχοντας το απόλυτο (3/3 προσπ. 7 πόντους) στις αρχές, προσπερνώντας μάλιστα με τον Ράφα Λουζ να τρέχει ένα σερί 5-0 (1η περίοδος 18-19). Αρκετά λάθη και φάουλ για τις δύο ομάδες που δεν έβρισκαν εύκολα σκορ. Ο Μπογντάνοβιτς συνέχισε στην δεύτερη περίοδο από εκεί που έμεινε σκοράροντας και δημιουργώντας κατά βούληση. Παρόλα αυτά, ο Λάρκιν εμφανίστηκε στα μέσα της 2η περιόδου, διορθόνωντας τα λάθη της 1η περιόδου με το σκοράρισμα που πρόσφερε, δίνοντας προβάδισμα 4 πόντων υπέρ των Ισπανών. Η αστοχία του Ντατόμε και τα λάθη του Μπογντάνοβιτς (3 σε κρίσιμο σήμειο) άλλαξαν δραματικά το μομέντουμ με την Μπασκόνια να το πιστεύει και με τρίποντο του Χάνγκα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το +8 (35-43 σκορ ημιχρόνου).

Η Μπασκόνια ξεκίνησε το ίδιο δυναμικά στο δεύτερο ημίχρονο φτάνοντας την διαφορά στους 11 πόντους, κάνοντας έξαλλο τον Ζέλικο με την κακή αμυντική λειτουργία της ομάδος του. Ο Λάρκιν ζεστάθηκε φτάνοντας τους 18 προσωπικούς πόντους, κρατώντας την διαφορά στο +6. Παρόλα αυτά ο Μπογκντάνοβιτς έμοιαζε ασταμάτητος μειώνοντας εκ νέου την διαφορά στους 2, παίρνωντας την Φενέρ στις πλάτες του. Παλεύοντας μόνος του προσπάθησε να γυρίσει το ματς, εν αντιθέση με την Μπασκόνια που διέθετε πλουραλισμό και ηρεμία στο παιχνίδι της. Η Φενέρ μείωσε με ένα επιμέρους 5-0 (Μπογκτάνοβιτς 3π. - Κάλινιτς 2π.), φτάνοντας την διαφορά στους 4 πόντους 3 λεπτά πριν την λήξη. Παρόλα αυτά η Μπασκόνια άντεξε στην τεράστια πίεση της Φενέρ και με τον Μπουμπουά στο τέλος να ευστοχεί σε ένα μεγάλο και κρίσιμο τρίποντο (70-74), έβαλε οριστικά "ταφόπλακά" στα όνειρα της Φενέρ για ανατροπή. Τελικό σκορ 74-79 με την Μπασκόνια να πανηγυρίζει ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ διπλό μέσα στην έδρα της Φενέρμπαχτσε!

Σκορ: 18-19, 17-24, 20-18, 19-18

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Άντιτς 7π.(1), Μπογντάνοβιτς 26π.(2), Μπένετ 9π.(1), Βέσελι 6π., Κάλινιτς 8π.(1), Ντίξον 2π., Ντατόμε 10π. (1), Μαχμούτογλου 6π.(2)

Μπασκόνια (Αλόνσο): Λάρκιν 19π.(2), Βόιγκτμαν 4π, Χάνγκα 7π.(2), Μπουμπουά 7π.(1), Μπλάζιτς 7π.(1), Ντιόπ 4π., Τίγι 7π.(1), Σενγκέλια 7π.(1), Μπούντιγκερ 7π.(1), Λουζ 10π.(1)

Keywords
Τυχαία Θέματα