Σαρικόπουλος στο basketblog.gr: "Το καλύτερο δώρο"

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος σήμερα κλείνει τα 25 του χρόνια και η νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Άρη, που της δίνει το πλεονέκτημα για την είσοδο στην 4άδα ήταν ένα από τα καλύτερα δώρα, όπως λέει ο Έλληνας σέντερ. Τι λέει για τους στόχους της ΑΕΚ, το πλεονέκτημα της έδρας, τους... ισχυρούς του δεσμούς με τον Άρη, τα όμορφα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, την πρόβλεψη για νέο "κιτρινόμαυρο"

ραντεβού και το... ζόρι που θα έχουν οι "αιώνιοι" για να πετάξουν την Ένωση εκτός τελικών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας διεθνής στον Άγγελο Ανδριόπουλο για το basketblog.gr:

Για το "κλειδί" της αναμέτρησης: "Νομίζω η ενέργεια και η πίστη που είχαμε στο πλάνο. Ακολουθήσαμε πολύ καλά τις οδηγίες του staff όλη την εβδομάδα. Είχαμε προετοιμαστεί πολύ καλά για το παιχνίδι. Η ήττα από τον Άρη στον πρώτο γύρο και η κακή απόδοση που είχαμε μας έδωσε ένα έξτρα κίνητρο, μας πείσμωσε και παλέψαμε".

Για τον στόχο της 4άδας: "Έχουν μείνει τέσσερα παιχνίδια μέχρι το τέλος της περιόδου. Εμείς κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είναι ευχής έργον να τερματίσουμε μέσα στην 4άδα, είναι κάτι που θέλουμε. Ωστόσο, ξέρουμε πως δεν είναι εύκολα τα ματς. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε σοβαρές ομάδες και δύο δύσκολες έδρες, όπως η Δράμα και το Ρέθυμνο. Αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά όπως είπα και πριν κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Για τον τελικό στόχο ανεξάρτητα από τη θέση που θα καταλάβει η Ένωση στην κανονική διάρκεια: "Κοίτα, όπως σου είπα κοιτάμε πιο πολύ το βραχυπρόθεσμο μέλλον. Θέλουμε να μπούμε στην 4άδα για να έχουμε και το πλεονέκτημα της έδρας. Αν είμαστε σοβαροί μπορούμε να κοντράρουμε κάθε ομάδα. Σίγουρα θέλουμε να παλέψουμε για την 3η θέση και την Ευρώπη, αλλά από εκεί και πέρα νομίζω πως κάποια από τις μεγάλες ομάδες θα δυσκολευτεί να μας αποκλείσει".

Για την νίκη-δώρο γενεθλίων: " Σίγουρα ήταν ένα καλό δώρο. Ήταν δύσκολη νίκη για μας και σημαίνει πολλά. Ήταν ένας ωραίος τρόπος να γιορτάσω τα γενέθλιά μου. Ακολουθεί και ένα ρεπό για να ξεκουραστούμε σωματικά και ψυχικά και να επιστρέψουμε με γεμάτες μπαταρίες".

Για την εμφάνιση του Άρη σε σχέση με τον πρώτο γύρο: " Νομίζω ήταν εξίσου καλός. Είναι ομάδα με αρχές που παίζει πάντα σοβαρά και πολύ δυνατά. Έχει ένα πλάνο και ένα πολύ σοβαρό προπονητή, του οποίου τις οδηγίες ακολουθούν οι πάικτες και δεν υπάρχει αναρχία. Νομίζω πως θα τους ξανασυνατήσουμε στα playoffs και είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος".

Για το... παρεάκι από τη Θεσσαλονίκη: " Έχω δημιουργήσει πολύ ισχυρούς δεσμούς με τον Άρη. Πέρασα δύο πολύ ωραία χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Τα περισσότερα παιδιά από την ομάδα είναι πολύ φίλοι μου και έχω κρατήσει επαφές, όπως και με ανθρώπους του staff. Έζησα ωραία χρόνια και έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Μας χωρίζουν μόνο 40 λεπτά".

Keywords
Τυχαία Θέματα