Σούπερ Σλούκας και ανάσα για τη Φενέρ

Η Φενερμπαχτσέ επέστρεψε στις επιτυχίες μετά από τρεις συνεχόμενες επιτυχίες, με το εντός έδρας 88-80 επί της Εφές στο ντέρμπι της Πόλης. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς αφού πέρασε ένα δύσκολο πρώτο ημίχρονο, θυμήθηκε την καλή της άμυνα, αποδιοργάνωσε πλήρως τους αντιπάλους και έφτασε δίκαια στην επικράτηση καθοδηγούμενη από το ασυναγώνιστο δίδυμο των Σλούκα - Βέσελι, με τον Ελληνα γκαρντ να κάνει την τέλεια εμφάνιση.

Με απλά πράγματα, η Εφές πήρε εύκολα τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο δεκάλεπτο. Πιεστική άμυνα στη

ν έτσι κι αλλιώς ασύνδετη Φενέρ, περιορισμός του Ντίξον και γρήγορες επιθέσεις απέναντι σε μια άμυνα που ξεχνούσε να γυρίσει επειδή... διαπραγματεύονταν οι παίκτες της για το ποιός έφταιγε για το λάθος της επίθεσης.


Το 2-9 στο 3' ήταν ένα πρώτο δείγμα και το 11-9 στο 5' με σερί 9-0 των γηπεδούχων ένα έπσασμα που αποδείχτηκε τυχαίο. Η Εφές επέστρεψε γρήγορα, ο Γρέιντζερ ήταν ασταμάτητος φτάνοντας τους 12 πόντους στο δεκάλεπτο και ο κύριος πρωταγωνιστής του σερί 14-4 που ακολούθησε μέχρι το 9' για να φέρει την Εφές μπροστά με 23-15. Το δεκάλεπτο έληξε με το απόλυτο δίκαιο 25-17 για την ομάδα του Περάσοβιτς.

Ο Κώστας Σλούκας ανέλαβε δράση για τη Φενέρ και άρχισε να ισορροπεί την κατάσταση κάνοντάς τη να... θυμίζει ομάδα, αλλά σκοράροντας και κατά ριπάς. Με την δική του αύρα οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 24-27 στο 13' και παρότι η Εφές ξέφυγε εκ νέου με διαφορά 8 πόντων, 28-36, η αντεπίθεση είχε αρχίσει. Το 35-36 στο 17' ήρθε με 13 πόντους του Ελληνα γκαρντ, στο 19' η Φενέρ προσπέρασε με 41-40 για πρώτη φορά μετά το 11-9 στο 5' και η λήξη του ημιχρόνου τη βρήκε να προηγείται με 43-42 με το ματς να έχει πάρε... φωτιά και όλα να δείχνουν ρευστά.

Μεγάλες εναλλαγές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον στην τρίτη περίοδο με ξεσπάσματα που άλλαζαν άρδην το σκηνικό του αγώνα. Το 51-46 στο 23' έδωσε για πρώτη φορά αέρα πέντε πόντων στη Φενέρ που είχε δυναμώσει την άμυνά της, αλλά η "επιστροφή" του Γκρέιντζερ μετά από κάποια λεπτά που είχε σιγήσει, έδωσε την ευκαιρία στην Εφές να τρέξει ένα σερί 1-0 και στο 25'30'' να προηγηθεί με 56-51.

Η Φενέρ πήρε σειρά για το δικό της σερί, που ήταν 11-3 μέχρι το 29'30'' όταν προηγήθηκε με 62-59, πάιζοντας πια... εξοντωτική άμυνα και μη φοβούμενη να στέλνει τους αντιπάλους στις βολές αφου αυτοί τις έχαναν, ενώ στην επίθεση ο Βέσελι αποτελούσε πλέον εγγύηση, πάντα με τον Σλούκα να έχει την μπαγκέτα στον οργανωτικό τομέα.

Η λήξη του δεκαλέπτου βρήκε την ομάδα του Ομπράντοβιτς να προηγείται με 64-61 και με την έναρξη της τελευταίας να βλέπει τον Μαχμούτογλου με πέντε προσωπικούς πόντους να την φένρει για πρώτη φορά στον αγώνα στο +8 με το σκορ στο 69-61 και τον Περάσοβιτς να καλεί εσπευσμένα τάιμ άουτ βλέποντας την ομάδα του να χάνει την επαφή της με τον αγώνα.

Δεν άλλαξαν πολλά με την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ. Η άμυνα της Φενέρ είχε βρει πλέον τον ρυθμό της και είχε απορρυθμίσει τελείως τον αντίπαλο και στο 33'30'' η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφια τιμή για τους γηπεδούχους με το 75-65 να την κάνει σαφές φαβορί για τη νίκη. Η αμυντική ισορροπία της είχε δώσει πλέον και σωστές επιθετικές επιλογές κι έτσι δεν επέτρεψε στην Εφές να κάνει άλλη μια αντεπίθεση και κράτησε την πολύτιμη νίκη.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Ερσέκ, Ούντο 6, Μαχμούτογλου 10(2), Αντιτς 2, ΣΛούκας 21(3), Νάναλι 3(1) Ουγκουρλού, Βέσελι 20, Κάλινιτς 8, Ντίξον 7(1), Ντατόμε 11(1)


ΕΦΕΣ (Περάσοβιτς): Τόμας 8, Χάνεϊκατ 9(1), Μπαλμπάι, Μπράουν 8, Οσμάν 3(1), Κότον 10(2), Γκρέιντζερ 19(2), Ομιτς 4, Ερτέλ 8, Ντάνστον 11

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα