Πέρασε από το Κάουνας η Ρεάλ (vid)

Η Ρεάλ δυσκολεύτηκε για 30 λεπτά στο Κάουνας, αλλά νίκησε τη Ζαλγκίρις με 90-75 έφτασε τις 6 νίκες, έκανε ένα ακόμα βήμα για την πρόκρισή της στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και παρέμεινε στο κυνήγι μιας από τις προνομιούες θέσεις του ομίλου της.

Το γρήγορο 5-0 της Ζαλγκίρις με ισάριθους πόντους του Ουλανόβας ήταν μια σαφής ένδειξη του τι ήθελε να κάνει η Ζαλγκίρις. Πίεση την άμυνα, οι πιο γρήγορες δυνατές επιθέσεις και γενικά διάθεση να αιφνιδιάσει τη Ρεάλ.
Το πλάνο των Ισπανών έλεγς συνεχόμενες επιθέσεις κάτω από το καλάθι με τον Αγιόν,

με το σύστημα μεν να βγαίνει, τον Αγιόν δε να είναι αναποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια και να εκνευρίζεται σταδιαικά.
Οι Λιθουανοί τα έβαζαν με μεγαλύτερη άνεση, διατηρούσαν διαρκώς ένα προβάδισμα το οποίο δεν ήταν πολύ μεγάλο, αλλά έφθειρε ψυχολογικά τους Ισπανούς και πήγαν στο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 17-13.
Η Ζαλγκίρις συνέχισε με αμείωτο τέμπο στο δεύτερο δεκάεπτο, ο Βουγιούκας που ήρθε από τον πάγκο αποδείχτηκε το αντίοδο στον Αγιόν και η Ζαλγκίρις στο 14' πήρε τη μεγαλύτερη υπέρ της διαφορά με το 29-21 και τον Γιανκούνας να έχει πάρει την επιθετική σκυτάλη, την ώρα που ο Ρανλτ κρατούσε το γκάζι πατημένο. Η Ρεάλ έβρισκε αξιόπιστες λύσεις μόνο από τον Ρίβερς κα παρότι υπερτερούσε εμφανώς στα ριμπάουντ, στο ημίχρονο απλά είχε πλησιάσει στο 41-39 με το οποίο προηγήθηκε η Ζαλγκίρις.

Στην τρίτη περίοδο άρχισε να γίνεται αισθητή η διαφορά ποιότητας και λύσεων που χωρίζει τις δύο ομάδες. Η Ρεάλ δυνάμωσε την άμυνά της, κουράζοντας τα βασικά όπλα της Ζαλγκίρις, ο Ρέγιες άρχισε να κάνει ζημιές κοντά στο καλάθι, με τον Μασιούλις και τον Ρίβερς να συνεχίζουν να είναι αξιόπιστοι επιθετικά και στο 28' η Ρεάλ προηγήθηκε για πρώτη φορά με έξι πόντους, 59-53, μπαίνοντας σε θέση οδηγού στην οποία και... ισχυροποιήθηκε με το 53-62 του 30ου λεπτού και επί μέρους σκορ περιόδου το 23-12.

Οι Λιθουανοί δεν τα παράτησαν όπως φάνηκε από το 5-0 που έκαναν στο πρώτο λεπτό της τελευταίας περιόδου μειώνοντας σε 58-62, με τον Βουγιούκα πρωταγωνιστή διατηρήθηκε σε κοντινή απόσταση, αλλά το 4ο φάουλ του Ελληνα σέντερ στο 33' και η απόσυρσή του στον πάγκο, έδωσε την ευκαιρία στη Ρεάλ να ξεφύγει για πρώτη φορά με δέκα πόντους, 72-62 στο 35'. Οι αντιστάσεις της Ζαλγκίρις είχαν πλέον καμφθεί, στο 36' η Ρεάλ ήταν στο +13, 77-64 και όλα είχαν κριθεί στον αγώνα.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Γιασικεβίτσιους): Ραντλ 8, Βένε 8, Πίτσιους 2, Σεϊμπούτις 2, Μότουμ, Γιανκούνας 21, Βουγιούκας 13, Σάγιους 4, Βέτσγκαβαρς 5(1), Χάνλαν 7, Ουλανόβας 5(1)


ΡΕΑΛ (Λάσο): Ρίβερς 14(2), Νοτσιόνι 22(6), Ματσιούλις 9(1), Ρέγιες 10, Ροντρίγκες 9(2), Αγόν 9, Κάρολ 4, Λίμα 7, Γιουλ 6(1), Τέιλορ

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα