Προβλημάτισε στο Βελιγράδι...

Μετά από δύο νίκες με πειστικές εμφανίσεις απέναντι στην Τουρκία, η Εθνική ομάδα φανέρωσε όλες τις αδυναμίες της στη Σερβία, χάνοντας με 91-76 στο τελευταίο της φιλικό, πριν το Προολυμπιακό Τουρνουά του Τορίνο. Μετά τα μέσα της τρίτης περιόδου, οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη παραδόθηκαν στις «ορέξεις» των γηπεδούχων κι έφυγαν από την «Μπεογκράντσκα Αρένα», με ένα αποτέλεσμα και μια εμφάνιση που δίνει πολλή τροφή για σκέψη, αναφορικά με το πώς θα παρουσιαστούμε στην Ιταλία, όπου θα διεκδικήσουμε το μοναδικό «εισιτήριο»

που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μεγάλη «πληγή», αποτέλεσαν οι 20 πόντοι με 5 ριμπάουντ του Στέφαν Γιόκιτς, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να σημειώνει 14 πόντους με 4/6 τρίποντα, ενώ ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα έκανε «θραύση» με 14 πόντους και 6/8 δίποντα. Θετικός στο «ναυάγιο» της ελληνικής ομάδας, ήταν με 12 πόντους ο Στράτος Περπέρογλου, στην πρώτη του φετινή εμφάνιση με τη «γαλανόλευκη», ενώ πρώτος της σκόρερ ήταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με 14 πόντους.

Το παιχνίδι

Η Εθνική ομάδα είχε οφέλη από το γεγονός, ότι ξεκίνησαν στην πεντάδα οι Καββαδάς και Αγραβάνης, με τους δύο να «αιφνιδιάζουν» τρόπον τινά τον Τζόρτζεβιτς και να σκοράρουν τους 8 από τους πρώτους 12 πόντους μας και την άμυνά μας να παρουσιάζεται αρχικά βελτιωμένη (6-12 στο 3'). Τεόντοσιτς και Γιόκιτς, προσπάθησαν με τις συνεργασίες τους κυρίως να δώσουν ρυθμό στους Σέρβους και παρά την εξαιρετική δουλειά παικτών, όπως ο Αγραβάνης, ο Περπέρογλου και ο Παπαπέτρου, έβαλαν στο παιχνίδι και τους υπόλοιπους, για να ισοφαρίσει σε 22-22 στο 8ο λεπτό ο Ραντούλιτσα. Με όμορφη ενέργεια του Αντετοκούνμπο και 1/2 βολές του Μάντζαρη, βρεθήκαμε μπροστά σε απόσταση τριπόντου, στο τέλος της πρώτης περιόδου (24-27).

Η ολοένα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των αδυναμιών μας αμυντικά από τους «Πλάβι», είτε μέσω των ψηλών τους είτε μέσω των σουτ που άφηνε η ελληνική άμυνα, δε θα αργούσε να τους δώσει προβάδισμα και ο Τεόντοσιτς διαμόρφωσε το 34-32 με σουτ τριών πόντων στα πρώτα δύο λεπτά του δευτέρου δεκαλέπτου. Η παράλληλη έλλειψη κινητικότητας επιθετικά μαζί με αρκετές χαμένες βολές, που μετριαζόταν είτε από εμνεύσεις του Μπουρούση δημιουργικά είτε από μερικές στιγμές που βρήκαμε χώρο σε ανοικτό γήπεδο, θα κόστιζε μακροπρόθεσμα, καθώς με σερί 7-0 από το 41-42, οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς θα έπαιρναν απόσταση έξι πόντων για πρώτη φορά (48-42 στο 19'). Ακόμη και παίκτες, όπως ο Ντάνγκουμπιτς, έκαναν ζημιά και το ημίχρονο έκλεισε στο -7 (53-46).

Με λύσεις έξω από τη γραμμή των 6.75, η Εθνική ομάδα έμοιαζε να έχει «σφυγμό» και να μπορεί να ξεπεράσει όσα της στερούσαν τα ηνία. Μπουρούσης, Καλάθης και Παπαπέτρου σκόραραν σε μια σειρά τριπόντων και η διαφορά μειώθηκε στους τέσσερις πόντους (61-57 στο 25'). Σε εκείνο το σημείο, ένα τρίποντο-φάουλ του Τεόντοσιτς θα έφερνε το μομέντουμ και πάλι στο πλευρό των Σέρβων, οι οποίοι είχαν την ευτυχία να βρουν κι άλλο πρωταγωνιστή στο πρόσωπο του Στίματς, ο οποίος είτε με καλάθια είτε με επιθετικά ριμπάουντ, έκανε μεγάλη «ζημιά» στους Έλληνες διεθνείς. Μερικές ακόμη όμορφες «πινελιές» του Μπογκντάνοβιτς, θα σταθεροποιούσαν την «ψαλίδα» σε διψήφιο νούμερο, στο τέλος της τρίτης περιόδου (75-63).

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα μάλιστα, θα βλέπαμε τους Γιόκιτς, Γιόβιτς και Ντάνγκπουμπιτς να στήνουν ένα δικό τους «πάρτι», με τον τελευταίο να καρφώνει σε aleey-oop για το 85-65 στο 33ο λεπτό και με τον Καββαδά να παλεύει μόνος του επιθετικά. Έκτοτε, οι δύο πλευρές έχασαν πλήρως το ρυθμό τους, με κάθε πλευρά να κάνει κακές επιλογές και ουκ ολίγες επιθέσεις ακόμη και να μην εκδηλώνονται στα 24". Μετά το καλάθι του «Αντέτο» για το 85-67 στο 34ο λεπτό, το επόμενο ήρθε με τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου στα 2.5 περίπου λεπτά πριν το φινάλε κι εκεί η Εθνική βρήκε την ευκαιρία για ένα συνολικό επιμέρους 6-11 από το -20, μειώνοντας απλώς την τελική διαφορά.

Δεκάλεπτα: 24-27, 53-46, 75-63, 91-76

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 16 (4), Σιμόνοβιτς, Ντάνγκουμπιτς 2, Μπογκντάνοβιτς 7 (1), Μάρκοβιτς 7, Κάλινιτς 1, Μπίρτσεβιτς 4, Ραντούλιτσα 14, Γιόκιτς 20 (1), Στίματς 7, Ζάγκορατς, Γκούντουριτς 3 (1), Γιόβιτς 10

Ελλάδα (Κατσικάρης): Αθηναίου, Μπουρούσης 9 (1), Καλάθης 7 (1), Περπέρογλου 12 (2), Καββαδάς 9, Μάντζαρης 3, Αγραβάνης 7 (2), Παπαπέτρου 10 (2), Ντόρσεϊ, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Αντετοκούνμπο Γ. 14, Αντετοκούνμπο Θ. 2

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα