Περιστέρι - Ηλυσιακός 83-82

Παραμονή για τον Ηλυσιακό!
Αν και κατά τη διάρκεια του αγώνα βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9 πόντους, ο Ηλυσιακός στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και κατάφερε αν και ηττήθηκε από το Περιστέρι στην παράταση με 83-82 να παραμείνει στην Basket League ΟΠΑΠ. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κάνουν αυτό που έπρεπε, καθώς εκμεταλλεύτηκαν το +3 του

είχαν από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων, ενώ το οι γηπεδούχοι πλήρωσαν το γεγονός των ελάχιστων λύσεων.

Στο ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 2-0, αλλά ένα σερί 10-0 των φιλοξενουμένων τους έβαλε άμεσα στη θέση του οδηγού. Οι παίκτες του Τζίμη Κουστένη κατάφεραν να αντιδράσουν άμεσα όμως και με δικό τους επιμέρους σκορ 12-2 ανέκτησαν το προβάδισμα με τον Κομποδιέτα να βρίσκει λύσεις στην επίθεση και το πρώτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 17-16 υπέρ του Περιστερίου.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και στη δεύτερη περίοδο στον επιθετικό τομέα, ενώ και αμυντικά βελτιώθηκαν με αποτέλεσμα να κρατήσουν στην κατοχή τους το πάνω χέρι. Παρά τις προσπάθειες του Ηλυσιακού, η ομάδα των δυτικών προαστίων κατάφερε να αποκτήσει και ένα μικρό προβάδισμα στο τέλος του πρώτου μισού του αγώνα με 34-27, χάρη σε ένα τρίποντο του Παπαντωνίου στην εκπνοή.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, το Περιστέρι κατάφερε να πάρει μία διαφορά 9 πόντων, ωστόσο τρία συνεχόμενα τρίποντα (δύο από τον Καυκή και ένα από τον Μόρισον) η διαφορά έπεσε στους 3 πόντους (43-40). Μάλιστα από το 46-40 το σκορ πήγε στο 46-49, με τον Ηλυσιακό να παίρνει το προβάδισμα και τους γηπεδούχους να μην μπορούν να αντιδράσουν κι έτσι το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 49-48 υπέρ της ομάδας του Δημήτρη Λιόγα.

Το παιχνίδι παρέμεινε ντέρμπι και κατά τη διάρκεια του τελευταίου δεκαλέπτου με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πάρουν το πάνω χέρι. Οι δύο ομάδες άρχισαν ένα διαγωνισμό τριπόντων με τον Ηλυσιακό να ευνοείται από τον ρυθμό του αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μείνουν όρθιοι μέχρι το τέλος και να είναι ανταγωνιστικοί, αλλά το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση με σκορ 76-76.

Στο εξτρά πεντάλεπτο, το Περιστέρι προσπάθησε να πάρει μία διαφορά για να κερδίσει με 4 πόντους, ωστόσο ο Ηλυσιακός κατάφερε να μείνει κοντά στο σκορ και να κρατηθεί, προκειμένου να υπερασπιστεί και το +3 πού είχε σε περίπτωση ισοβαθμίας. Το παιχνίδι πήγαινε προς νέα παράταση, ωστόσο ο Παπαντωνίου έκανε λάθος φάουλ και την ευκαιρία στον Ηλυσιακό να… χάσει με 83-82 και να κερδίσει την παραμονή. Το Περιστέρι έπεσε στην Α2.

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 34-27, 48-49, 76-76 (κ.α.), 82-83.
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Κουστένης): Παπαντωνίου 24 (4), Κομποδιέτας 18 (4), Κανονίδης 13 (2), Ψαρόπουλος, Μάντζαρης 2, Μίτσελ 14 (2), Πέτρουλας 7 (1), Μελισσαράτος, Γαλιώτος 2, Λάκκας, Ζούμπος 3.
ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ (Λιόγας): Παππάς, Καυκής 9 (3), Αναγκόνιε 12, Χατζής 8, Σπανός, Δορκοφίκης 7, Αντωνάκης 1, Μόρισον 8 (2), Γουΐσε, Μάρας 6, Παραγυιός 5 (1), Στόγκλιν 26 (3).

Keywords
Τυχαία Θέματα