Ολυμπιακός - Πανελευσινιακός 85-60

Και τώρα Εφές…
Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε απέναντι στον Πανελευσιανικό και επιβλήθηκε εύκολα με 85-60 δείχνοντας έτοιμος για τον αγώνα με αντίπαλο την Εφές Αναντόλου την Παρασκευή στο πλαίσιο του 5ου παιχνιδιού της σειράς μεταξύ των δύο ομάδων στη φάση των "8" της Ευρωλίγκας. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας πάντως ξεκούρασε τον Έισι Λο, ενώ μοίρασε τον χρόνο συμμετοχής των υπολοίπων.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό και να πάρουν μία διαφορά ασφαλείας,

αλλά ο Βασίλης Σπανούλης δεν κατάφερε να βρει εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι. Ωστόσο ο αρχηγός του Ολυμπιακού μοίρασε σωστά το παιχνίδι και οι Πρίντεζης και Πάουελ πέτυχαν κάποιους εύκολους πόντους. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μείνουν κοντά στο σκορ, καθώς το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 21-18. Στη συνέχεια η ομάδα του Πειραιά βρήκε ρυθμό και κατάφερε να ανεβάσει τη διαφορά. Οι Περπέρογλου και Σερμαντίνι βοήθησαν στο επιθετικό κομμάτι και έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε τη διαφορά ακόμα και σε διψήφιο αριθμό πόντων με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 46-30.

Το συγκρότημα του Γιώργου Μπαρτζώκα συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με τον Κάιλ Χάινς να μπαίνει για πρώτη φορά στο παρκέ, ενώ από την πλευρά του ο Ντορόν Πέρκινς έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία. Το θέμα για τον Έλληνα τεχνικό των Πρωταθλητών Ευρώπης ήταν η εμφάνιση του Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος έδειχνε να παίρνει μπρος προς το τέλος της τρίτης περιόδου, η οποία ολοκληρώθηκε με 65-46. Η τελευταία περίοδος όπως ήταν φυσικό απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με τον Ολυμπιακό να μην κατεβάζει ρυθμούς και να συνεχίζει να παίζει καλά σε άμυνα και επίθεση. Ο Έισι Λο ξεκουράστηκε και δεν αγωνίστηκε καθόλου και η ομάδα του Πειραιά έφτασε σε μία ακόμη εύκολη νίκη στο πρωτάθλημα με 85-60.

Τα δεκάλεπτα: 21-18, 46-30, 65-46, 85-60.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 6, Άντιτς 3, Σπανούλης 10 (2), Περπέρογλου 15 (1), Σερμαντίνι 10, Σλούκας, Πάουελ 15, Πέρκινς 7, Πρίντεζης 17 (1), Παπανικολάου 2, Κατσίβελης.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου, Παπανικολόπουλος 2, Παπανικολάου 5 (1), Δημάκος 2, Γκίμπσον 10, Μαγκουνής 9 (1), Λιακόπουλος 20 (4), Δεληγιάννης 2, Ουίλσον, Μαντζιώρης, Αβραμίδης, Εζιούκου 10.

Keywords
Τυχαία Θέματα