Οι "players to watch" του Ευρωμπάσκετ

Μιας και έχουμε μπει για τα καλά σε… eurobasket mood, ας δούμε μερικά παιδιά που αξίζουν τη προσοχή μας στα γήπεδα της Σλοβενίας. Παρά τις πολλές απουσίες, το φετινό τουρνουά έχει ταλέντο. Ποιοι παίκτες μπορούν να κάνουν το… βήμα μπροστά;

Γιόνας Βαλαντσιούνας:

Ο '92αρης sevenfooter των Ράπτορς βρίσκεται στο δρόμο ώστε να γίνει ο πιο dominant Ευρωπαίος σέντερ και στη σκηνή της Σλοβενίας θα δείτε δείγματα του γιατί. Οι Λιθουανοί παίζουν σαφώς καλύτερα (και... ψηλότερα)

τα λεπτά που βρίσκεται στο παρκέ, έστω και αν δεν υπάρχει ο Σάρας στα γκαρντ να τον βγάζει πρόσωπο με το καλάθι 3-4 φορές κάθε βράδυ. Ο Βαλαντσιούνας θα τραβήξει βλέμματα στη Σλοβενία αν και θα πρέπει να γίνει πιο... κυνικός στα τελειώματα του. Υποψηφιότητα ακόμα και για MVP σε περίπτωση που οι… Λιέτουβος προχωρήσουν ψηλά στη διοργάνωση.

Νεμάνια Νέντοβιτς:

Belgrade product. Ο Νέντοβιτς είναι το νέο "μούτρο" στη βιτρίνα των Σέρβων και τα κενά στο ρόστερ τον βοηθούν να βγει "μπροστά", σε πρώτο ρόλο. Ο Ίβκοβιτς τον έβαλε αρκετά και στον "άσσο", μέρος του προγράμματος ωρίμανσης του παίκτη, κυρίως σε επίπεδο αποφάσεων. Για χάρη του, η πιο… σετ ομάδα του τουρνουά ψάχνει καταστάσεις στο επιθετικό τρανζίσιον όπου τα δυνατά του πόδια τον κάνουν να μοιάζει πυραυλοκίνητος. Είναι άπειρος σε τέτοιο επίπεδο και θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον το πώς ο ίδιος αλλά και συνολικά η ομάδα της Σερβίας θα διαχειριστεί την πίεση.

Λουίτζι Ντατόμε:

Έρχεται από ονειρική σεζόν που επιβραβεύτηκε με μια θέση στο ρόστερ των Πίστονς και θέλει να δικαιολογήσει το θόρυβο που προκάλεσε ανά την Ευρώπη, ειδικά την περίοδο της άνοιξης όταν η Ρόμα ακούμπησε τον τίτλο στη Lega A. Ο Ντατόμε είναι ένα εξαιρετικό πακέτο που συνδυάζει θέαμα και ουσία. Μπορεί να σε σκοτώσει με άψογη εκτέλεση από την περιφέρεια ή να σε... περάσει από πάνω στο τρανζίσιον για να τελειώσει. Η μέχρι στιγμής εικόνα των "ατζούρι" τον "τραβάει" προς τα κάτω (όπως και το γεγονός ότι έχει μόλις επανέλθει από τραυματισμό) όμως η ποιότητα του είναι αδιαμφισβήτητη. Ο Πιανιτζιάνι μάλιστα τον "βάζει" στο "4" για να χωρέσει στη πεντάδα την καλή του τριάδα (Ντατόμε, Μπελινέλι, Αραντόρι).

Σεργκέι Καράσεφ:

Φόργουορντ διαφορετικής κοπής από αυτά που μας είχε συνηθίσει η παραγωγή της ρωσικής σχολής τα τελευταία χρόνια. Θα αποτελέσει κεντρικό πρόσωπο της ομάδας που θα παρατάξουν οι Ρώσοι στη Σλοβενία, μετά τον βομβαρδισμό απουσιών με τον οποίον βρέθηκαν αντιμέτωποι. Το άγχος του "μπαμπά" δε τον αγγίζει. Σουτάρει αλά Κούκοτς (σουτάρει είπα), βλέπει γήπεδο και έχει μια εξαιρετική ικανότητα στη πάσα. Στο ΝΒΑ θα βελτιώσει και το αθλητικό κομμάτι. Είναι ήδη "παιγμένος" στα 20 του.

Γιάκα Μπλάζιτς:

Το νέο αστέρι του Ερυθρού Αστέρα πλέον, πήρε τη σκυτάλη στο μπακόρτ της Εθνικής Σλοβενίας από μεγάλα ονόματα της χώρας στην "μετάβαση" που επιχειρεί ο Μάλκοβιτς. Δυνατό κορμί, ακόμα πιο δυνατά πόδια. Έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυναμικό δίδυμο διεμβολιστών δίπλα στον Γκόραν Ντράγκιτς, το οποίο μπορεί να τρυπήσει σχεδόν κάθε άμυνα και να θερίσει στο "τρανζίσιον". Ακόμα μαθαίνει ο Μπλάζιτς. Η παραγωγικότητα του θα είναι βαρόμετρο στο συνολικό performance των Σλοβένων.

Τζέφρι Τέιλορ:

Το prospect των Μπόμπκατς είναι ο τύπος του wing NBAερ που θα μπορούσε να αποτελέσει το ideal "4 για το σύγχρονο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Έχει την... ατυχία να αγωνίζεται στη Σουηδία τη στιγμή που σε ένα top class σύνολο θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Δυνατός σε βασικά κομμάτια του αθλήματος (εκτός του ballhandling) θα αποτελέσει μαζί με τον Γερέμπκο τη δύναμη των Σκανδιναβών σε έναν ανοιχτό όμιλο όπου τυγχάνει να είναι το outsider. Αλτρουιστής που θα παίξει πρόσωπο - πλάτη, θα αμυνθεί και θα ξεχωρίσει για την ποιότητα με την οποία κάνει όλα τα μικρά εκείνα πράγματα που κάνουν τη διαφορά. Προσέξτε τον, θα ακούσετε το όνομα του σύντομα...

Keywords
Τυχαία Θέματα