Οι υποψήφιοι κόουτς των Νετς και ο πανάκριβος Τζον Καλιπάρι!

Η απόλυση του κόουτς Λάιονελ Χόλινς από τον πάγκο των Νετς φέρνει την ομάδα του Μπρούκλιν σε αναζήτηση νέου τεχνικού. Μπορεί ο ασίσταντ Τόνι Μπράουν να χρίστηκε υπηρεσιακός προπονητής ως το τέλος της (φαινομενικά χαμένης λόγω τοτ ρεκόρ 10-27) σεζόν, όμως ο Ρώσος ιδιοκτήτης Μιχάιλ Προκχόροφ άρχισε ήδη το ψάξιμο με πρώτο στόχο έναν κόουτς που μοιάζει ανέφικτος. Οι Νετς φέρονται να έχουν στην κορυφή της λίστας τους τον Τζον Καλιπάρι του πανεπιστήμιου Κεντάκι, που κοουτσάρισε την ομάδα στο Νιου Τζέρσεϊ από το 1996 ως το 1999, με ρεκόρ 72-112

και απόλυση έπειτα από ξεκίνημα 3-17 τη σεζόν 1998-99. Ο «Coach-Cal», όμως έγραψε την Δευτέρα (11/1) στο twitter πως «επαλαμβάνω ότι έχω την καλύτερη εργασία στα σπορ και δεν σκοπεύω να αφήσω το Κεντάκι. Δεν διαπραγματεύομαι με ΚΑΝΕΝΑΝ και μοναδική σκέψη μου είναι να νικήσουμε το επόμενο ματς». Ωστόσο, το Yahoo!Sports αποκάλυψε την ίδια μέρα ότι o 56χρονος τεχνικός έχει θέσει ως αφετηρία κάθε συζήτησης με ομάδα του ΝΒΑ το ποσό των... 120.000.000 δολαρίων για 10ετες συμβόλαιο, θέλοντας να «ισοφαρίσει» το ποσό των 12.000.000 που λάμβανε ετησίως από τους Λέικερς ο Φιλ Τζάκσον!!!

Οι Νετς αναζητούν και νέο τζένεραλ μάνατζερ αντί του Μπίλι Κινγκ, με φαβορί τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Αντρέι Βατούτιν. Μονάχα που, για την ώρα, το ψάξιμο για νέο προπονητή θα αρχίσουν ο Ντμίτρι Ραζούμοφ, δεξί χέρι του Προκχόροφ και η Ιρίνα Πάβλοβα, συνεργάτιδα του Ρώσου ιδιοκτήτη της ομάδας του Μπρούκλιν και ηγετικό στέλεχος στις επιχειρήσεις του στις Η.Π.Α.. Τα άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί για τον πάγκο των Νετς είναι αυτά των δίχως δουλειά Τομ Θίμποντο (μέχρι το καλοκαίρι κόουτς των Μπουλς), Τζεφ Βαν Γκάντι (Νικς, Ρόκετς), Μαρκ Τζάκσον (Ουόριορς). Αλλά και των Ετόρε Μεσίνα, Πάτρικ Γιούινγκ, ασίσταντ σε Σπερς και Χόρνετς αντίστοιχα, του Ντέιβιντ Μπλατ, αν αποχωρήσει το καλοκαίρι από τους Καβς και του υπηρεσιακού των πρωταθλητών Ουόριορς, Λουκ Ουόλτον, που αντικαθιστά τον Στιβ Κερ λόγω της αποθεραπείας του στη μέση. Ο Προκχόροφ, σύμφωνα με τα αμερικανικά δίκτυα έχει προτεραιότητα τον Καλιπάρι, όμως αν δεν καταφέρει να τον πείσει, δεν έχει αποφασίσει αν ο κόουτς που θα προσλάβει θα έχει αμυντικές αρετές (Θίμποντο, Βαν Γκάντι, Μεσίνα) ή θα επικεντρώνεται στην επίθεση (Τζάκσον, Ουόλτον).

Keywords
Τυχαία Θέματα