Περιστέρι-Ιωνικός... σαν άλλοτε

Την εξ αναβολής αγωνιστική υποχρέωση της 12ης αγωνιστικής για το πρόγραμμα στον Ομιλο Νότου της Β' Εθνικής, έχουν μπροστά τους Περιστέρι και Ιωνικός. Οι δύο ιστορικές ομάδες συγκρούονται σήμερα στο Ανδρέας Παπανδρέου (17.00), με στόχο μόνο τη νίκη και για διαφορετικούς λόγους. Το μεν Περιστέρι του κόουτς Νίκου Καραγιάννη (παλιός τεχνικός του Ιωνικού)

ψάχνει την διατήρηση στα υψηλά κλιμάκια της βαθμολογίας και ο δε Ιωνικός του κόουτς Μάριου Γούναρη (παλιός τεχνικός του Περιστερίου), αναζητά εναγωνίως νίκες, ώστε να ξεφύγει από τα χαμηλά της κατάταξης. Μερικοί ακόμη συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα στις αντικρουόμενες πλευρές είναι ο φόργουορντ Χριστόφορος Λυκογιάννης, επιπροσθέτως ο Λάρι Τασόπουλος φυσικά, όπως και ο Γιώργος Γκιουζέλης, νυν ψηλοί του Περιστερίου, προερχόμενοι από τους Νικαιώτες.

Το ντέρμπι από τα παλιά, μια και πρόκειται για αντιπάλους με σημαντικό υπόβαθρο, όπως είναι λογικό προσελκύει τα βλέμματα του μπασκετικού κοινού, με το Περιστέρι να προέρχεται και από... γιορτινές στιγμές. Την Τρίτη άλλωστε, ήταν η ονομαστική εορτή του αρχηγού της ομάδας Αντώνη Μάντζαρη, οπότε και τα χαμόγελα (και τα γλυκά) περίσσευαν. Το ίδιο, αντίστοιχα, συνέβη, πάντως, στους Νικαιώτες, καθώς ο Αντώνης Χατζηκυριάκος (διαχρονικός και άοκνος... εργάτης της ομάδας) είχε επίσης την γιορτή του. Οσο για τα αγωνιστικά, εστιάζοντας κυρίως στην πλευρά των γηπεδούχων διαπιστώνει κανείς ότι για ακόμη μια φορά δεν προλαβαίνει να επανέλθει ο Κατιάκος και τελευταία στιγμή θα κριθεί του Πολυτάρχου. Περιστέρι και Ιωνικός, εξάλλου, από τα πολύ παλιά, είναι γνώριμοι, ανεξαρτήτως κατηγοριών, οπότε έτσι κι αλλιώς, πάντοτε, μια ανάμεσά τους μονομαχία, μαγνητίζει...

Keywords
Τυχαία Θέματα