Στα χνάρια του παρελθόντος η ΣΕΦΑ

Οι δυσκολίες των προηγούμενων ετών και η... ανυπαρξία έχει λάβει τέλος για την ΣΕΦΑ, η οποία προχωρά με αργά, αλλά σταθερά βήματα με στόχο την αναβίωση του αξιόλογου παρελθόντος της.

Η ομάδα της Ανδραβίδας ιδρύθηκε το 1980, ούσα μια από τις πρώτες στον νομό Ηλείας και πλέον γράφει ξανά ιστορία στο ηλειακό μπάσκετ. Το 2012 μια παρέα φίλων ανέλαβαν τα ηνία λίγο πριν την οριστική διάλυση και την κράτησαν ζωντανή. Δεν έμειναν για πολύ καιρό, αλλά η μαγεία είχε ήδη δημιουργηθεί ξανά!

Ακολούθως, βγήκε μπροστά

μια καινούργια διοίκηση, μια παρέα νέων ανθρώπων που έγιναν φίλοι μέσα από έναν κοινό στόχο: να ξαναγίνει η ΣΕΦΑ ένα από τα σημαντικότερα σωματεία καλαθοσφαίρισης της Ηλείας!

Χωρίς καμία βιασύνη και με μεθοδικά σωστές κινήσεις, επέστρεψαν στο σύλλογο αρκετά... δικά της παιδιά και κέρδισε την άνοδο στη Β' ΕΣΚΑΗ. Επόμενο βήμα ήταν η ακαδημία. Το φυτώριο-μέλλον της ομάδας, όπου εντάχθηκαν προπονητές με όρεξη για δουλειά και πλέον πάνω από 50 παιδιά βρίσκονται στις τάξεις της ομάδας.

Δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της ομάδας και γυναικείο τμήμα, όπου υπάρχουν αυτή τη στιγμή 15 κορίτσια που προπονούνται και συμμετέχουν σε φιλικά τουρνουά.

Παράλληλα, κάθε καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Αύγουστο, διοργανώνεται υπό την αιγίδα της ΣΕΦΑ τουρνουά 3on3 στο δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας, με μεγάλη συμμετοχή.

Οι άνθρωποι της ομάδας δεν σταματούν εκεί... Τη φετινή περίοδο μετά από εννιά ολόκληρα χρόνια απουσίας, λειτούργησε ξανά το εφηβικό τμήμα, με συμμετοχή στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΗ και κατάφερε να φτάσει μέχρι την 2η φάση των ομίλων, παρά τη μικρή διάρκεια... ζωής της ομάδας.

Όσον αφορά το αντρικό τμήμα, το τέλος του πρώτου γύρου βρήκε τη ΣΕΦΑ στην δεύτερη με 6 νίκες και 2 ήττες, παίζοντας όμορφο μπάσκετ και όσο κι αν οι διοικούντες αρνούνται να το ομολογήσουν, είναι φανερό πως υπάρχουν φιλοδοξίες ανόδου στην Α2 ΕΣΚΑΗ!

Στο τιμόνι τόσο του αντρικού, όσο και της ακαδημίας, βρίσκεται πλέον από τις μεγαλύτερες δόξες στην ιστορία του ηλειακού μπάσκετ, ο Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος έχει αφήσει το στίγμα του στον Απόλλωνα Πατρών, στην ΑΕΚ, στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική Ελλάδος...

Αραγε η ΣΕΦΑ έχει πιάσει ταβάνι; Στο ερώτημα οι διοικούντες απαντούν πως βρίσκονται ακόμα στην αρχή...

Keywords
Τυχαία Θέματα