Προκρίθηκαν έξι στους οκτώ...

Ημέρα… πρόκρισης ήταν η χθεσινή (02/07, πέμπτη αγωνιστική) για έξι (6) ομάδες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος U19 καθώς οι ΗΠΑ, Ισπανία, Λιθουανία, Κροατία, Σερβία και… Κίνα "σφράγισαν" το εισιτήριό τους για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όσον αφορά τον πέμπτο όμιλο, τα εύκολα δύσκολα έκαναν οι Κροάτες απέναντι στους Λιθουανούς αφού, παρά το γεγονός πως στο ημίχρονο βρέθηκαν μπροστά στο σκορ με είκοσι πόντους, χρειάστηκαν το καλάθι του Γιουνάκοβιτς 7'' πριν το τέλος για να πάρουν τη νίκη με 91-90. Η "Λιέτουβα" έκανε σπουδαία αντεπίθεση

στην επανάληψη, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Ντίμσα με τη λήξη δεν βρήκε στόχο με αποτέλεσμα η νίκη να καταλήξει στην Κροατία. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Γιουνάκοβιτς, ο οποίος σημείωσε 27 πόντους, ενώ ο Σάριτς συνέχισε… τα νταμπλ νταμπλ έχοντας 14 πόντους και 12 ριμπάουντ, την ίδια ώρα που από πλευράς Λιθουανίας ξεχώρισε ο Γκριγκόνις με 31 πόντους.

Αντίθετα, πολύ πιο εύκολο έργο είχε η Ισπανία κόντρα στην Αργεντινή. Οι "φούριας ρόχας" επικράτησαν άνετα με 74-58 χάρη σε ένα "ξέσπασμά" τους στο τρίτο δεκάλεπτο (σ.σ.: 26-12 επιμέρους σκορ) "καθαρίζοντας τη μπουγάδα". Οι Μπριθουέλα (17 πόντοι) και Ερνανγκόμεζ (16 πόντοι) ξεχώρισαν για τους νικητές, ενώ στην αντίπερα όχθη κορυφαίος ήταν ο Μπεραρντίνι (18 πόντοι).

Από εκεί και πέρα, ο Καναδάς συνέτριψε το Ιράν με 95-57 "πατώντας το γκάζι" στο δεύτερο ημίχρονο, οπότε και… ξέφυγε στο σκορ. Οι Καναδοί είχαν συνολικά πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων προεξάρχοντος του Μάγιες, ο οποίος σημείωσε 13.

Στα του έκτου ομίλου, η νέα επιβλητική εμφάνιση των ΗΠΑ δεν θα πρέπει, μάλλον, να προκαλεί εντύπωση. Η "Αστερόεσσα" πρόσθεσε ακόμα μία… σαραντάρα στο ενεργητικό της κερδίζοντας την Αυστραλία με 94-51 έχοντας σε ακόμα ένα παιχνίδι ως κύριο χαρακτηριστικό της τον πλουραλισμό στην επίθεση (σ.σ.: πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων).

Την αήττητη πορεία της συνεχίζει και η Σερβία. Οι "πλάβι" συνέτριψαν την Κίνα στο (θεωρητικά) ντέρμπι της ημέρας με 76-50 και εξασφάλισαν και μαθηματικά, πλέον, την πρόκρισή τους στους "8" της διοργάνωσης. Το δίδυμο των Γιάνκοβιτς (15 πόντοι) και Μιλουτίνοφ (14 πόντοι) από τους νικητές, την ίδια ώρα που κανένας Κινέζος δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τη γενική μετριότητα.

Τέλος, η Ρωσία έκαμψε την αντίσταση της Βραζιλίας με 82-78 στην παράταση (76-76κ.α.). Παρόλ' αυτά η ομάδα από τη "χώρα του καφέ" θα μπορούσε να πανηγυρίσει τη νίκη - πρόκριση, αν οι παίκτες της ήταν πιο τυχεροί στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα, οπότε και έχασαν διπλή ευκαιρία να πάρουν τη νίκη. Κορυφαίος για τους Ρώσους ήταν ο Ιλνίτσκι, ο οποίος σημείωσε 29 πόντους (με 4/6 τρίποντα), ενώ από πλευράς Βραζιλίας ο Μπαρμπιέρι είχε νταμπλ νταμπλ με 18 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Ε' ΟΜΙΛΟΣ:
Κροατία - Λιθουανία 91-90
Ισπανία - Αργεντινή 74-58
Ιράν - Καναδάς 57-95

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ:
ΗΠΑ - Αυστραλία 94-51
Σερβία - Κίνα 76-50
Βραζιλία - Ρωσία 78-82 (76-76κ.α.)

Η βαθμολογία:

Ε' ΓΚΡΟΥΠ:
Ισπανία 10
Λιθουανία 9
Κροατία 9
Καναδάς 7
Αργεντινή 6
Ιράν 6

ΣΤ' ΓΚΡΟΥΠ:
ΗΠΑ 10
Σερβία 10
Κίνα 8
Αυστραλία 7
Ρωσία 7
Βραζιλία 6

Keywords
Τυχαία Θέματα