Ο νόμος του Τελ Αβίβ (70-68)!

Σε ένα παιχνίδι που επιβεβαίωσε καθολικά τον χαρακτηρισμό του, ως ένα από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ντέρμπι, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, "λύγισε" σε ένα "καυτό Γιάντ Ελιάου" την Μπαρτσελόνα με το τελικό 70-68, να κάνει δύο τις νίκες των Ισραηλινών, ενώ στον αντίποδα οι "Μπλαουγκράνα" έχουν σε τρία ματς δύο ήττες, μην πείθοντας ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις περί απόκτησης πλεονεκτήματος έδρας. Το ματς είχε συγκλονιστική εξέλιξη στο φινάλε, με την τάπα του συγκλονιστικού σήμερα Ντέβιν Σμιθ στον Ματσιέι Λάμπε, ένα δευτερόλεπτο

πριν το φινάλε, να κρίνει ουσιαστικά την έκβασή του. Ο Πάργκο ευστόχησε μετά στις δύο βολές που πήρε από το φάουλ του Πολωνού σέντερ, με τις οποίες διαμόρφωσε το 70-66, ενώ αμέσως μετά προέβη σε ένα αχρείαστο φάουλ σε σουτ τριών πόντων του Αμπρίνες, κάτι που ωστόσο δεν κόστισε.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη να είναι "πολιορκητικός κριός" για την ομάδα του, απέναντι στα "θηρία" του Πασκουάλ, μιας και ο Έλληνας σέντερ είχε πολύ καλή παρουσία, ειδικά στο πρώτο μέρος, με αντιπάλους τους Άντε Τόμιτς και Τίμπορ Πλάις. Ο ίδιος σημείωσε όλους τους πόντους τότε (11), ενώ είχε κερδίσει και 7 ριμπάουντ. Με τον "Σόφο", λοιπόν, ηγέτη και τους Οχαγιόν, Πάργκο να τον ακολουθούν, σε συνδυασμό με "κλείδωμα" βασικών ατού των Καταλανών, οι Ισραηλινοί είχαν καταφέρει να φέρουν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (36-26), πριν ο Έντουιν Τζάκσον μειώσει στο 36-28 του ημιχρόνου.

Η Μπαρτσελόνα, όμως, είναι μία ομάδα με προσωπικότητα και με ποικιλία επιλογών σε κάθε θέση, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζεις ποιος είναι αυτός που μπορεί να σου κάνει τη "ζημιά" σε κάθε ματς. Οι παίκτες του Πασκουάλ, λοιπόν, συνήλθαν εξερχόμενοι από τα αποδυτήρια και επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές, με πολλούς παίκτες και βασικά τον Τόμιτς να δίνουν μία πολυφωνία στο σκοράρισμα στην τρίτη περίοδο (Τόμας, Ντόλμαν, Αμπρίνες, Χουέρτας, Πλάις) και να "ροκανίζουν" τη διαφορά. Ο Πάργκο, ωστόσο, ήταν αποφασισμένος να οδηγήσει την ομάδα του στην νίκη και την κρατούσε μπροστά σε ολόκληρη την τρίτη περίοδο, αναλμβάνοντας αυτός πλήρως τα ηνία στο θέμα του σκορ. Στο τέλος, βέβαια, τον βοήθησαν οι Χέινς και Λίνχαρτ, με τον τελευταίο να σημειώνει ένα απίστευτο καλάθι στο τέλος της περιόδου, που έκανε το ματς 53-47.

Οι Καταλανοί επέμειναν και έκαναν την ανατροπή που τόσο πολύ επεδίωκαν, μετά από πολλή ώρα. Με καλάθι του Τόμιτς, και αφού ο ίδιος ο Κροάτης και ο Νάχμπαρ είχαν κάνει σπουδαία δουλειά, το σκορ έγινε 55-56. Δύο λεπτά αργότερα, μίλησε η ηγετική φυσιογνωμία του Σμιθ, ο οποίος με τρίποντο έδωσε το "έναυσμα" να πάει ξανά η διαφορά στους 10 (66-56), με τον Ραντλ να είναι εξαιρετικός σε εκείνο το σημείο. Η Μπαρτσελόνα επιστρέφει ξανά, ο Πάργκο της απαντά και ο "Σόφο" δίνει αμυντικό ρεσιτάλ πριν υποπέσει στο τέταρτο φάουλ του. Το λάθος του Οχαγιόν, όμως, 19 δεύτερα πριν την εκπνοή, δίνει ξανά την ευκαιρία στην "Μπάρτσα", που μειώνει σε 68-66 με τρίποντο του Χεζόνια. Ο Σμιθ κάνει λάθος, αλλά αμέσως μετά το διορθώνει με την τάπα του στον Λάμπε, με τον Πάργκο να "κλειδώνει" μία μεγάλη νίκη.

Δεκάλεπτα: 15-13, 36-28, 53-47, 70-68

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Γκούντες): Πάργκο 20 (6/11 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7 ασίστ, 4 λάθη), Χέινς 1, Σμιθ 15 (3/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Ράντλ 10 (8 ριμπάουντ), Λίνχαρτ 3 (1), Τάιους (7 ριμπάουντ), Οχαγιόν 6 (1), Λάντεσμπεργκ, Σχορτσανίτης 11 (4/12 δίποντα, 9 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα), Αλεξάντερ 4

Μπαρτσελόνα (Πασκουάλ): Ντόλμαν 5 (1), Χεζόνια 7 (1), Χουέρτας 4 (7 ασίστ), Αμπρίνες 8 (2), Σατοράνσκι 2, Πλάις 6, Τόμας 3, Τζάκσον 4, Λάμπε 3 (5 ριμπάουντ), Νάχμπαρ 5 (1), Τόμιτς 21 (6/13 δίποντα, 10 ριμπάουντ)

Keywords
Τυχαία Θέματα