Ολυμπιακός - Ρέθυμνο 87-72

Μία νίκη από τους τελικούς της Basket League ΟΠΑΠ βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός που επικράτησε και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς του Ρεθύμνου με 87-72. Οι νικητές δεν είχαν στη διάθεσή τους, τους Έισι Λο και Στράτο Περπέρογλου που έμειναν έξω για προληπτικούς λόγους, αλλά είχαν τους Κώστα Παπανικολάου (19 πόντους) και Γιώργο Πρίντεζη

(15 πόντους) σε πολύ καλή μέρα.

Οι "ερυθρόλευκοι" μπήκαν δυνατά και προσπάθησαν να… καθαρίσουν το παιχνίδι από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Ο Κώστας Παπανικολάου βρέθηκε σε καλή μέρα επιθετικά, ενώ οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα αποφάσισαν να ακουμπήσουν την μπάλα στους ψηλούς και να πάρουν από κει πολλούς πόντους. Το Ρέθυμνο έμεινε πίσω στο σκορ, καθώς δεν βρήκε λύσεις και έτσι το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 24-12 υπέρ της ομάδας του Πειραιά.

Η αντίδραση ήρθε από τον σύλλογο της Κρήτης που κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά και να φτάσει μάλιστα μία… ανάσα από τους Πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε λύσεις επιθετικά και εκνευρίστηκε με αποτέλεσμα το ματς να γίνει ντέρμπι και οι δύο ομάδες να βρίσκονται στον πόντο. Ο Γκετσεβίτσιους έδωσε κάποιες λύσεις στην ομάδα του Πειραιά με το σουτ του όμως και έτσι το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 40-36.

Πρίντεζης και Σπανούλης ανέβασαν ρυθμούς επιθετικά για τον Ολυμπιακό που κράτησε το προβάδισμα και μία μικρή διαφορά απέναντι στο Ρέθυμνο που προσπαθούσε να μείνει κοντά στο σκορ. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν την επαφή τους με την ομάδα του Πειραιά και χάρη στα τρίποντά τους κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ με το τρίτο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 60-53, υπέρ του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα και στην τελευταία περίοδο με τον Κώστα Παπανικολάου να δίνει λύσεις στον Ολυμπιακό και τον Ντούβνιακ από την άλλη να κρατάει το Ρέθυμνο με τα τρίποντά του. Με ένα σερί 10-0 όμως η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να πάρει μια καλή διαφορά και να επικρατήσει στο τέλος του ΑΓΟΡ με 87-72, κάνοντας το 2-0 στη μεταξύ τους σειρά.

Τα δεκάλεπτα: 24-12, 40-36, 60-53, 87-72.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Άντιτς 10 (2), Σπανούλης 11 (2), Σερμαντίνι, Σλούκας 5 (1), Πάουελ 5, Γκετσεβίτσιους 8 (2), Πρίντεζης 15 (1), Παπανικολάου 19 (1), Γεωργάκης, Κατσίβελης 6.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χορν 13 (1), Καλλινικίδης, Προύιτ 3 (1), Αγγελόπουλος 6 (2), Τσόχλας 2, Ντούβνιακ 21 (5), Κόμματος 12, Κάρτερ 3, Λάτοβιτς, Πέτγουεϊ 12.

Keywords
Τυχαία Θέματα