Ομαδική αποθέωση για «Αντέτο» και «Παπ»!

Η πρώτη αναμέτρηση των Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Κώστα Παπανικολάου έβγαλε νικητή τον δεύτερο, αφού οι Ρόκετς του επικράτησαν μέσα στο Μιλγουόκι τα ξημερώματα της Κυριακής (30/11). Ωστόσο, και οι δύο Έλληνες νίκησαν στις εντυπώσεις. Ο «Αντέτο» είχε γεμάτη στατιστική και δύο εντυπωσιακές φάσεις, η πρώτη μπροστά στον «Παπ» και η δεύτερη βρέθηκε στο Νο1 του Top-10 της βραδιάς! Ο Παπανικολάου, από την άλλη, είχε και αυτός το highlight του και έδειξε και πάλι πως έχει θέση στο rotation του Χιούστον και αμέσως μετά το ραντεβού με τον συμπαίκτη του στην Εθνική, τόνισε πως «Εάν έχεις ένα όνειρο και

δουλεύεις σκληρά τότε μπορείς να πετύχεις τα πάντα. Νομίζω πως η παρουσία μας εδώ είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για τα μικρά παιδιά στην Ελλάδα που θέλουν να παίξουν μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο.Είναι πολύ ωραίο να ακούς όλα αυτά που έχουν να σου πουν από την πατρίδα σου. Λαμβάνω πάρα πολλά μηνύματα από την Ελλάδα από ανθρώπους που μου λένε πως τους κάνω υπερήφανους και χαίρομαι πάρα πολύ γι' αυτό. Τα λόγια τους με κάνουν να θέλω να δουλέψω ακόμα πιο σκληρά κάθε μέρα».

Ο Αντετοκούνμπο δεν αναφέρθηκε στο παράδειγμα που δίνει στους νέους, αλλά στο καλό παράδειγμα που δίνει στην ομάδα του. Ο προπονητής του, Τζέισον Κιντ, δήλωσε ότι «κάποιες φορές είναι άψογος, αλλά σε κάποιες άλλες δεν τα πάει καλά. Το θέμα όμως είναι πως δουλεύει πολύ σκληρά. Κάνει ό,τι του ζητήσω και είδατε πως στο παιχνίδι με το Ντιτρόιτ μάρκαρε ακόμα και σέντερ για μερικά λεπτά. Θέλω από τον Γιάννη να μπορεί να πάρει το ριμπάουντ και να τρέξει το γήπεδο για να πετύχει εύκολους πόντους ή να δημιουργήσει ένα άνετο καλάθι για κάποιον συμπαίκτη του». Τη φετινή βελτίωση του «Giannis» σχολίασε, μάλιστα, και ο κόουτς των χθεσινών αντιπάλων του, Κέβιν ΜακΧέιλ. Ο τεχνικός των Ρόκετς επισήμανε πως «αν θέλει ένας παίκτης να γίνει καλός στο ΝΒΑ, πρέπει να δουλέψει τα 2-3 πρώτα χρόνια αλλιώς δεν θα ξεχωρίσει. Αν οι νεαροί παίκτες δεν παρουσιάζουν πρόοδο σε αυτό το διάστημα, τότε κάτι δεν πάει καλά και αυτό το βλέπουμε τακτικά. Ο Αντετοκούνμπο δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Δείχνει πως έχει πολλές δυνατότητες και πραγματικά η βελτίωση του δεν μου κάνει εντύπωση. Ήταν κάτι αναμενόμενο».

Keywords
Τυχαία Θέματα