Ο Ντουράντ σκοράρει λιγότερο, αλλά και... κάθε στιγμή!

Η εταιρεία Nike, που κατάφερε να κρατήσει τον Κέβιν Ντουράντ στις υπηρεσίες της με ένα ποσό-ρεκόρ, έχει κυκλοφορήσει ένα μπλουζάκι που απεικονίζει -σαν καρτούν- τον σταρ των Θάντερ ως... μετεωρολόγο, με σακάκι και σορτσάκι(!) σε μία βροχερή Αμερική. Ο χάρτης των Η.Π.Α. στο t-shirt δείχνει τη χώρα γεμάτη σύννεφα, καθώς στο ΝΒΑ λένε

συχνά πως όταν ένας παίκτης σκοράρει συνέχεια, «βρέχει» (με την έκφραση «it looks like rain»). Αν δει κάποιος τα στατιστικά του περσινού MVP και κορυφαίου σκόρερ της σεζόν, θα αντικρίσει αρχικά μειωμένη την επιθετική επίδοσή του. Αλλά αν μελετήσει κανείς καλύτερα όλους τους αριθμούς, θα διαπιστώσει πως ο «KD-35», που από τους 32π. μ.ο. έχει «πέσει» στους 25,4π. φέτος, δεν έχει χάσει διόλου την φόρμα του, καθώς ξεκίνησε τη σεζόν τραυματίας, επέστρεψε στις αρχές Δεκεμβρίου και έχει παίξει μόλις 17 παιχνίδια. Σε αυτές τις συμμετοχές, ο Ντουράντ έχει μεν 25,4π., όμως αυτοί είναι αποτέλεσμα μόλις 31,3΄ συμμετοχής, αφού πέρσι αγωνιζόταν 38,5΄!

Ο σταρ της Οκλαχόμα Σίτι άγγιξε το τριπλ-νταμπλ στη νίκη στο Ορλάντο, τα ξημερώματα της Δευτέρας, έχοντας 21π.-11ριμπ.-8ρασ. σε 27΄ και με μόνο 7/10 σουτ (και 7/7βολ.), παίζοντας απλώς ως το τέλος της 3ης περιόδου! Ο τετράκις πρώτος σκόρερ της Λίγκας έχει φέτος μειωμένες επιθετική επίδοση, όμως εκτός του ότι αγωνίζεται λιγότερο, επιχειρεί 15,9 σουτ ανά αγώνα, που είναι τα λιγότερα της καριέρας του, καθώς πέρσι είχε 20,8 και στην ρούκι σεζόν του 17,1! Επιπλέον, αν και δεν είναι φέτος... «καταιγίδα», είναι πιο ισχυρός σαν... «ψιχάλα», με λιγότερα σουτ, λιγότερα λεπτά, αλλά και το καλύτερο ποσοστό στα σουτ (με 55,2%) στην 8ετή πορεία του στη Λίγκα!!! Ο Ντουράντ σκοράρει 0,81π. ανά λεπτό συμμετοχής και δεν απέχει πολύ από την περσινή αποδοτικότητά του, έχοντας 0,83π./λεπτό! Η ομάδα του σκόραρε 79π. στο Ορλάντο ως το... ημίχρονο, αριθμός-ρεκόρ μετά τη μετακίνησή της από το Σιάτλ στην Οκλαχόμα Σίτι (το 2008), καταρρίπτοντας τους 74π. από τις 24/3/2010, με τους Ρόκετς. Οι Θάντερ είχαν 16/21 σουτ και 76% στην 2η περίοδο!

Keywords
Τυχαία Θέματα