Στη Ρωσία... κόβονται τα "φτερά" του (102-68)!

Στη δεύτερη επίσκεψή του επί ρωσικού εδάφους, την φετινή σεζόν, ο ΠΑΟΚ γνώρισε άλλη μία ταπεινωτική ήττα. Στη θέση της Λοκομοτίβ Κουμπάν (87-46 στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της πρώτης φάσης του Eurocup), βρέθηκε αυτήν την φορά η Χίμκι, η οποία φιλοδώρησε με άλλη μία "βαριά" ήττα τον "Δικέφαλο του Βορρά", και μάλιστα με... εκατοστάρα (102-68). Τα τραγικά ποσοστά των παικτών του Σούλη Μαρκόπουλου, ειδικά έξω από τη γραμμή των 6.75 (13/18 για την Χίμκι και 2/16 για τον ΠΑΟΚ) και η υπεροχή των γηπεδούχων σε πολύ σημαντικούς

τομείς (27-10 οι ασίστ και 37-20 τα ριμπάουντ, με 9-4 επιθετικά), δε μπορούσαν να τους επιτρέψουν να πιστεύουν σε κάτι καλύτερο. Σημαντικότερο γεγονός για τους Θεσσαλονικείς, σε αυτήν την αναμέτρηση, είναι ο τραυματισμός του Κώστα Κακαρούδη λίγο πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, με το ιατρικό επιτελείο να τοποθετεί πάγο στον Έλληνα φόργουορντ!

Το φιλμ

Η Χίμκι μπήκε πιο δυναμικά στα πρώτα δύο λεπτά του αγώνα, με τον Χάνικατ να προσφέρει τους πρώτους της πόντους για το 5-2, αλλά τον ΠΑΟΚ να αντιδρά. Χάρη σε αυτό το «ξέσπασμά» του κι ένα σερί 0-6, ο «Δικέφαλος του Βορρά» προηγήθηκε με 5-8, με τους Όντουμ, Σαλούστρο και Κάρτερ να πρωταγωνιστούν σε εκείνο το σημείο. Σε εκείνο το σημείο, έμελλε να απαντήσει ο Σεργκέι Μόνια, προεξάρχοντος του οποίοι έγινε σερί 8-0 των Ρώσων, με αποτέλεσμα να βρεθούν μπροστά με 13-8. Ο έμπειρος φόργουορντ ήταν και αυτός που ξεχώρισε από πλευράς γηπεδούχων, με αρκετούς άλλους παίκτες βέβαια να έχουν μπει στην εξίσωση. Με τον Μπρέμερ να έρχεται από τον πάγκο και να αρχίζει «φουριόζος» επιθετικά, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να είναι κοντά στο σκορ, κάτι που κατάφεραν μέχρι το τέλος της περιόδου, όταν ο Κόπονεν με δύο του καλάθια έφερε τη διαφορά στους εννέα (27-18).

Τα καλάθια αυτά έδωσαν την απαραίτητη ώθηση στον Φινλανδό, προκειμένου να πραγματοποιήσει ένα δικό του «σόου» στη δεύτερη περίοδο. Με τον Ράις να βοηθά επίσης σε εκείνο το σημείο, και τον Ογκουστίν να κάνει «θραύση» στη ρακέτα, η Χίμκι δε θα αργούσε να «εκτοξεύσει» τη διαφορά. Κάτι τέτοιο έγινε πραγματικότητα, όταν 2.5 λεπτά πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Κόπονεν έκανε το 49-30, με τον ΠΑΟΚ αντιδρά και να μειώνει τη διαφορά στους 15, χάρη σε μία ωραία ομαδική προσπάθεια που είχε τελικό αποδέκτη τον Κακαρούδη, στην τελευταία του επίθεση (51-36). Ο «αντίλογος» του Κόπονεν σε αυτό το διάστημα, ήταν ο Μαρκ Κάρτερ, ο οποίος προσπάθησε να οδηγήσει την ομάδα του, με τον Λάνγκφορντ να κάνει ό, τι μπορεί απέναντι… στα αντίπαλα «θηρία», όπως και ο Βον νωρίτερα.

Είναι χαρακτηριστική η διαφορά των ριμπάουντ στο πρώτο μέρος, με την Χίμκι να έχει 18 ριμπάουντ και 5 επιθετικά, έναντι 7 και ενός επιθετικού του ΠΑΟΚ! Άλλο στοιχείο που έκρινε σε σημαντικό βαθμό την απόκλιση μεταξύ των δύο ομάδων, ήταν τα 7/8 τρίποντα της Χίμκι και η αντιστοίχως πλήρης αστοχία των παικτών του Μαρκόπουλου (0/7)!

Οι «οιωνοί» αυτοί δεν προϋπέθεταν ένα καλό δεύτερο μέρος, και κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε. Η διαφορά μέσα στα πρώτα έξι λεπτά της τρίτης περιόδου, έφτασε στους 30 πόντους (71-41), με τον ΠΑΟΚ να έχει σκοράρει σε εκείνο το διάστημα μόλις πέντε! Ο Πατέεφ ήταν αυτός που ξεκίνησε το «πάρτι» των παικτών του Κουρτινάιτις και οι υπόλοιποι… ακολούθησαν. Λάνγκφορντ, Μπρέμερ, Βον και Λιάπης είχαν σκοράρει τους μόλις 10 πόντους του ΠΑΟΚ σε αυτήν την περίοδο (78-45). Μάλιστα, ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει να κάνει με το πρόβλημα του Κώστα Κακαρούδη, ο οποίος λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου τραυματίστηκε και αναγκάστηκε να τοποθετήσει «πάγο».

Το τέταρτο δεκάλεπτο αποδείχθηκε, ασφαλώς, μία τυπική διαδικασία, στην οποία το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μάλλον συγκεντρώθηκε στο αν η Χίμκι μπορούσε να ξεπεράσει τους 100 πόντους. Κάτι τέτοιο το κατάφεραν οι Ρώσοι, χάρη σε τρίποντο του Σεκελέτο που διαμόρφωσε το τελικό σκορ (102-68). Από πλευράς ΠΑΟΚ, υπήρξε μεν το σκορ των 23 πόντων σε αυτήν την περίοδο, προϊόν δε της χαλάρωσης των γηπεδούχων.

Περισσότερα σε λίγο...

Keywords
Τυχαία Θέματα