ΠΑΟ - Μάλαγα 78-73 (vid)

Ένας μέτριος Παναθηναϊκός λίγο έλειψε να υποστεί τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο Top 16 της Ευρωλίγκα, αλλά ευστοχώντας σε διαδοχικά τρίποντα στο τέταρτο δεκάλεπτο πήρε τη νίκη απέναντι στη Μάλαγα με 78-73. Ο Αργύρης Πεδουλάκης και οι παίκτες του δεν μπόρεσαν, όμως, να την χαρούν όσο ήθελαν αφού ο Δημήτρης Διαμαντίδης τραυματίστηκε στο 35ο λεπτό.

Η Μάλαγα ξεκίνησε το παιχνίδι έχοντας στη βασική της πεντάδα τρεις κοντούς (Σιμόν, Γκαλογουέι,

Ντραγκιτς), κάτι που την βοήθησε στην καλή κυκλοφορία της μπάλας, αλλά και στην δημιουργία από την περιφέρεια. Τα πρώτα προβλήματα για το τριφύλλι έκαναν την εμφάνιση τους στην έναρξη της αναμέτρησης, κυρίως από την ολιγωρία του Γκιστ στις περιστροφές, αλλά ο Παναθηναϊκός είχε βρει τον τρόπο να διατηρεί το προβάδισμα (10-7, 14-11, 16-13).

Η σκληρή άμυνα των Ισπανών έδωσε από νωρίς στο τριφύλλι τη δυνατότητα να σκοράρει εύκολους πόντους από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, αλλά η απουσία inside game είχε ως αποτέλεσμα την προσαρμογή της ομάδας του Γιασμιν Ρέπεσα πάνω στους "πράσινους" κοντούς.
Έτσι, ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς εντος παιδιάς καλάθι για περίπου τέσσερα λεπτά, χωρίς, όμως να υπάρχουν συνέπειες αφού το προβάδισμα παρέμενε στα χεριά των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη (23-19 στο 10’).

Το δεύτερο δεκάλεπτο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης. Ο Σχορτσανίτης δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα της Μάλαγα στο ζωγραφιστό και ο Μπανκς σκόραρε κατά ριπας από την περιφέρεια (ξεκίνησε με 3/3 τρίποντα) δίνοντας στον Παναθηναϊκό "αέρα" δέκα πόντων (33-23) στο 14ο λεπτό.

Το τάιμ άουτ που κάλεσε σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Γιασμίν Ρέπεσα σε συνδυασμό με την είσοδο του Πέροβιτς στο παρκέ άλλαξαν άρδην τον ρυθμό του αγώνα. Οι Ισπανοί πήραν σταδιακά τον έλεγχο της αναμέτρησης και με τον Σέρβο σέντερ να κυριαρχεί στους αιθέρες (σ.σ.: είχε δέκα ριμπάουντ στο πρώτο ημίχρονο) η Μαλάγα επέστρεψε.

Τρέχοντας σερί 11-0 σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, πήρε κεφάλι στο σκορ μετά από πολύ ώρα (και το 2-3 του πρώτου λεπτού) βάζοντας… δύσκολα στον Αργύρη Πεδουλακη.

Η συνύπαρξη των Γκιστ-Λασμε στην "πράσινη" πεντάδα δεν έδειξε να λειτουργεί, κι έτσι, ο Παναθηναϊκός πήγε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα δυο πόντων (39-37), αφού το λει απ που επιχείρησε ο Πάνκο στο τέλος του πρώτου μέρους δεν βρήκε στόχο μετά από εντυπωσιακή τάπα του Γκιστ.

Η Μάλαγα είχε βρει τον τρόπο να προβληματίζει το τριφύλλι και στην επανάληψη συνέχισε την… αποτελεσματική δουλειά της. Οι δυο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ αφού οι κακές άμυνες είχαν… τον πρώτο λόγο.

Το πολύ καλό ξεκίνημα του Πάνκο στα πρώτα λεπτά της επανάληψης επέτεινε το αμυντικό πρόβλημα των "πρασίνων", οι οποίοι, εκτός των άλλων, με την πάροδο του χρόνου έχασαν και τον ρυθμό τους στην άλλη πλευρά του παρκέ.

Η φροντ λαιν δεν έδινε σκορ στο τριφύλλι, κάτι που επέτρεψε στους Ισπανούς να απλώσουν την άμυνα τους απαγορεύοντας στους κοντούς των γηπεδούχων να βρουν ελεύθερα σουτ. Ένα μικρό επιθετικό ξέσπασμα του Καπόνο έδωσε, προς στιγμήν, τη λύση, αλλά τα δεδομένα δεν άλλαξαν, με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει τη Μάλαγα να έχει το προβάδισμα (56-58).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε και στην τέταρτη περίοδο με την Μάλαγα να έχει τον πρώτο λόγο, αλλά τον Παναθηναϊκό να παραμένει πάνω της κολλημένος σαν βδέλλα (58-60, 62-62). Το κακό μαντάτο για το τριφύλλι όμως ήρθε στο 35ο λεπτό, όταν στη διεκδίκηση ενός αμυντικού ριμπάουντ, ο Διαμαντίδης προσγειώθηκε άτσαλα στο παρκέ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Το σοκ της απουσίας του Διαμαντίδη από τον αγώνα έδειξε να μπερδεύει τη λάθος ομάδα. Ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που, πλέον, δάγκωνε σίδερα, εν αντιθέσει με την ισπανική ομάδα που έχασε πλήρως τον ρυθμό της.

Τα συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα από πλευράς τριφυλλιού ήρθαν στο καταλληλότερο σημείο και μέσα σε διάστημα τριών λεπτών, οι "πράσινοι" πήραν προβάδισμα εννέα πόντων (73-64).

Οι Ισπανοί απάντησαν με σερί 7-0 στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης κάνοντας το 73-71. Η αστοχία των "πρασίνων" στις ελεύθερες βολές στα δευτερόλεπτα δεν κόστισαν τη νίκη στο τριφύλλι, το όποιο επικράτησε με 78-73, αλλά έχει το μυαλό του στον Δημήτρη Διαμαντίδη και την κατάσταση του τραυματισμού του.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 39-37, 56-58, 78-73.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πεδουλάκης): Μπράμος 4, Ματσιούλις 14 (4), Καπόνο 7 (1), Ούκιτς 5, Λάσμε 7, Τσαρτσαρής, Διαμαντιδης 6 (1), Γκιστ 17 (3), Μπανκς 14 (3), Σχορτσανίτης 4.
ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ: Σιμόν 11 (1), Ουίλιαμς, Λίμα, Πάνκο 11 (1), Βιντάλ 5 (1), Ουρτασούν 8, Κάλογουεϊ 14 (2), Πέροβιτς 4 (13ριμπ.), Βάσκεζ 4, Ζόριτς 11, Ντράγκιτς 5.

Keywords
Τυχαία Θέματα