Οι κορυφαίοι της 24ης αγωνιστικής

Δεν σημειώθηκαν σημαντικές ανακατατάξεις κατά την 24η αγωνιστική, στην οποία πάντως ξεχώρισαν οι νίκες των Κοροίβου και ΑΕΚ, ενώ σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας ήταν το "διπλό" του Φιλαθητικού, αλλά και οι επιτυχίες των Ικάρων Σερρών και Ερμή Λαγκαδά.

1. Σάββας Ηλιάδης: Ο πολύπειρος γκαρντ έβαλε τη... σφραγίδα του στην επικράτηση του Ερμή Λαγκαδά επί του Αρκαδικού, η οποία τον κρατά "ζωντανό" στη μάχη για τη παραμονή. Με 19 πόντους (2/2 β., 1/3 διπ., 5/8

τριπ.), αλλά και 3 ριμπ., 3 ασ. και 4 κλ., ο Ηλιάδης είχε καθοριστική συμβολή στην άνετη νίκη του περασμένου Σαββάτου.

2. Αποστόλης Ναούμης: Μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις πραγματοποίησε στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Αγία Παρασκευή. Ο νεαρός σούτιγκ γκαρντ των Ικάρων Σερρών 24 π. (3/3 β., 6/10 διπ., 3/4 τριπ.) και 8 ριμπ., συνεισφέροντας τα μέγιστα στο "διπλό" που κρατά την ομάδα του στο... κόλπο της σωτηρίας.

3. Πέτρος Νοέας: Κυριάρχησε στη μάχη των αιθέρων και προσέφερε σπουδαίες λύσεις στο σκοράρισμα. Ο πρώτος ριμπάουντερ του πρωταθλήματος (203), μάζεψε 12 ακόμη... σκουπίδια στη νίκη του Κοροιβου επί του Παγκρατίου στο Μετς, που τον κρατά σε τροχιά ανόδου. Όσον αφορά στον επιθετικό απολογισμό του Καλαματιανού φόργουορντ ήταν 16 πόντοι με 1/2 β., 3/7 διπ., 3/3 τριπ.

4. Δημήτρης Χείλαρης: Ο Φιλαθλητικός συνεχίζει να... αναπνέει με το "διπλό" στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ και οφείλει πολλά στη πληθωρική παρουσία του 23χρονου πάουερ φόγουορντ. Με 27 πόντους (9/9 β., 2/7 διπ., 4/7 τριπ.) αποτέλεσε τη βασική επιθετική αιχμή των "κόκκινων" ενώ είχε και 4 ριμπάουντ.

5. Δημήτρης Δέσπος: Καλός και ποιοτικός όσο το παλιό κρασί, ο έμπειρος σέντερ της ΑΕΚ έκανε σπουδαίο ματς κόντρα στον Ηρακλή και "τιμώρησε" τη παλιά του ομάδα με 13 π. (5/6 β., 4/6 διπ.). Μεγάλη του η προσφορά και στη μάχη των αιθέρων (11 ριμπ.), ενώ είχε και 4 ασ., 2 κλ, 1 κοψ.

Προπονητής της αγωνιστικής - Τάκης Ζήβας

Ο Φιλαθλητικός δεν είναι σε καμία περίπτωση η περσινή ομάδα που διεκδίκησε μέχρι τέλους την άνοδο, όμως δεν είναι και... καμένο χαρτί. Παρά το αποδυναμωμένο ρόστερ και τις αντικειμενικές δυσκολίες ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, οι "κόκκινοι" παραμένουν σε τροχιά σωτηρίας, μετά και τη νίκη τους στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ. Η συνολική ανταγωνιστική παρουσία του Φιλαθλητικού είναι έργο του... ισόβιου προπονητή του Τάκη Ζήβα, ο οποίος παρά την απώλεια σημαντικών παικτών, κρατά την ομάδα σε ανταγωνιστικό επίπεδο. Ένα καλογυμνασμένο, νενανικό και άκρως αθλητικό σύνολο, που τρέχει και πιέζει σε όλο το γήπεδο, "σκάζοντας" τον αντίπαλο. Ο έμπειρος κόουτς δίνει μάχη να κρατήσει την ομάδα στη κατηγορία και αν τα καταφέρει θα έχει προσθέσει ακόμη ένα... παράσημο στο βιογραφικό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα