Ο Ντε Κολό... καθάρισε από νωρίς

Παίζοντας όσο χρειαστεί και χωρίς να... φοβηθεί ιδιαίτερα την Μακάμπι, η ΤΣΣΚΑ πρόσθεσε ακόμη μια νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα μετά το υπέρ της 93-81, με τον Ντε Κολό (28 π.) απόλυτο MVP και πρωταγωνιστή στην αναμέτρηση, αλλά χωρίς να προσπεράσει το προσωπικό του ρεκόρ στην διοργάνωση και την ομάδα του -εν τέλει- να μην φτάνει στην τυπικότητα της πανηγυρικής κατοστάρας. Αν αυτά θεωρούνται ως παραπάνω στόχοι και κατορθώματα, για ένα σύνολο που δουλεύει, έτσι κι

αλλιώς, σε μεγάλες ταχύτητες, με την σκέψη στην διατήρηση των κεκτημένων...

Οι ρυθμοί της ΤΣΣΚΑ, ως συνήθως, στην Μόσχα, ανέβαιναν, σταδιακά, η Μακάμπι, δύσκολα ακολουθούσε, χωρίς Γκάουντλοκ και φυσικά στην μετά-Ουΐμς εποχή (ο Αμερικανός δεν επισκέφθηκε έτσι το παλιό του σπίτι) και το 39-21 στο 14' ήταν μάλλον μια λογική εικόνα. Προηγήθηκε το 26-14 στο 10', η ΤΣΣΚΑ, όποτε ήθελε σκόραρε, με τον κόουτς των Ισραηλινών, τον Λετονό Μπαγκάτσκις να γνωρίζει καλά τι θα πει «ρωσική αρκούδα». Εχει εργαστεί άλλωστε στη Νίζνι και ξέρει πως αν αφήσεις την ΤΣΣΚΑ να επιτεθεί, το παιχνίδι το έχασες. Ειδικά στην αρένα της, όπου ανοίγει, παραδοσιακά, το τέμπο και τα ντεσιμπέλ της απόδοσής της η ομάδα του κόουτς Ιτούδη. Kάπως έριξε την διαφορά η Μακάμπι στα όρια των 10 πόντων, με ένα από τα χαϊλάιτ να ανήκει στον Σεγκέβ με το κάρφωμά του.

Mε το σκορ στο 43-39 η Μακάμπι είδε την πίεσή της να αποδίδει, υποχρεώνοντας σε λάθη τους γηπεδούχους, που δέχτηκαν 11-0 σερί. Πέρα από την δράση των Ντε Κολό, Τεόντοσιτς, Χάινς (νταμπλ νταμπλ, 14 π., 10 ριμπ.), η ΤΣΣΚΑ χρειαζόταν κάτι ακόμη, για να ξαναξεφύγει. Διότι, η Μακάμπι απειλούσε (στο -5) και το ματς ήταν ό,τι και πριν την έναρξή του. Ενα ντέρμπι (54-48 στο 20'), αλλά στην πράξη, όχι στα χαρτιά. Το 69-58 στο 19' δεν εξασφάλιζε σε καμία περίπτωση την «ομάδα του στρατού», η πάντα επικίνδυνη Μακάμπι δεν θα άφηνε αμαχητί τα όπλα, παρά το γεγονός πως οι Ρώσοι είχαν, ξεκάθαρα, το πλεονέκτημα και το προβάδισμα νίκης.

H επιχείρηση αναχαίτισης της... ρωσικής επιδρομής ήταν στην λειτουργία για την Μακάμπι, αλλά η αποστολή, κάθε άλλο, παρά εύκολη ήταν. Αρκετές ομάδες περίμεναν... στο σκουστικό τους, μήπως κι έρθιε το απρόσμενο διπλό, αλλά η ΤΣΣΚΑ δεν έδειχνε διάθεση να διακινδυνεύσει (80-70 στο 36'). Δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την τελευταία της λέξη η «ομάδα του λαού», η όποια σκέψη αντεπίθεσης έμεινε ως προσχέδιο και η ΤΣΣΚΑ... με σβηστή μηχανή έφτασε στο τελικό 93-81 και με την πολυτέλεια να γεμίζουν μπαταρίες και να κάνουν συντήρηση δυνάμεων σχεδόν όλοι από μεριάς γηπεδούχων. Για την Μακάμπι πάντως, η επόμενη αποστολή έχει την κωδική ονομασία «Ολυμπιακός».

Δεκάλεπτα: 26-14, 54-48, 69-60, 93-81.

ΤΣΣΚΑ (Ιτούδης): Ντε Κολό 29 (2), Τεόντοσιτς 11 (3), Ογκουστιν 9, Φρίντζον 7, Τζάκσον 3 (1), Αντόνοφ 2, Φρίλαντ, Βοροντσέβιτς, Χίγκινς 5, Χριάπα 3 (1), Κουρμπάνοφ 10 (1), Χάινς 14.

ΜΑΚΑΜΠΙ (Μπαγκάτσκις): Γκάουντλοκ, Ραντ 14 (1), Σίλι, Σμιθ 11, Μέκελ 2, Πνίνι 5 (1), Σέγκεβ 10, Οχαγιόν 8 (2), Λάντεσμπεργκ 19 (2), Μπεν Χαρούς, Αϊβερσον 12.

Στατιστικά

Keywords
Τυχαία Θέματα