Σφαιρόπουλος: «Γι' αυτό κάναμε φάουλ στον Καλάθη»

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στάθηκε στην αντίδραση των παικτών του στα τελευταία λεπτά της τέταρτης περιόδου, τονίζοντας πως ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα, ώστε να πάρει τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, υποστήριξε πως σε γενικές γραμμές οι "ερυθρόλευκοι" είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ενώ αποκάλυψε πως υπήρχε εντολή για φάουλ στον Καλάθη, εξηγώντας το σκεπτικό της απόφασης αυτής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το παιχνίδι: «Ειναι μια πολύ

σημαντική νίκη για την ομάδα μας, επειδή καλύψαμε με αυτή τη νίκη την ήττα από τη Γαλατασαράι. Με τον Παναθηναϊκό πρέπει να παίζουμε καλά σε οποιαδήποτε διοργάνωση. Ημασταν συγκεντρωμένοι από την αρχή και είχαμε τον έλεγχο. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας στο τρίτο δεκάλεπτο κι δώσαμε εύκολους πόντους και αυτό είχε συνέπειες στην επίθεσή μας παραγωγικά. Στην τέταρτη περίοδο αντιδράσαμε κι έγινε ένα πραγματικό ντέρμπι. Ηταν πολύ σημαντικό ότι στο καθοριστικό σημείο τους αφήσαμε να σκοράρουν μόλις 14 πόντους. Αυτό ήταν το κλειδί, γιατί δείξαμε χαρακτήρα στο τέλος. Παρότι ο Παναθηναϊκός είχε +4 στο τελευταίο 3λεπτο, ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι και νικήσαμε».

Για το φάουλ του Παπανικολάου στον Καλάθη: ««Υπήρχε εντολή για φάουλ στον Καλάθη, γιατί έχει 53-56% στις βολές στην Ευρωλίγκα. Αν έμπαινε καλάθι, ήθελε 27'' δεν είχαμε τάιμ άουτ και δεν μπορούσαμε αντιδράσουμε. Ετσι όμως αντιδράσαμε».

Για τον Γιανγκ: «Ο Γιανγκ συνεχίζει να ανεβαίνει. Είμαστε κοντά στον ένα χρόνο του τραυματισμού του. Βοηθά όλο και περισσότερο και τον θέλουμε να βοηθήσει, όπως βοηθούν όλοι οι παίκτες μας».

Για το σερί απέναντι στον Παναθηναϊκό: «Δεν τα μετράω αυτά. Αυτά είναι για εσάς τους δημοσιογράφους».

Keywords
Τυχαία Θέματα