Σκιαθίτης στο basketblog: «Έχω ακόμα πολλά να δώσω»

Ο Άρης Νικαίας αρχίζει να παίζει βάσει των πραγματικών του δυνατοτήτων και υπό την εξαιρετική καθοδήγηση του Τάκη Πανούλια πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Προμηθέα Χαλανδρίου, με τον Μάριο Σκιαθίτη να περνάει στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.

Ο εκρηκτικός γκαρντ "μίλησε" στα κρίσιμα, έχοντας συνολικά 10 πόντους με 3 τρίποντα και 5 ασίστ, ενώ παράλληλα πίεσε στην άμυνα και έκανε κρίσιμα κλεψίματα. Με δηλώσεις του στο basketblog αναφέρθηκε στους στόχους των

Νικαιωτών, στη δική του ανοδική πορεία και στο τι μέλλει γενέσθαι εν όψει της συνέχειας.

Που κρίθηκε η νίκη;

Ήταν μια νίκη που την χρειαζόμασταν είχαμε μείνει πολύ πίσω βαθμολογικά και μετά την απρόσμενη ήττα από την Νίκη Αμαρουσίου και την αλλαγή προπονητή είχαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Παρόλα αυτά ήμασταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί και κατά την γνώμη μου μπορούσαμε να τα πάρουμε όλα. Προσωπικά είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος γιατί παρά τις δυσκολίες προσαρμογής που μπορεί να φέρει μια αλλαγή προπονητή, σταθήκαμε πιο ανταγωνιστικοί από ότι ήμασταν στα παιχνίδια του πρώτου γύρου.

Πως είναι η μέχρι τώρα εμπειρία σου με τον κόουτς Πανούλια;

Είναι πάρα πολύ έμπειρος κόουτς και έχει τρομακτικές γνώσεις πάνω στο μπάσκετ. Δουλεύει με έναν ιδιαίτερο τρόπο, με πολύ ένταση και πολύ όρεξη. Είναι φοβερό το πόσο γρήγορα προσαρμόστηκε και η ομάδα παίζει ήδη πιο ανταγωνιστικό μπάσκετ και αυτό φαίνεται σε σύγκριση με τον πρώτο γύρο. Το δίδυμο Πανούλια-Χρήστου είναι ιδανικό για την ομάδα και πιστεύω πως αυτό θα βγει και βαθμολογικά στο τέλος. Δεν έχω ξαναδεί κόουτς να δουλεύουν με τόσο μεράκι. Είναι δυο κόουτς που η ομάδα μπορεί να τους εμπιστευτεί. Μας εμπνέουν σεβασμό, καθώς σε αυτά που λένε δεν χωράει αμφισβήτηση.

Πως σου φαίνεται η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα;

Η πορεία μας φέτος δεν ήταν αυτή που περίμενε κανένας θεωρώ. Στην αρχή μας έχρηζαν ως μία εκ των φαβορί ομάδα για την άνοδο φέτος. Βεβαία το φετινό πρωτάθλημα στον συγκεκριμένο όμιλο είναι πολύ ανταγωνιστικό. Έχουν πέσει πολλά χρήματα και έχουν δημιουργηθεί εξαιρετικά ρόστερ. Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμα για να μιλάμε απόλυτα καθώς είμαστε ακόμα στην αρχή του δεύτερου γύρου, και όπως προείπα είναι ενα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Οπότε εγω είμαι της άποψης να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξέχωρα και στο τέλος να κάνουμε τον απολογισμό μας και βλέπουμε. Το βασικότερο είναι να γινόμαστε καλύτεροι και πιο ανταγωνιστικοί και αυτό νομίζω φαίνεται στο γήπεδο οτι το κάνουμε.

Δειχνεις να έχεις πάρει τα πάνω σου. Που οφείλεται πιστεύεις;

Ναι κοίτα δείχνω μία ανοδική πορεία αυτήν την περίοδο αλλά ακόμη πιστεύω ότι έχω πάρα πολλά να δώσω, όπως επίσης πιστεύω οτι καθυστέρησα να αποδώσω όσο θα ήθελα στο ξεκίνημα φέτος, για διάφορους λόγους, δεν θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό. Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο πιστεύω , απλά οφείλεται σε κάποιες συνιστώσες που συνέβαλαν στην αλλαγή της ψυχολογίας μου γιατί μου φάνηκε ξεκάθαρο πως με έχει ανάγκη η ομάδα μου. Επίσης θεωρώ κάποια πράγματα ότι δεν είναι τυχαία και ότι το βασικότερο είναι η δουλειά αλλά και οι συνθήκες για να καταφέρει κάποιος κάτι σε αυτό το άθλημα. Έχω λοιπόν την τιμή να συνεργάζομαι με δύο κορυφαίους επαγγελματίες στον χώρο τους, τον Μιχάλη Καλαβρό, προπονητή στην βελτίωση της ατομικής τεχνικής μου, με σκοπό να βελτιώνομαι κάθε μέρα και να βάζω και άλλα πράγματα στο παιχνίδι μου, κάτι το οποίο με έχει ενθουσιάσει πολύ την φετινή σεζόν. Όπως επίσης και τον Νίκο Παπαβασιλείου (Performance 22) που με βοηθάει να βελτιώνω το αθλητικό κομμάτι. Με έχουν βοηθήσει πολύ οι συμπαίκτες μου γιατί ξέρουν τι μπορεί να κάνω εγώ στο γήπεδο και υπάρχουν διακριτοί ρόλοι, κάτι το οποίο έλειπε πολύ από την ομάδα.

Πώς ειναι το κλίμα στην ομάδα;

Πάντα το κλίμα στον Άρη ήταν εξαιρετικό και φέτος είναι η πρώτη φορά που έχω τόσους καλούς μαζεμένους χαρακτήρες σε μια αμάδα γιατί είναι όλοι πολύ ξεχωριστά παιδιά, τρομεροί χαρακτήρες και έχουμε δέσει πολύ μεταξύ μας.

Μέχρι πού μπορείτε να φτάσετε;

Θεωρώ ότι συνεχίζοντας την δουλεία και με την σωστή καθοδήγηση άλλα και τις σωστές συνθήκες όλα θα έρθουν. Πλέον πιστεύω οτι όλα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Υγεία να έχουμε και διάθεση, και όλα είναι εφικτά !!!

Keywords
Τυχαία Θέματα