Πίπεν: «Οι Μπουλς μας θα... ''σκούπιζαν'' τους Ουόριορς»!

Οι συγκρίσεις είναι ούτως ή άλλως ανούσιες. Ωστόσο, μάλλον δεν θα σταματήσουν ποτέ για πρώην και νυν σταρ και για παλιές και σύγχρονες ομάδες. Ο παλαίμαχος σταρ των Μπουλς, Σκότι Πίπεν, πάντως, δεν έχει πρόβλημα να τις κάνει και φιλοξενούμενος στο «The Dan Patrick Show», δεν δίστασε να μιλήσει για την δική του ομάδα, στα μέσα της δεκαετίας του '90 και τους φετινούς Ουόριορς. Ο «Ινδιάνος», όπως ήταν το παρωνύμιο του «Pip», σχολίασε την προσπάθεια

του Γκόλντεν Στέιτ να καταρρίψει το ρεκόρ των 72 νικών του Σικάγο, το 1995-96, και αφού προέβλεψε πως «δεν νομίζω ότι θα πάρουν ρεπό για να επιχειρήσουν να το πετύχουν», τόνισε ότι «αν τους αντιμετωπίζαμε με τους Μπουλς του 1996, θα τους κερδίζαμε στα 4 ματς!». Προσθέτοντας ότι «θα ρίχναμε τον Μάικλ Τζόρνταν πάνω στον Κλέι Τόμπσον κι εγώ θα μάρκαρα τον Στεφ Κάρι. Πιστεύω ότι με το μέγεθός μου, θα κατάφερνα να τον περιορίσω σε λιγότερους από 20π.».

Οι Ουόριορς, μετά την ήττα από τους Σέλτικς τα ξημερώματα του Σαββάτου (2/4), που ήταν η πρώτη φετινή εντός έδρας και παρθενική στο Όκλαντ έπειτα από τον Ιανουάριο του 2015 και 54 σερί νίκες, έπεσαν σε ρεκόρ 68-8. Και για να καταρρίψουν το ρεκόρ των Μπουλς, θα πρέπει να ολοκληρώσουν την κανονική περίοδο με 5-1. Στα 76 πρώτα ματς του 1995-96, το Σικάγο είχε ρεκόρ 67-9 και ηττήθηκε στο προτελευταίο παιχνίδι στην Ιντιάνα, πριν τελειώσει εκείνη την χρονιά με 72-10. Ο κόουτς του Γκόλντεν Στέιτ -και παίκτης των Μπουλς του 1996- Στιβ Κερ, παραδέχθηκε πως «το θέμα του ρεκόρ και η προβολή από τα Μ.Μ.Ε. έχουν επηρεάσει το παιχνίδι μας, γιατί οι παίκτες θέλουν να το πετύχουν». Και τόνισε πως «το ίδιο άγχος είχαμε και στο Σικάγο, πριν από 20 χρόνια. Επικρατούσε η ίδια κατάσταση. Οι παίκτες θέλουν το ρεκόρ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο στόχος μας είναι άλλος και πιο μακρινός». Οι πρωταθλητές φιλοξενούν τα ξημερώματα της Δευτέρας το Πόρτλαντ και θέλουν να διευρύνουν το ρεκόρ των 76 αγώνων χωρίς διαδοχική ήττα, που μοιράζονται φέτος με τους Σπερς. Οι δύο ομάδες έχουν ξεπεράσει το σερί των 74 ματς των Σέλτικς, από το 1984-85. Μετά την αναμέτρηση με το Πόρτλαντ, οι Ουόριορς παίζουν εντός με Γουλβς (5/4), Σπερς (7/4), εκτός με Γκρίζλις (9/4) και Σπερς (10/4) και εντός με Γκρίζλις (13/4).

Keywords
Τυχαία Θέματα