«Ομάδες υψηλού επιπέδου»

Ο Πανιώνιος ηττήθηκε στην Κρήτη στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» από τη Λουκόιλ με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να κάνει λόγο για ένα καλό τεστ ενόψει του Eurocup. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε για τον όμιλο της ομάδας του στην ευρωπαϊκή διοργάνωση και τόνισε πως όλοι οι αντίπαλοι είναι υψηλού επιπέδου,

παρά το γεγονός πως ξεχωρίζουν οι Μπεσίκτας και Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης.

Ο Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στη σημερινή (05/10) κλήρωση του Eurocup, που έφερε την ομάδα της Νέας Σμύρνης στον Η’ Όμιλο της δεύτερης περιφέρειας με αντιπάλους τις Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Νεπτούνας (Λιθουανία), Ραντνίσκι (Σερβία) και Μπίσονς Λόϊμα (Φινλανδία): "Όλοι οι αγώνες του Eurocup είναι δύσκολοι. Οι ομάδες του ομίλου μας είναι υψηλού επίπεδου. Τα δύο μεγάλα ονόματα του γκρουπ είναι η Μπεσίκτας και η Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, αλλά κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τις υπόλοιπες ομάδες. Η Νεπτούνας είναι αθλητική ομάδα, η Ραντνίσκι είναι εκπρόσωπος της σέρβικης σχολής, ενώ σχετικά με την Μπίσονς Λόϊμα, είδαμε στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ ότι το φινλανδικό μπάσκετ έχει προοδεύσει συνεπώς θα είναι δύσκολος αντίπαλος".

Όσον αφορά τον φιλικό αγώνα απέναντι στη Λουκόιλ Ακαντέμικ, τόνισε: "Ήταν για μας το πρώτο τεστ κόντρα σε ομάδα του εξωτερικού, που μετέχει στο EuroCup. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για την διαφορά ταχύτητας με την οποία παίζεται το μπάσκετ στην Ευρώπη σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα, στο οποίο κυριαρχούν η δύναμη και η τακτική. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε προβλήματα λόγω της διαφοράς στην ταχύτητα. Στο δεύτερο προσαρμοστήκαμε και δείξαμε ομαδικότητα σε υψηλό ρυθμό. Γυρίσαμε ένα ματς πολύ δύσκολο για να γυρίσει και είχαμε την τελευταία επίθεση ώστε να κάνουμε την ολική επαναφορά, όμως, δεν τα καταφέραμε.

Δεν μας νοιάζουν τα αποτελέσματα σε αυτή την φάση. Κρατάμε τα λάθη του πρώτου ημιχρόνου και την ενέργεια που βγάλαμε στην συνέχεια, αλλά και το γεγονός σε κάποια σημεία παίξαμε πιο έξυπνα. Έχουμε νέους παίκτες στην ομάδα και πρέπει να κατανοήσουν την φιλοσοφία. Αυτό χρειάζεται περισσότερο χρόνο".

Keywords
Τυχαία Θέματα