"Πέταξαν" οι "Κέλτες" (vid)

Παράταση… στην αγωνία της πρόκρισης προέκυψε με βάση τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα στο ΝΒΑ καθώς Μπόστον Σέλτικς και Χιούστον Ρόκετς επικράτησαν εκτός έδρας των Νιου Γιόρκ Νικς και Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, αντίστοιχα, αποδεικνύοντας πως έχουν "σφυγμό". Τέλος, οι Ιντιάνα Πέισερς είχαν εύκολο έργο απέναντι στους Ατλάντα Χοκς, κάτι που τους φέρνει μία νίκη μακριά από το β' γύρο των πλέι οφ.

Τα αποτελέσματα:
Ιντιάνα Πέισερς - Ατλάντα Χοκς 106-83
Νιου Γιόρκ Νικς - Μπόστον Σέλτικς 86-92
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ - Χιούστον Ρόκετς

100-107

Η δύναμη της έδρας

Δύσκολο (έως αδύνατο) μοιάζει στην παρούσα φάση να "σπάσει" κάποια έδρα στα παιχνίδια των Ιντιάνα Πέισερς με τους Ατλάντα Χοκς. Ένα γεγονός που επιβεβαιώθηκε για ακόμα μια φορά χθες το βράδυ, οπότε οι "Ινδιάνοι" επικράτησαν άνετα στο "σπίτι" τους των "Γερακιών" με 106-83. Η ομάδα του Φρανκ Βόγκελ επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και με ηγέτες τους Ντέιβιν Ουέστ (24π.) και Πολ Τζορτζ (21π.-10ριμπ.) έκανε το 3-2 στη σειρά και απέχει, πλέον, μία νίκη από την πρόκριση στο β' γύρο των πλέι οφ. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και το δίδυμο των Τζορτζ Χιλ (15π.-10ασ.) - Ρόι Χίμπερτ (18π.-9ριμπ.), την ίδια ώρα που από πλευράς Ατλάντα ξεχώρισαν οι Αλ Χόρφορντ (14π.-9ριμπ.) και Τζος Σμιθ (14π.).

Celtic Pride

Βγάζοντας στο παρκέ μεγάλο εγωισμό και με όπλο την… "Κέλτικη Περηφάνια", οι Μπόστον Σέλτικς άλωσαν το MSG κερδίζοντας τους Νιου Γιόρκ Νικς με 92-86 και διατηρήθηκαν στο κόλπο της πρόκρισης στα ημιτελικά της Ανατολής. Ο Ντοκ Ρίβερς περιόρισε αισθητά το ροτέισον (σ.σ.: αγωνίστηκαν μόλις εφτά παίκτες), αλλά αυτό δεν φαίνεται πως επηρέασε στο ελάχιστο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι έχοντας πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων πήραν ένα σπουδαίο "διπλό". Πρώτος σκόρερ για τους νικητές αναδείχθηκε ο Τζεφ Γκριν (18π.), ενώ τον ακολούθησαν οι Μπράντον Μπας (17π.) και Τζέισον Τέρι (17π.), με τον Κέβιν Γκαρνέτ, όμως, να είναι αυτός που έκλεψε την παράσταση καθώς πέτυχε ένα εντυπωσιακό νταμπλ νταμπλ (16π.-18ριμπ.). Στην αντίπερα όχθη, το δίδυμο των Καρμέλο Άντονι (22π.) και Ρέιμοντ Φέλτον (21π.) δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Μάικ Γούντσον, η οποία καλείται, πλέον, να… επιστρέψει άμεσα στα θετικά αποτελέσματα για να μην μπλέξει σε περιπέτειες.

Ο φόβος… επέστρεψε

Με τον Τζέιμς Χάρντεν να θυμίζει τι θα πει… "Fear the beard", οι Χιούστον Ρόκετς επιβλήθηκαν εκτός έδρας των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ με 107-100 και έδωσαν… παράταση στην αγωνία της πρόκρισης. Οι "Ρουκέτες" στηρίχθηκαν στον εξαιρετικό "Μούσια" (31π.-8ριμπ.) και στην ευστοχία τους από την περιφέρεια (40% στα σουτ τριών πόντων) και αψηφώντας τους 36π. που πέτυχε ο Κέβιν Ντουράντ μείωσαν τη σειρά σε 3-2. Άξιος συμπαραστάτης του Τζέιμς Χάρντεν ήταν ο Ομέρ Ασίκ (21π.-18ριμπ.), ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Φρανσίσκο Γκαρσία (18π.).

Το πανόραμα των πλέι οφ:

ΑΝΑΤΟΛΗ

Προημιτελικά
Μαϊάμι Χιτ (1) - Μιλγουόκι Μπακς (8) 4-0
Μπρούκλιν Νετς (4) - Σικάγο Μπουλς (5) 2-3
Νιου Γιόρκ Νικς (2) - Μπόστον Σέλτικς (7) 3-2
Ιντιάνα Πέισερς (3) - Ατλάντα Χοκς (6) 3-2

Ημιτελικά
Μαϊάμι Χιτ (1) -

ΔΥΣΗ

Προημιτελικά
Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ (1) - Χιούστον Ρόκετς (8) 3-2
Λος Άντζελες Κλίπερς (4) - Μέμφις Γκρίζλις (5) 2-3
Σαν Αντόνιο Σπερς (2) - Λος Άντζελες Λέικερς (7) 4-0
Ντένβερ Νάγκετς (3) - Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς (6) 2-3

Ημιτελικά
Σαν Αντόνιο Σπερς (2) -

Keywords
Τυχαία Θέματα