Ρεάλ... για μεγάλα πράγματα στο Τελ Αβίβ (vid)

Η Ρεάλ Μαδρίτης «βροντοφώναξε» για ακόμη μία φορά, το γεγονός ότι έχει υψηλές βλέψεις και για την φετινή Ευρωλίγκα, περνώντας από μία από τις πιο «καυτές» ευρωπαϊκές έδρες με το 89-82 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο ήταν ανώτερη ουσιαστικά για 35 λεπτά σε ένα από τα πιο δύσκολα περιβάλλοντα της Ευρωλίγκα, επωφελούμενη της σπουδαίας ατομικής ποιότητας αρκετών εκ των παικτών της και συνερχόμενη άμεσα, μετά το «μπλακ-άουτ» που είχε επιφέρει ένα σερί 16-0, με το οποίο οι μαχητικοί Ισραηλινοί την είχαν φέρει στο «καναβάτσο» στα μέσα της τρίτης

περιόδου, ενώ σε κάθε προσπάθεια τους για νέα ολική επαναφορά, είχε την ψυχραιμία να διατηρήσει τα κεκτημένα της.

Ο Τζέισι Κάρολ αποτέλεσε έναν από τους «δολοφόνους» της Μακάμπι, με 18 πόντους και 5/8 τρίποντα, με τον Ρούντι Φερνάντεθ να έχει 16 πόντους με 4/8 τρίποντα. Μεστή εμφάνιση για ακόμη μία φορά για τον Σέρχιο Γιουλ, με double double 14 πόντων και 11 ασίστ, με μόλις τρία λάθη και μοναδικό «μελανό» σημείο τα 0/8 τρίποντα. Για τους γηπεδούχους, ο Βίκτορ Ραντ ήταν εξαιρετικός με 18 πόντους. 7/13 σουτ, 7 ριμπάουντ και καθολικά ηγετική παρουσία στο διάστημα της ανατροπής για τους γηπεδούχους, ενώ 16 και 15 πόντους πρόσθεσαν οι Άντριου Γκάουντλακ και Σόνι Ουίμς αντίστοιχα.

Το φιλμ

Η Ρεάλ αποφάσισε να «χτυπήσει» στη ρακέτα τη Μακάμπι, με τον Αγιόν να βρίσκεται σε καλή κατάσταση και να δίνει ρυθμό στην ομάδα του, η οποία με τη συνδρομή του Γιουλ που έμπαινε στην «εξίσωση» και του Τόμπκινς που έκανε εξαιρετική δουλειά στους «αιθέρες», προηγείτο με «διπλό σκορ» στα πρώτα οκτώ λεπτά (9-18). Η αντίδραση της Μακάμπι, που είχε ως πρωτοστάτη τον Γκάουντλακ, ο οποίος πάντως δεν φαινόταν να πατά τόσο καλά όσο στο ματς της πρεμιέρας με την Αρμάνι, δε θα την έβγαζε από τη θέση του ακόλουθου (16-20).

Με καλάθι του Ραντ, η ανατροπή έμοιαζε να πλησιάζει για τους παίκτες του Έντελσταιν, αλλά η Ρεάλ θα ανακτούσε το ρυθμό αυτή την φορά με κυρίαρχο τον Χάντερ στο «ζωγραφιστό» (18-23 στο 11'). Η καλή απόδοση του Αμερικανού, έδωσε τη δυνατότητα στον Κάρολ να ξεκινήσει το «κρεσέντο» του και σκοράροντας τους 11 από τους επόμενους 19 πόντους της ομάδας του, θα της έδινε «αέρα» 15 πόντων, την ίδια ώρα που οι Ράντολφ και Ματσιούλις συνέχιζαν τη «ζημιά» στη ρακέτα (27-42 στο 17'). Σίλεϊ και Ραντ επιχείρησαν να κάνουν τους υπόλοιπους στη Μακάμπι να συνέλθουν, αλλά ένα νέο τρίποντο από τον Ρούντι θα κρατούσε ξεκάθαρα τη «Βασίλισσα» σε θέση οδηγού (33-46).

Η αντίδραση της Μακάμπι, θα ερχόταν τελικά και μάλιστα με εμφατικό τρόπο. Ο Έντελσταιν δικαιώθηκε, για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε μαζί Ραντ και Ουίμς, με τον πρώτο δε να είναι «χάρμα οφθαλμών» και να οδηγεί σε σερί 16-0 την ομάδα του, φέρνοντάς την μπροστά για πρώτη φορά μετά το αρχικό 4-2 (49-46 στο 25'). Η Ρεάλ θα έβρισε «σανίδα σωτηρίας» στο πρόσωπο του Ρέγιες, ο οποίος με τρίποντο-φάουλ και εύστοχη βολή θα έδινε ξανά τα ηνία στους φιλοξενούμενους, αλλά εκείνος που θα αναλάμβανε δράση θα ήταν ο Ρούντι. Σκοράροντας 10 πόντους μέσα σε κάτι παραπάνω από 4.5 λεπτά, είχε μονίμως τις απαντήσεις στην προσπάθεια της Μακάμπι να προηγηθεί ξανά και οδήγησε τη Ρεάλ σε παιχνίδι πέντε πόντων, μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο (57-62).

Το «μομέντουμ» ήταν υπέρ των Μαδριλένων και παρότι φάνηκε το small ball της Μακάμπι με τον Ραντ στο «5» να της θέτει νέα προβλήματα, ο Λάσο βρήκε τρόπο να το κάνει... πλεονέκτημα, βάζοντας τον Ράντολφ, ο οποίος συνέθεσε ένα τρομερό «δίδυμο» με τον Γιουλ, που έκανε τη Ρεάλ να ξεμακρύνει εκ νέου (69-79 στο 35'). Ένα νέο «τετράποντο» για τη Ρεάλ, από πλευράς Κάρολ αυτή την φορά, θα «σκότωνε» τη Μακάμπι στα 3.5 λεπτά πριν τη λήξη και όταν οι Ουίμς-Γκάουντλακ «αφυπνίστηκαν» ήταν ήδη αργά, καθώς μετά τις εύστοχες βολές του δεύτερου στα 34" για το 82-85, η απάντηση του Γιουλ με τον ίδιο τρόπο θα αποτελείωνε κάθε ελπίδα των μαχητικών γηπεδούχων. Ο Ντόντσιτς ξανά από εκείνο το σημείο θα διαμόρφωνε το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 16-20, 33-46, 57-62, 82-89

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Έντελσταιν): Γκάουντλακ 16 (1), Ραντ 18 (2), Σίλεϊ 10 (2), Σμιθ 5 (1), Μέκελ, Πνίνι, Οχαγιόν 2, Ουίμς 15 (2), Λάντεσμπεργκ, Αλεξάντερ, Άιβερσον 10, Ζίρμπες 6

Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Ράντολφ 9, Ντρέιπερ, Φερνάντεθ 16 (4), Ντόντσιτς 2, Ματσιούλις 4, Ρέγιες 4, Αγιόν 9, Κάρολ 18 (5), Χάντερ 7, Γιουλ 14, Τόμπκινς 6

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα