Στη στροφή η θέα είναι διαφορετική

Με δεδομένο ότι σε ένα κανονικό πρωτάθλημα 14 αγωνιστικών οι εναλλαγές είναι πολλές και σημαντικές, η ολοκλήρωση του μισού Top16 έφερε τις δύο ελληνικές ομάδες σε πολύ διαφορετική θέση απ' αυτήν που είχαν βρεθεί νωρίς στην κούρσα.


Αρχίζοντας από τον νικητή της βραδιάς Παναθηναϊκό, η στροφή δεν τον βρίσκει μόνο με θετικό πρόσημο το 4-3, αλλά και με γενικά αισιόδοξες προοπτικές. Αρχικά, η αισιοδοξία δικαιολογείται από το δικό του πρόσωπο στις τελευταίες αγωνιστικές και αυτό είναι το πλέον σημαντικό. Οταν στηρίζεσαι στις δικές σου δυνάμεις και δεν "κρέμεσαι" από άλλους, όταν νιώθεις

ότι εσύ ορίζεις την τύχη σου, τότε όλα είναι καλύτερα. Η νίκη επί της Εφές ήταν η πιο "βαριά" από τις 4 του πρώτου γύρου και ήρθε στο πιο κατάλληλο σημείο.


Ο Παναθηναϊκός παίζει το καλύτερο μπάσκετ της σεζόν στην παρούσα φάση, έχοντας στην αναμονή και δύο παίκτες που θα αναλάβουν δράση από την ερχόμενη εβδομάδα. Ουδείς μπορεί να προδικάσει τι θα δώσουν οι νεοφερμένοι, ή πιο σωστά πόσο γρήγορα θα είναι σε θέση να δώσουν, αλλά όσο να 'ναι, ενίσχυση λογίζονται και αυτό δεν αμφισβητείται.

Ο Παναθηναϊκός βλέπει να επιβεβαιώνονται οι ρεαλιστικές προσεγγίσεις του ομίλου που μιλούσαν για δύο γκρουπ ταχυτήτων και ήδη τρεις ομάδες έχουν μείνει πολύ πίσω. Νταρουσάφακα και Τσεντεβίτα λογικά είναι εκτός κούρσας, η Μάλαγα όχι αλλά σίγουρα σε δυσχερέστατη θέση. Ο Τζόρτζεβιτς και οι παίκτες του έχουν στο δεύτερο μισό ένα παραπάνω εκτός έδρας ματς από τα εντός, αλλά από τα τέσσερα μακριά από το ΟΑΚΑ το ένα είναι στη Νταρουσάφακα που δεν θα έχει βαθμολογικό κίνητρο.


Κομβικό ματς θα είναι της μεθεπόμενης Πέμπτης με τη Φενέρ μέσα. Αν ο Παναθηναϊκός γίνει ο πρώτος που θα ρίξει στο καναβάτσο την ομάδα του Ομπράντοβιτς, αυτομάτως αποκτά ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Αυτό πιθανότατα θα είναι το ματς που θα του "δείξει" αν θα αγωνιά μέχρι τέλους για την πρόκριση ή, αν θα μπορεί να φορτσάρει ακόμα και για το πλεονέκτημα έδρας. Ρεαλιστικά, η πρόκριση θα είναι ο αντικειμενικός στόχος.


Για τον Ολυμπιακό μένει η πικρία της ήττας στη Μόσχα, μένει η έντονη και εκφρασμένη σε κάθε τόνο δυσφορία για τη διαιτησία, όμως, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει. Σωστά δεν έμειναν απαθείς, αφού και η ΤΣΣΚΑ πολιτική έκανε πριν το ματς και της βγήκε, όμως βλέποντας κυνικά τα πράγματα, το κοντέρ γράφει 3-4.


Σε καμία των περιπτώσεων ο Ολυμπιακός δε μπορεί να σταθεί στις καλές εντυπώσεις, αυτές είναι για λαϊκή κατανάλωση. Ο Ολυμπιακός με τις δύο μεγάλες ανορθογραφίες που έχει κάνει στους πρώτους επτά αγώνες, δεν χρειάζεται εντυπώσεις, χρειάζεται διπλά για να ρεφάρει. Σήμερα δεν το κατάφερε.


Ο όμιλός του εξελίσσεται όπως τον περίμεναν όλοι. Μάχη πραγματική που προβλέπεται να διατηρηθεί μέχρις εσχάτων. Το μεγαλύτερο μείον του Ολυμπιακού είναι ότι η μοναδική ομάδα που έχει βγει εκτός μάχης, έχει μια νίκη γοήτρου επί του Ολυμπιακού. Κι αυτό μπορεί να τον στιγματίσει μέχρι τέλους.


Είναι εύκολο να κατανοήσει ο καθένας τη σημασία που έχει ο επόμενος αγώνας του, στη Βαρκελώνη. Αν είχε κάνει τα... απαραίτητα στο πρώτο μισό, θα πήγαινε με την άνεση του +12, δηλαδή αν δεν του έβγαινε το παιχνίδι να είχε δεύτερο στόχο να διαφυλάξει αυτή τη σημαντική διαφορά. Τώρα όμως, πρέπει να... του βγει το ματς. Να το νικήσει. Αν το κάνει θα έχει αποκτήσει ουσιαστικά διαφορά δύο νικών από έναν εκ των μεγαλύτερων αντιπάλων στον όμιλο, θα έχει κάνει το μεγάλο διπλό και θα δει πολύ διαφορετικά τις άλλες δύο εκτός έδρας αποστολές του στο δεύτερο μισό. Αν έχεις νικήσει στη Βαρκελώνη, η ασταθής έστω και υπερπλήρης Χίμκι και η "άβγαλτη" Μπάμπεργκ προφανώς και θα λογίζονται στα μέτρα σου.


Η ουσία είναι ότι ο Ολυμπιακός θα μπει στην τελική ευθεία μειονεκτώνας. Πολύ σε ό,τι αφορά το πλεονέκτημα έδρας, λιγότερο σε ό,τι αφορά την υπόθεση πρόκριση, αλλά μειονεκτώντας. Εχει συν τα τέσσερα εντός έδρας ματς, αλλά και μείον ότι μόνο αυτά αποκλείεται να του φτάσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα