Ο πολύτιμος Πελεκάνος

Ποτέ στο παρελθόν τόσο λίγες προσθήκες σε μια ομάδα (Ολυμπιακός) δεν έκαναν τόσο πολύ θόρυβο. Ίσως να είναι σημείο των καιρών, ίσως να είναι μια… εικονική πραγματικότητα, που πηγάζει από την ανάγκη των (υπερβολικά) πολλών μέσων -κυρίως ηλεκτρονικών-, τα οποία εδράζουν στον χώρο του μπάσκετ, άρα αντλούν την όποια πελατεία από τον χώρο της… πορτοκαλί εξέδρας, να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του κοινού.

Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν αποκτήσει ΜΟΝΟ τον Δημήτρη Μαυροειδή. Και πριν συνεχίσω την… καταμέτρηση, οφείλω να σημειώσω ότι

μόνο αδιάφορο δεν είναι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατάφερε να κρατήσει το σύνολο των παικτών που ήθελε, να διατηρήσει τον κορμό που τον έφερε στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Άλλωστε, γι' αυτό παλιότερα "κατηγορούσαμε" τους αδερφούς Αγγελόπουλους, ότι "ολημερίς το έχτιζαν, το βράδυ γκρεμιζόταν"…

Πολύς ντόρος γίνεται για έναν παίκτη που δεν είναι ελεύθερος (Βασίλης Καββαδάς) κι έναν παίκτη που είναι ακριβός για δεύτερος, αλλά κανείς (εκ των δύο "αιωνίων") δεν τον θέλει για πρώτο (Στράτος Περπέρογλου).

Τα δεδομένα για τον ψηλό του Πανιωνίου είναι ξεκάθαρα:

● Στον Παναθηναϊκό υπάρχει και θέση, και πρόταση, αλλά δεν θέλουν η συζήτηση να γίνει με τον Νίκο Λώτσο παρόντα. Ο παίκτης δεν αλλάζει ατζέντη (και καλά κάνει, κατά την εκτίμησή μου) οπότε υπάρχει πρόβλημα.

● Στον Πανιώνιο η πώλησή του ισοδυναμεί με δυνατότητα για απόκτηση παικτών, που θα κάνουν την ομάδα καλύτερη, που θα της επιτρέψουν να παραμείνει η πρώτη καλύτερη στη χώρα, μετά τους δύο "αιώνιους". Άρα θέλουν να τον πουλήσουν.

Αν, λοιπόν, ο Ολυμπιακός ήθελε πραγματικά να τον αποκτήσει, εκμεταλλευόμενος από τη μια το… κόλλημα του Παναθηναϊκού και από την άλλη τη διάθεση (αν όχι ανάγκη) του Πανιωνίου να τον παραχωρήσει, θα τον έκλεινε σε ένα βράδυ.

Μπορεί να το κάνει, ακόμα και απόψε το βράδυ. Θα δώσει, όμως, τόσα χρήματα για έναν παίκτη που θα είναι δυστυχισμένος, αφού δεν θα χωρά καν στη 12άδα; Ενδεχομένως! Ανυπομονώ να το δω, για να δικαιωθεί η κλασική ρήση "τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία", αφού ο Ολυμπιακός μπορεί να τον καλύψει οικονομικά, όχι όμως να του δώσει χώρο να αναπτύξει το ταλέντο του.

Η περίπτωση του Περπέρογλου είναι ακόμα πιο απλή. Ο Παναθηναϊκός δείχνει ότι δεν καίγεται κατ' ελάχιστο να τον αποκτήσει, ο Ολυμπιακός παίζει μόνος του και όμως η μεταγραφή δεν γίνεται.

Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς πως στον Παναθηναϊκό περιμένουν να πάρει ο Ολυμπιακός τον Στράτο, για να κινηθούν άμεσα να αποκτήσουν τον Μιχάλη Πελεκάνο. Τον πολύτιμο Πελεκάνο, που είναι ο καταλληλότερος παίκτης και για τους δύο.

Ο "Μάικ" είναι τόσο χαμηλών τόνων, που αν δεν τον δεις να περνά από μπροστά σου ξεχνάς ότι είναι στην παρέα. Δεν είναι, όμως, έτσι όταν καλείται να εκτελέσει "ειδικές αποστολές" (κυρίως αμυντικές) στο παρκέ.

Δεν είναι πρώτης γραμμής (πλέον), δεν αλλάζει ισορροπίες. Ή μήπως αλλάζει; Γιατί η αλήθεια είναι πως πίσω από τον Παπανικολάου (ή τον Μασιούλις, αντίστοιχα), με δεδομένο ότι ο Ολυμπιακό

Keywords
Τυχαία Θέματα