Στο νήμα την Μπασκόνια η Μακάμπι

Η Μακάμπι δύσκολα θα μπορέσει να περάσει στην επόμενη φάση, ωστόσο κανένα ματς δεν είναι αδιάφορο ειδικά με αντιπάλους σπουδαίες ομάδες. Η Μακάμπι πάλευε για να πάρει μια νίκη γοήτρου με την Μπασκόνια να θέλει να κερδίσει για να ξεφύγει στην βαθμολογία από τις ομάδες που την καταδιώκουν για μια θέση στην οκτάδα αλλά και την διεκδίκηση του πλεονεκτήματος παρότι οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος της. Παρόλα αυτά αντί να πάρει το ματς λογικά όπως ολοι περίμεναν η Μακάμπι έδειξε γιατί έχει φανέλα και πήρε το ματς στο νήμα με

σκορ 85-84. Κορυφαίοι για τους νικητές οι Γκάουντλοκ(21 πόντους,9-16 σουτ) και ο Λάντενσμπεργκ(18 πόντους,7/10 σουτ) ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Λάρκιν(15 πόντους,4 ασσίστ) και Βόιντμαν(13 πόντους,11 ριμπάουντ,3 κλεψίματα).

Η Μακάμπι ξεκίνησε πολύ καλά και με βάση την ευστοχία της από την περιφέρεια(4/6 τρίποντα) κατάφερε και πήρε μια αρκετή καλή διαφορά(+7) και με τον προπονητή της Μπασκόνια να αναγκάζεται να πάρει το πρώτο ταιμ άουτ του αγώνα στο 6 λεπτό με το σκορ να είναι στο 16-9. Μάλλον το τάιμ αουτ βοήθησε την Μπασκόνια να ξυπνήσει και να μην αφήσει την Μακάμπι να ξεφύγει με τους Λάρκιν και Χάνγκα να σκοράρουν για τους Βάσκους και να μειώνουν την διαφορά στους -3 στο 7ο λεπτό(16-13). Με τα τελευταία λεπτά της περιόδου να ανήκουν στην Μακάμπι με επιμέρους σκορ 6-4 να ολοκληρώνεται η πρώτη περίοδος με σκορ 22-18 και τον Γκάουντλοκ να έχει φτάσει ήδη τους 7 πόντους(2-3 δίποντα).

Στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου η Μπασκόνια προσπάθησε να κυριαρχήσει και να περάσει την μπάλα στην ρακέτα με τους γηπεδούχους να χρεώνονται με φάουλ και τους Αλεξάντερ και Ράντ να φτάνουν ήδη τα δύο προσωπικά φάουλ εκάστως με δύο λεπτά να έχουν περάσει. Μπάντινγκερ κάνει το κλέψιμο με τον Βόιντμαν να σκοράρει φτάνοντας για πρώτη φορά το ματς σε ισοπαλία(26-26) μετά από 3 λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Αλόνσο να καλεί σε τάιμ άουτ.Ένα σερί 10-4 από την Μακάμπι εφερε το σκορ στο 36-30 με τους γηπεδούχους να επαναφέρουν την διαφορά υπέρ τους.Μία λογομαχία μεταξύ του Μίλλερ και Ντιόπ ήτταν αρκετό για να πάρουν και οι δύο από ένα αντιαθλητικό με τον πρώτο να φτάνει τα 3 φάουλ και να αποχωρεί.Την ίδια ώρα που ο Γκάουντλοκ συνεχίζει να ''πυροβολεί'' και με 8 προσωπικούς του πόντους (2 τριπ.,1 δίποντο) να διαμορφώνει το σκορ 46-39, το οποίο θα είναι και το σκορ ημιχρόνου.

Μόλις 1.45 λεπτά πέρασαν για να καλέσει έρθει το πρώτο τάιμ άουτ και αυτό από πλευράς Βάσκων. Ο Λάντενσμπεργκ συνεχίζει την πολύ καλή εμφάνιση στο πρώτο μέρος και με 5 πόντους(13 συνολικά) και φτάνει την διαφορά για πρώτη φορά στο ματς σε διψήφιο αριθμό(53-39). Η Μπασκόνια ψάχνει τρόπο να αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο όπως με το 2ο δεκάλεπτο πηγαίνοντας τον αγώνα στις επαφές εκεί που είναι πιο δυνατή, με τους Μίλλερ και Λάντενσμπεργκ να φτάνουν τα 4 και 3 φάουλ αντιστοίχως μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.Ο Λάντενσμπεργκ συνεχίζει από τα 6,75μ και με άλλο ένα τριπόντο(4-6 τρίποντα) με 3.47 να μένουν κάνει το 64-47 με την μεγαλύτερη διαφορά στο +17. Το δεκάλεπτο λήγει με σκορ 69-55 με την Μακάμπι να κρατάει την διψήφια διαφορά.

Η Μπασκόνια μπήκε δυνατά και με πρωταγωνιστή στο σκοράρισμα τον Μπομπουά στα πρώτα λεπτά αλλά και τον Λάρκιν να μοιράζει στους σέντερ της ομάδας του, η διαφορά έπεσε στους -7 και συγκεκριμένα 77-70 με τον προπονητή των Ισραηλινών να καλεί τάιμ αουτ μετά από ένα σερί 8-15 και με 5 λεπτά να μένουν για την λήξη. Έπρεπε να περάσει ενάμισι λεπτό χωρίς σκορ για να ξυπνήσουν οι δύο ομάδες. Μπαίνοντας στα τελευταία λεπτά ο ρυθμός αυξήθηκε με την Μπασκόνια να προσπαθεί να κλέψει την νίκη αφού με 2 εντυπωσιακά τρίποντα του Λάρκιν που φτάνει ο ίδιος στους 15 πόντους(3/3 τρίποντα) μειώνει για την ομάδα του στους -3 με την Μακάμπι να παίρνει τάιμ άουτ. Ένα λεπτό και σαράντα δευτερόλεπτα για το τέλος.Λάρκιν και Μίλλερ αστοχούν με τον Λούζ να σκοράρει με δίποντο(το πρώτο του καλάθι) και να πάει το ματς στον πόντο,85-84. Το οποίο είναι και το τελικό σκορ αφού η Μπασκόνια δεν είχε χρόνο για να σκοράρει.

Μακάμπι: Γκάουντλοκ(21),Ράντ(5),Σίλει(2),Σμίθ(6),Μέκελ(10),Πνίνι,Σέτζεφ,Οχαγιόν(6),Λάντεσπεργκ(18),Μπέν Χάρας(2),Αλεξάντερ(4),Άιβερσον(2),Μίλλερ(11)

Μπασκόνια: Λάρκιν(15),Μπαρνιάνι(17),Βόιντμαν(13),Χάνγκα(11),Σεντεκέρσκις,Μπομπουά(16),Μπλάζιτς,Ντιόπ,Τίλι(6),Λαπροβίτολα(4),Μπάντινγκερ,Λούζ(2)

Τα δεκάλεπτα:22-18,24-21,23-16,16-29.

Keywords
Τυχαία Θέματα