Ταβάνι χωρίς παζάρι

Ο Στεφάν Λάσμε ήταν πέρυσι μια από τις πρώτες επιλογές του Αργύρη Πεδουλάκη, αλλά για να φορέσει την "πράσινη" φανέλα πέρασε και αρκετό χρονικό διάστημα, και χρειάστηκαν επίπονες διαπραγματεύσεις, αλλά και πολύς καιρός για να "δέσει" με την ομάδα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού δικαιώθηκε ως προς την επιλογή του, ο Λάσμε αποτέλεσε έναν από τους ακρογωνιαίους λίθους του "τριφυλλιού", αναδείχθηκε κορυφαίος αμυντικός στην Ευρωλίγκα

και το κασέ του… εκτοξεύτηκε.

Στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένο πως θέλουν και για την επόμενη χρονιά τον Στεφάν Λάσμε (για να είμαστε σωστοί για τα επόμενα δύο χρόνια, αφού στην πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο κόουτς του ΠΑΟ ξεκαθάρισε ότι δεν συζητούν για συνεργασίες σε ετήσια βάση), αλλά δεν θέλουν να εμπλακούν σε νέο σίριαλ, γι' αυτό κι έκαναν εξαρχής το βήμα που έπρεπε να κάνουν…

Πρόσφεραν ένα εξαιρετικά υψηλό (από οικονομικής πλευράς) συμβόλαιο διετούς διάρκειας στον σέντερ από την Γκαμπόν. Τα χρήματα που του δίνουν είναι το… ταβάνι (αν ανεβούν θα χαλάσουν και οι ισορροπίες μέσα στην ομάδα) τους, γι' αυτό και δεν παζαρεύουν.

Η αλήθεια είναι πως αυτή τη στιγμή η καλύτερη πρόταση (γραπτή) που έχει ο Λάσμε στα χέρια του είναι αυτή του Παναθηναϊκού. Υπάρχει μια προφορική πρόταση από την Τουρκία, που μοιάζει να είναι μεγαλύτερη, όμως οι "πράσινοι" είναι οι μόνοι που του έχουν δώσει συμβόλαιο να υπογράψει. Και με εξαιρετικά καλούς (οικονομικούς και όχι μόνο) όρους.

Τί θα κάνει ο Λάσμε; Έχει δύο επιλογές: Είτε να περιμένει, ελπίζοντας πως θα ανεβεί ψηλότερα το κασέ του (δεν μπορεί πάντως να πάει πολύ μακρύτερα από τα χρήματα που δίνει ο Παναθηναϊκός), παίρνοντας το ρίσκο (μπορεί να βρει καλύτερα λεφτά, αλλά όχι κατ' ανάγκη καλύτερες συνθήκες, ή υψηλότερες αθλητικές προσδοκίες), είτε να αποδεχθεί την πρόταση του "τριφυλλιού".

Στο χέρι του είναι, όμως από την άλλη ο Παναθηναϊκός δεν θα τον περιμένει. Κι αν ο Λάσμε συνηθίζει να αλλάζει κάθε χρόνο ομάδα, μέσα στις σκέψεις του δεν μπορεί παρά να είναι και το γεγονός ότι με τους "πράσινους" έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας του, αλλά και πως δύσκολα θα βρει παίκτη σαν τον Διαμαντίδη να του… λέει "πάρε - βάλε".

Keywords
Τυχαία Θέματα