Σόου Σάριτς και... Αδριατική κούπα η Τσιμπόνα! (vid)

Η Τσιμπόνα ήταν η θριαμβεύτρια της φετινής Αδριατικής Λίγκας, καθώς επικράτησε στον τελικό του Final-4 απέναντι στην Τσεντεβίτα με 72-59 (18-14, 34-26, 50-39, 72-59) και πανηγύρισε την πρώτη της κούπα στη διοργάνωση!

Οι δύο κορυφαίες κροατικές ομάδες διεκδίκησαν το τρόπαιο στο Βελιγράδι, σε ένα αν μη τι άλλο περίεργο σκηνικό, το οποίο στην εξέδρα θύμιζε φιλικό τουρνουά παρά τελικό, καθώς η αχανής «Κόμπανκ Αρένα» ήταν σχεδόν άδεια, από τη στιγμή που οι δύο σέρβικες ομάδες (Ερυθρός Αστέρας και Παρτιζάν) είχαν αποκλειστεί στους ημιτελικούς από τους... άσπονδους φίλους τους.

Απόλυτος

σταρ της αναμέτρησης ήταν ο Ντάριο Σάριτς, με τον 20χρονο φόργουορντ, που είναι το κορυφαίο ταλέντο στην ηλικία του και ετοιμάζεται το καλοκαίρι να... ανοίξει τα φτερά του για το ΝΒΑ, να σημειώνει 23 πόντους (2/8 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 4/4 βολές) και να έχει επίσης 11 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 5 τάπες και 5 λάθη! Οπως ήταν απόλυτα φυσιολογικό πήρε τον τίτλο του MVP της διοργάνωσης, ενώπιον πολλών σκάουτερς ομάδων από την άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Τόσο η Τσιμπόνα, όσο και η Τσεντεβίτα, με την παρουσία τους στον τελικό κέρδισαν αυτόματα εισιτήριο για την επόμενη Ευρωλίγκα, ενώ Παρτιζάν και Ερυθρός Αστέρας θα αναγκαστούν να κινηθούν... παρασκηνιακά ώστε να εξασφαλίσουν με κάποια wild card την παρουσία τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα