Ο Ντάνκαν… γερνάει, αλλά διαπρέπει!

Πριν από δύο σεζόν, όταν ο κόουτς Πόποβιτς άρχιζε να τον ξεκουράζει όλο και περισσότερο στα παιχνίδια των Σπερς, οι συμπαίκτες του Τιμ Ντάνκαν του έκαναν ένα αστείο. Του έδωσαν το φύλλο της στατιστικής έπειτα από τη νίκη 93-76 επί των Σίξερς, στις 25/2/12, στην οποία δεν είχε παίξει προληπτικά και στο σημείο που ανέγραφε DNP (σ.σ.: «Did Not Play», με τον λόγο απουσίας, που είναι συνήθως «απόφαση προπονητή» ή «τραυματισμός») είχαν σβήσει το «Coach Decision» και είχαν γράψει «Old» (=«Γέρος»)!!! Ο Ντάνκαν, αν και παραμένει ιδιαιτέρως σοβαρός

στο παρκέ, χαμογέλασε. Και αποφάσισε να κρατήσει κακία όχι στους συμπαίκτες του, αλλά στους… αντιπάλους, αφού μετά την κανονική περίοδο του 2010-11, όταν είχε μόλις 13,4π. μ.ο., την επόμενη κατέγραψε 15,4 και πέρυσι 17,8! Φέτος, μπορεί να έχει 13,1π., που είναι η χαμηλότερη επίδοση της 17ετούς θητείας του στο ΝΒΑ, όμως αυτό είναι αποτέλεσμα των 27,9΄ που αγωνίζεται και των μ.ο. 11,8 σουτ που επιχειρεί, που είναι επίσης τα λιγότερα στην πορεία του στους Σπερς.

Τον Τιμ Ντάνκαν, άλλωστε, δεν τον ενδιαφέρουν αυτοί οι αριθμοί, αλλά τα δαχτυλίδια. Μπορεί τον περασμένο Ιούνιο να έχασε τον 5ο τίτλο από τους Χιτ, αλλά φέτος ο ίδιος και οι συμπαίκτες του έχουν βαλθεί να αποδείξουν πως κάνουν λάθος όσοι λένε κάθε (προηγούμενη) σεζόν πως «αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του Σαν Αντόνιο»… Και τα ξημερώματα της Τρίτης (3/12), στην επικράτηση επί της Ατλάντα, ο σέντερ των «Σπιρουνιών» όχι μόνο πέτυχε το νικητήριο καλάθι της ομάδας του στην εκπνοή, αλλά έγραψε και προσωπική ιστορία. Ο απόφοιτος του Ουέικ Φόρεστ (με μ.ο. καριέρας 20,1π.-11,2ριμπ. σε 35΄ στο ΝΒΑ) είχε 23π.-21ριμπ. σε 34΄ και εκτός του ότι μέτρησε το 22ο ματς με +20π.-+20ριμπ., είχε το 3ο σε λιγότερο από 35΄ και έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία της Λίγκας που το κατάφερε, σε ηλικία 37 ετών και 221 ημερών!!!

Keywords
Τυχαία Θέματα