Τέλος στο όνειρο (68-79)...

Η ευρωπαϊκή περιπέτεια του ΠΑΟΚ τελειώνει κάπου εδώ, με τους Θεσσαλονικείς να κάνουν άλλη μία μεγάλη προσπάθεια απόψε κόντα στη Λιμόζ, αλλά τους Γάλλους να στέκονται ανώτεροι και να επικρατούν με 68-79. Με τους Μαργαρίτη, Λάνγκφορντ και Κάρτερ να σκοράρουν τους 52 από τους 68 πόντους της ομάδας, οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δε θα μπορούσαν να περιμένουν, ομολογουμένως, πολλά από έναν αγώνα στον οποίο κρινόταν η επιβίωσή τους. Το ίδιο ισχύει και για τις πολλές κακές επιλογές επιθετικά, κάτι που φάνηκε

στο 28% των σουτ δύο πόντων, απέναντι βέβαια σε μία άμυνα που στο δεύτερο ημίχρονο σκλήρυνε αρκετά, με τους διαιτητές να φαίνεται να... συναινούν. Στιγμή που "σημάδεψε" το ματς, ήταν η απόφαση του τεχνικού των φιλοξενουμένων, Ζαν-Μαρκ Ντουπράζ, να πάρει τάιμ-άουτ, δύο δεύτερα πριν το τέλος, προκειμένου να οργανώσει την τελευταία επίθεση στο... 68-79!

Το φιλμ

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυναμικά στο παιχνίδι, προηγούμενοι στα πρώτα τέσσερα λεπτά με 2-9, με τους Μπουνγκού-Κολό και Μοερμάν να κάνουν την αρχή και τον Βέστερμαν να ολοκληρώνει αυτό το πολύ καλό ξεκίνημα. Με τους Μαργαρίτη και Λάνγκφορντ, όμως, να αναλαμβάνουν να οδηγήσουν τους συμπαίκτες του σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ αντέδρασε, πραγματοποιώντας σερί 11-4, χάρη στο οποίο ισοφάρισε σε 13-13, με τρίποντο του Κάρτερ. Ο τελευταίος και ο Μικαέλ Ζελαμπάλ, διαμόρφωσαν το 15-15 της πρώτης περιόδου.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά», όμως, έπρεπε να περιμένει πέντε λεπτά ακόμη για να πάρει το πρώτο του προβάδισμα. Κάρι και Σμιθ απάντησαν στους Κάρτερ και Βον για να κάνουν το 19-23, αλλά με σερί 10-0, το οποίο έφερε την υπογραφή του εξαιρετικού αμυντικά Λιάπη και του ασταμάτητου στη δεδομένη χρονική στιγμή Λάνγκφορντ, οι γηπεδούχοι βρέθηκαν μπροστά με 29-23. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου κράτησαν τη διαφορά σε καλά επίπεδα, μέχρι τα 53 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε του ημιχρόνου (34-27 από τον Μαργαρίτη), όταν και οι Γάλλοι έτρεξαν σερί 0-5, με τον Βέστερμαν να διαμορφώνει το σκορ του εικοσαλέπτου (34-32), με τρίποντο στην εκπνοή.

Το σερί αυτό συνέχισε μέχρι το 24’, όταν και η Λιμόζ το έφτασε στο 0-16 συνολικά, με το σκορ να είναι 34-43, μιας και η άμυνά της σε εκείνο το κομμάτι άρχισε να θυμίζει… εποχή Μάλκοβιτς και δεκαετία ’90. Κάρτερ και Μαργαρίτης ήταν αυτοί που συνέχισαν να προσπαθούν, μειώνοντας στους τρεις τη διαφορά (42-45), με τους Μπουνγκού-Κολό και Πλάιστεντ, όμως, να έχουν τις απαντήσεις (42-49). Ο ΠΑΟΚ, ωστόσο, κατάφερε να προπορευτεί ξανά σε ένα πολύ κακό δεκάλεπτό του, χάρη στην προσωπικότητα των Τσόχλα και Λάνγκφορντ, οι οποίοι έφεραν τη διαφορά στον πόντο (50-51), με τον Μαργαρίτη να βάζει τις βολές για το προσπέρασμα. Η καλή άμυνα των Θεσσαλονικέων, που αποτέλεσε τη βάση τους να αισιοδοξούν ξανά, συνέχισε μέχρι το τέλος της περιόδου, με τον Σαλούστρο να κάνει με το πρώτο του καλάθι το 54-51.

Με την αρχή της τέταρτης περιόδου, όμως, ο Λέο Βέστερμαν αποφάσισε να δώσει το «σύνθημα» για το «διπλό» στους συμπαίκτες του, και με ένα προσωπικό 3/3, συνεπικουρούμενος από τον Μόερμαν, έκανε το 60-63. Ο ΠΑΟΚ ακολουθούσε, βέβαια, σε εκείνο το σημείο, με τους Κάρτερ και Λάνγκφορντ να κρατούν την ομάδα του σε απόσταση αναπνοής (65-67, 3:30 λεπτά πριν το φινάλε). Μετά από σχεδόν ενάμιση λεπτό «σιωπής» και από τις δύο πλευρές, Μοερμάν και Μπατίστα έκαναν το 65-71, με 1:28” να απομένει για τη λήξη. Ο Κάρτερ έδωσε με τρίποντο ελπίδα στον ΠΑΟΚ, αλλά η άμεση απάντηση του Σμιθ (68-74), καθώς και οι εκ νέου άστοχες επιλογές των παικτών του Μαρκόπουλου, ήταν αυτά που ουσιαστικά «καταδίκασαν» την προσπάθειά τους. Βέστερμαν και Ζελαμπάλ, έγραψαν τον «επίλογο» της αναμέτρησης, με τους Γάλλους όμως να προκαλούν. Κι αυτό, γιατί με το παιχνίδι να έχει τελειώσει, δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ο Ντουπράζ κάλεσε τάιμ-άουτ για… να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση!

Περισσότερα σε λίγο...

Keywords
Τυχαία Θέματα