Στόχος το 2-1, όχι (ακόμα) το 2-3!

Η Ρεάλ Μαδρίτης διάλεξε τον Ολυμπιακό στα Playoffs της Ευρωλίγκας (κι ας μην το παραδέχονται οι Ισπανοί), για πολλούς δικούς τους λόγους και μέχρι στιγμής έχουν δικαιωθεί πανηγυρικά. Στα δύο πρώτα παιχνίδια, η «Βασίλισσα» μετράει ισάριθμες νίκες απέναντι στους Πρωταθλητές Ευρώπης, οι οποίοι ετοιμάζονται για τη… μάχη της Δευτέρας (21/04) στο ΣΕΦ. Και μόνο αυτή έχουν στο μυαλό τους!

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πάψε στα δύο τους τελευταία παιχνίδια να

θυμίζουν «Πρωταθλητές Ευρώπης», αλλά ακόμα δεν έχουν… πεθάνει. Το έργο τους είναι δύσκολο έως ακατόρθωτο, απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης που θέλει απλά μία νίκη στα επόμενα τρία παιχνίδια, προκειμένου να πάρει το εισιτήριο για το Final-4 του Μιλάνο. Ωστόσο τα δύο προηγούμενα χρόνια έχουν αποδείξει ότι αγωνίζονται πολύ καλύτερα με την πλάτη στον τοίχο. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, πως ο Ολυμπιακός θα καταφέρει έτσι απλά να γυρίσει τη σειρά και να… γράψει ιστορία για μία ακόμη φορά. Εξάλλου, το μόνο που έχουν στο μυαλό τους οι «ερυθρόλευκοι» είναι να αντιδράσουν και να καταλάβουν πως μπορούν να νικήσουν την ισπανική ομάδα που δεν είναι ανίκητη, κι ας μοιάζει.

Το ΣΕΦ αναμένεται να είναι γεμάτο τη Δευτέρα και η ομάδα του Πειραιά θα αγωνιστεί έχοντας στο πλευρό της, τους φιλάθλους της. Το γήπεδο αναμένεται να γίνει «καμίνι» και οι Ισπανοί δεν θα νιώθουν άνετα, όπως στο «PALACIO DE DEPORTES», όπου και στα δύο παιχνίδια ξεκίνησαν όντας αρκετά εύστοχοι. Το θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό όμως δεν θα έρθει απλά από το γεμάτο γήπεδο. Ο Βασίλης Σπανούλης δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, όπως και ο Γιώργος Πρίντεζης. Οι δύο ηγέτες των Πρωταθλητών Ευρώπης, δηλώνουν «παρών» στα κρίσιμα, αλλά το θέμα είναι να υπάρξει και η ανάλογη βοήθεια και από τους υπόλοιπους.

Οι Βαγγέλης Μάντζαρης και Κώστας Σλούκας είναι από τα «κλειδιά» σε τέτοια παιχνίδια και η απόδοσή τους, μπορεί να κρίνει πολλά, όπως και η απόδοση του Μπράιαν Ντάνστον. Αλλά και ο τελευταίος σίγουρα θα χρειαστεί βοήθεια και από τους άλλους ψηλούς της ομάδας. Όπως και να έχει, για να νικήσεις τη Ρεάλ (έστω και μία φορά), θα πρέπει όλοι (ή τουλάχιστον οι περισσότεροι) να δείξουν το καλό τους πρόσωπο ή ενδεχομένως να ξεπεράσουν και τον εαυτό τους. Ο Ολυμπιακός θα παλέψει τη Δευτέρα για να μειώνει σε 2-1 και μόνο αυτό πρέπει να έχει στο μυαλό του. Αν τα καταφέρει ίσως μετά μπορέσει να ονειρευτεί, αλλά προς το παρόν, ας κάνει απλά το 2-1.

Keywords
Τυχαία Θέματα