Στο πλευρό της Ευρωλίγκα η ACB

Η Γενική Συνέλευση της ACB «ψήφισε» Ευρωλίγκα και οι κορυφαίοι σύλλογοι του πρωταθλήματος Ισπανίας, θα αγωνίζονται στις διοργανώσεις της. Η απόφαση αυτή της ιβηρικής λίγκας, ελήφθη και ανακοινώθηκε σήμερα (4/4), χωρίς πάντως να υπάρχει πλήρες «μπλόκο» προς την πλευρά της FIBA, η οποία θα διοργανώνει από την επόμενη αγωνιστική περίοδο το Champions League.

Πιο

συγκεκριμένα, την επόμενη αγωνιστική περίοδο, πέραν των Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα που έχουν 10ετές συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα, άλλες τρεις ομάδες θα προκρίνονται απευθείας, με βάση την τελική τους κατάταξη, στο Eurocup. Οι θέσεις αυτές, αμέσως μετά, θα γίνουν τέσσερις, με την προϋπόθεση ότι στην Ευρωλίγκα θα συμμετάσχουν τρεις ισπανικές ομάδες. Το ίδιο ισχύει, παράλληλα, και για το ενδεχόμενο, όπου νικητής του Eurocup θα είναι μια ισπανική ομάδα, με τις τέσσερις θέσεις του Eurocup να παραμένουν «ανέγγιχτες».

Η συμφωνία αυτή, θα έχει τετραετή διάρκεια και θα ισχύει μέχρι τη σεζόν 2019-2020. Οι υπόλοιπες ομάδες, που δε θα καταφέρουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στις διοργανώσεις της Ευρωλίγκα, θα διαθέτουν το δικαίωμα να προσχωρήσουν στο FIBA Champions League ή τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, την αντίστοιχη δηλαδή του Eurocup.

Keywords
Τυχαία Θέματα