Οι κορυφαίοι της 11ης αγωνιστικής

Με καθυστέρηση σχεδόν ενός μήνα, συμπληρώθηκε μετά και τα 3 χθεσινά εξ' αναβολής παιχνίδια η 11η αγωνιστική. Μια αγωνιστική στην οποία ξεχώρισαν οι εκτός έδρας νίκες των Δούκα, Ηρακλή και Εθνικού, αλλά και οι επιτυχίες της Καβάλας και των Μαχητών. Σε μια προσπάθεια να ενώσουμε το... παρελθόν με το παρών, ας δούμε τους κορυφαίους της 11ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α2 σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog:

1. Άντυ Μάτζουρτσακ:

Ο Πολωνός πλέι μέικερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην επικράτηση της Καβάλας επί του ΓΣΛ. Με 17 πόντους και άριστα στατιστικά (2/2 β., 6/7 διπ., 1/2 τριπ.), 4 ριμπ., 8 ασ., 2 κλ., ο 21χρονος άσσος αποτελεί ένα από τα μεγάλα "όπλα" της Ένωσης στη προσπάθεια της να σωθεί.

2. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Ο Ηρακλής είχε αποδράσει δια πυρρός και σιδήρου από τη Λάρισα, χάρη σε ακόμη μια ηγετική εμφάνιση του πολύπειρου γκαρντ. Ο "Γκάγκα", τα έκανε όλα, αφού εκτός από τις καθοριστικές βολές στο τέλος του αγώνα που έδωσαν τη νίκη στον "Γηραιό", είχε 27 π. (10/10 β., 1/1 διπ., 5/10 τριπ.), 7 ριμπ., 3 ασ., 2 κλ. και 1 κόψιμο.

3. Γιάννης Δημάκος: Στην επιβλητική επικράτηση του Φάρου επί του Ψυχικού, ο 27χρονος γκαρντ ήταν το... πρώτο βιολί, σπάζοντας τα κοντέρ με τα ποσοστά του. Σε 29 λεπτά αγώνα δεν έκανε ούτε ένα λάθος, ενώ το στατιστικό του "έγραψε": 23 πόντους (4/4 β., 2/4 διπ., 5/7 τριπ.), 5 ριμπ., 1 ασ., 2 κλ..

4. Δημήτρης Καλαμπάκας: Βαθιά βαθμολογική ανάσα πήραν οι Μαχητές Δόξας Πεύκων με την επικράτηση επί του Ηρακλείου στο εξ' αναβολής χθεσινό παιχνίδι, με τον Καλαμπάκα να κάνει την καλύτερη ίσως φετινή του εμφάνιση. 20 πόντοι, (4/4 β., 8/9 διπ.), 6 ριμπ., 3 κλ. ήταν ο απολογισμός του 27χρονου φόργουορντ, ο οποίος έχει πλέον την εμπειρία να ηγηθεί της δύσκολης προσπάθειας της ομάδας του.

5. Γκιγιέρμο Ρούμπιο: Σε... ματσάρα εξελίχθηκε η εξ' αναβολής αναμέτρηση του Δούκα στη Τρίπολη. Η ομάδα του Αμαρουσίου κατάφερε να "λυγίσει" τον Αρκαδικό σε μια σπουδαία νίκη, με τον Ισπανό πάουερ φόργουορντ να προσθέτει ακόμη μια τρομερή εμφάνιση στο ενεργητικό του και ακόμη ένα double-double. 28 πόντοι (11/12 β., 7/9 διπ., 1/3 τριπ.), 12 ριμπ., 1 λάθος, 4 ασίστ και 1053 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης ήταν τα κατορθώματα του...

Προπονητής της αγωνιστικής - Βαγγέλης Βλάχος

Ο Εθνικός έδειξε συνέχεια και συνέπεια και στην 11η αγωνιστική και με την εκτός έδρας νίκη στον Χολαργό, επί ενός ακριβότερου (από πλευράς ρόστερ), αντιπάλου επιβεβαίωσε ότι αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν. Ο Βαγγέλης Βλάχος έχει την εμπειρία και τις ικανότητες να χειρίζεται άψογα το μείγμα νέων και πιο έμπειρων παικτών και να παίρνει από αυτούς το 100% των δυνατοτήτων τους. Στη συνολικά καλή εικόνα των Πειραιωτών ο Βλάχος έχει τεράστια συνεισφορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα