Ο ΛεΜπρόν υποτάχθηκε στον Λέοναρντ, "διπλός" ο ηττημένος Αντετοκούνμπο (videos)

Οι Σαν Αντόνιο Σπερς έστειλαν ηχηρό μήνυμα εν όψει της συνέχειας, καθώς επικράτησαν εκτός έδρας των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι που κρίθηκε στην παράταση, οι παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς έδειξαν χαρακτήρα και πήραν το ροζ φύλλο, με άνθρωπο-κλειδί τον Καουάι Λέοναρντ. Προσπάθησε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, όντας εύστοχος, αλλά είχε λάθος επιλογές όταν κρίθηκε το παιχνίδι.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε νέο double-double, όμως οι Μιλγουόκι Μπακς είναι ντεφορμέ και γνώρισαν

την ήττα και στο Μαϊάμι με "θύτες" τους ικανούς για το καλύτερο και για το χειρότερο, Χιτ.

Με πολλά παράπονα από τη διαιτησία, οι Σακραμέντο Κινγκς έφτασαν μέχρι τέλους, όμως τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν το ροζ φύλλο κόντρα στους Σικάγο Μπουλς. Το φάουλ του ΝτεΜάρκους Κάζινς πάνω στον Ντουέιν Ουέιντ στο τέλος, ξεσήκωσε... θύελλα αντιδράσεων.

Οι Ατλάντα Χοκς έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης και κατάφεραν να κόψουν τη... φόρα των Φιλαντέλφια Σίξερς, ενώ στο συναρπαστικότερο ματς της βραδιάς, ο Ντάμιαν Λίλαρντ οδήγησε τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στο διπλό μέσα στο σπίτι των Μπόστον Σέλτικς.

Αποτελέσματα:

Σέλτικς-Μπλέιζερς 123-127

Πίστονς-Ουίζαρντς 113-112

Χοκς-Σίξερς 110-93

Χόρνετς-Νετς 112-105

Χιτ-Μπακς 109-97

Νικς-Σανς 105-107

Γκρίζλις-Ρόκετς 95-119

Καβαλίερς-Σπερς 115-118

Μπουλς-Κινγκς 102-99

Νάγκετς-Κλίπερς 123-98

Τζαζ-Πέισερς 109-100

Ανάλυση:

Αναπόφευκτα, όλα σχεδόν τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο απόλυτο ντέρμπι των Κλίβελαντ Καβαλίερς με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, το οποίο βρήκε νικητές στο τέλος τους παίκτες του Γκρεγκ Πόποβιτς: 115-118!

Οι Τεξανοί ξεκίνησαν άσχημα στην πρώτη περίοδο. Ακολούθως, αντέδρασαν, όμως οι Καβαλίερς διατηρούσαν μια διαφορά σχετικής ασφαλείας, μέχρι την ανατροπή του τελευταίου δωδεκάλεπτου.

Στα 2'46'' πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, τα "σπιρούνια" βρέθηκαν στο 107-101 και έδειξαν ικανά να τελειώσουν το ματς. Ωστόσο, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς με έξι προσωπικούς του πόντους ισοφάρισε. Στη συνέχεια είχαμε διαδοχικές άστοχες προσπάθειες για game winner από τον Λέοναρντ και "βασιλιά" για να έρθει η παράταση.

Στο έξτρα πεντάλεπτο, ήταν η σειρά των Καβς να "αυτοκτονήσουν", καθώς προηγήθηκαν με 111-109 στα δύο λεπτά πριν χτυπήσει η κόρνα της λήξης και δέχτηκαν σερί 9-0 για το 118-111, πριν ο Ίρβινγκ γράψει απλά το τελικό σκορ λίγο πριν το φινάλε.

Ο Καουάι Λέοναρντ έκανε θραύση με την απόδοσή του, σημειώνοντας 41 πόντους με 8/8 ελεύθερες βολές και 15/30 σουτ εντός πεδιάς. Ο Πάτι Μιλς έβαλε καθοριστικά τρίποντα (3/5), ο ΛαΜάρκους Όλντριτζ είχε double-double με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ "διπλός" ήταν και ο Ντέιβιντ Λι (14 πόντοι με 7/11 δίποντα και 11 ριμπάουντ), καλύπτοντας επάξια το βαρυσήμαντο κενό του Πάου Γκασόλ.

Για τους πρωταθλητές, κορυφαίος ήταν ο Κάιρι Ίρβινγκ με 29 πόντους και 9 ασίστ, τη στιγμή που ο ΛεΜπρόν Τζέιμς είχε κι αυτός τους ίδιους πόντους με (11/16 προσπάθειες εντός πεδιάς), αλλά και αστοχία όταν χρειαζόντουσαν τα σουτ της νίκης. Πιστώνεται βέβαια την ανατροπή στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει τις υψηλές του πτήσεις, όμως τελευταία οι Μιλγουόκι Μπακς δείχνουν ανεξήγητα "τρακαρισμένοι" και αυτή τη φορά ηττήθηκαν στο Μαϊάμι από τους Χιτ με 109-97!

O all star γκαρντ / φόργουορντ των "ελαφιών" είχε 24 πόντους με 6/8 βολές, 6/14 δίποντα και 2/5 τρίποντα, συμπληρώνοντας 10 ριμπάουντ και 3 ασίστ, σε ένα ακόμη double-double του.

Από την άλλη, ο Γκόραν Ντράγκιτς συνέχισε τις καλές του παρουσίες με 25 πόντους και 8/13 σουτ εντός πεδιάς, όμως σταρ του αγώνα ήταν αυτή τη φορά ο Ντιόν Ουέιτερς με 33 πόντους και 5/8 τρίποντα!

Μεγάλο ντέρμπι έγινε στο "United Center" του Σικάγο, όπου οι Μπουλς επικράτησαν με 102-99, όμως οι Σακραμέντο Κινγκς "φωνάζουν" για το φάουλ του ΝτεΜάρκους Κάζινς πάνω στον Ντουέιν Ουέιντ (30 πόντοι με 9/20 σουτ εντός πεδιάς) λίγο πριν το τέλος και έκρινε τον τελικό νικητή.

Ο Κάζινς ήταν πραγματικό "θωρηκτό" με 42 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ ο Κώστας Κουφός είχε θετική παρουσία, παίζοντας 25 λεπτά (ξεκίνησε στη βασική πεντάδα) και έχοντας απολογισμό 7 πόντους (1/1 ελεύθερη βολή, 3/4 δίποντα), 6 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα κόψιμο και ένα κλέψιμο!

Στη Βοστόνη, ο φοβερός και τρομερός Αϊζάια Τόμας έβαλε 41 πόντους, όμως οι Σι Τζέι ΜακΚόλουμ (35 πόντοι) και Ντάμιαν Λίλαρντ (28 πόντοι), οδήγησαν τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στην περιπετειώδη επικράτηση επί των Μπόστον Σέκτικς στην παράταση με 127-123!

Keywords
Τυχαία Θέματα