Ο Κώστας Φλεβαράκης στο basketblog.gr

Ο Κώστας Φλεβαράκης μίλησε στο www.basketblog.gr για την εντυπωσιακή πορεία των Τρικάλων που αν και νεοφώτιστη ομάδα που φτιάχτηκε τελευταία στιγμή το ρόστερ της Α1 , εν τούτοις είναι κοντά στην παραμονή της και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Ο επιτυχημένος για μια ακόμα φορά σε δύσκολη αποστολή Έλληνας τεχνικός μας μίλησε για την ομάδα και την συνέχεια.

-Κόουτς είστε κοντά στην παραμονή; Έχετε κάνει 8 νίκες στα 9 τελευταία παιχνίδια στην έδρα σας!

"Ακόμα έχουμε μια νίκη που πρέπει να κάνουμε.

Δεν έχει τελειώσει η υπόθεση παραμονή και αλίμονο αν πιστεύουμε κάτι τέτοιο. Εμείς έχουμε δυο παιχνίδια στην έδρα μας και το ένα είναι με τον Ολυμπιακό. Συνεπώς έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι επίσης με το ΚΑΟΔ στο τέλος με την ομάδα της Δράμας να έχουμε δει ήδη πόσο αξιόλογη και επικίνδυνη είναι. Έχουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα αλλά πιστεύω ότι θα κάνουμε ακόμα μια νίκη και θα μείνουμε στην κατηγορία που ήταν και ο βασικός μας στόχος από την αρχή της σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι η έδρα μας οδηγεί στην παραμονή αλλά επαναλαμβάνω ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα και ειδικά σε μια Α 1 που αλλάζουν τα δεδομένα κάθε εβδομάδα και έχουμε πολλά αμφίρροπα παιχνίδια"

-Η ομάδα στήθηκε τελευταία στιγμή αλλά έχετε βρει μια εξαιρετική χημεία και κάνετε πολύ καλή δουλειά

"Η ομάδα πράγματι στήθηκε τελευταία από τις άλλες αλλά όλοι είχαμε διάθεση και κάναμε σωστές κινήσεις και είμαστε στις καλά μονταρισμένες ομάδες με καλή χημεία και έχουμε πολύ καλό κλίμα και πάνω απ όλα γίνεται καλή δουλειά και όλοι δουλεύουμε πολύ και σωστά. Έχουμε ασφαλώς και αδυναμίες που προσπαθούμε να κρύβουμε. Αλλά έχουμε κάνει και καλές διορθωτικές κινήσεις και το σημαντικό είναι ότι κάνουμε μια ομαδική δουλειά. Και ότι έχουμε πολύ καλή συγκέντρωση"

-Πολλοί πίστεψαν όταν είχατε την ατυχία με τον Γκρέιτζερ τον κορυφαίο σκόρερ σας ότι τα πράματα θα αλλάξουν προς το χειρότερο

"Δεν είναι ψέματα ότι και εμείς ανησυχήσαμε λίγο αλλά έχουμε μάθει να πολεμάμε. Είχαμε κλείσει τον Πορίνι που είναι πολύ καλός στο δημιουργικό κομμάτι για να πλαισιώσει τον Γκρέιτζερ και ξαφνικά άλλαξαν τα πλάνα μας αλλά όλα τα παιδιά προσαρμόστηκαν άμεσα στις νέες μας αλλαγές. Και άλλωστε η άμυνα είναι το βασικό μας όπλο"

-Στην ομάδα κόουτς όμως έχετε και ελληνόπουλα με καλούς ρόλους

"Μα είναι λογικό. Από την αρχή της σεζόν έχουμε παιδιά που ίσως να μην περίμενε ο κόσμος να έχουν τόσο ρόλο όπως για 15-20' αλλά εμείς αυτό είχαμε σχεδιάσει. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ και έχουν όλα τον ρόλο τους και μας βοηθάνε πολύ "

-Η διοίκηση και ο κόσμος είναι κοντά βλέπουμε στην ομάδα

"Η διοίκηση από την αρχή είναι σοβαρή και κάνει καλή δουλειά στην ομάδα και μάλιστα με αυτά που έχει στα χέρια της και έχοντας και κάποια παλιά χρέη. Δεν μπήκε και καλά έκανε στην λογική να φτιάξει μεγαλύτερο μπάτζετ αλλά προτίμησε να συμμαζέψει την ομάδα οικονομικά για να είναι υγιής και ήρεμη. Ο κόσμος είναι κοντά στην ομάδα καθώς αναγνωρίζει το πάθος μας και την εργατικότητα μας και έτσι γεμίζει το γήπεδο και μας δίνει μεγάλη δύναμη για την συνέχεια"

-Η σωτηρία γενικά θα παιχθεί μέχρι τέλους;

"Αυτό κανείς δεν το ξέρει αλλά δεν αποκλείεται πάντως να έχουμε αγωνία μέχρι τέλους και κανείς δεν ξέρει από τώρα αν στις 8 ή 9 νίκες είναι η παραμονή. Σαφώς πάντως στις 9 αισθάνεσαι άνεση και γι αυτό και εμείς θέλουμε ακόμα μια νίκη όπου την βρούμε αυτή. Άλλωστε οι περισσότερες ομάδες εξαιρώντας τους δύο "αιώνιους" είναι πάνω κάτω κοντά σε επίπεδο και όλοι μπορούν να κερδίσουν αλλά και να χάσουν απ όλους και γι αυτό έχουμε και ένα ανταγωνιστικό πολύ πρωτάθλημα. Έχουμε και ποιοτικά παιχνίδια ειδικά βλέποντας και τα δικά μας αλλά και σε άλλες αναμετρήσεις που έχω παρακολουθήσει. Οι ομάδες έχουν στραφεί φέτος σ ε πολλούς ρούκις Αμερικανούς λόγω οικονομικών αλλά έχουμε και καλούς Αμερικανούς και έχουμε και μια στροφή και στα ελληνόπουλα που έχουν την ευκαιρία τους. Και έχει βελτιωθεί το επίπεδο της Α 1 και δεν το λέω επειδή έχουμε ανταγωνιστικά παιχνίδια γιατί αυτό μπορεί να συμβαίνει και χωρίς αύξηση του επιπέδου. Η Ελλάδα έχει πολύ τακτική και έξω είχαμε πολύ αθλητικότητα. Τώρα βάζουμε και εμείς πολύ αθλητικότητα αλλά και οι ξένοι πολύ τακτική ανάλογα με τις λίγκες. Για να έρθει έτσι μια ισορροπία"

-Όλα αυτά για τα Τρίκαλα που ξεκινήσατε άσχημα μάλιστα!

"Ξέραμε όμως ότι για μας το πρωτάθλημα θα άρχιζε στην 5η αγωνιστική και το ματς με τον Ίκαρο. Και αυτό καθώς η κλήρωση έφερε να έχουμε βαρύ πρόγραμμα και ειδικά στην πρεμιέρα είχαμε την πολύ ενισχυμένη και δεμένη Κηφισιά που έδειξε άλλωστε στην συνέχεια τη αξία της και μάλιστα χάσαμε δύσκολα με 41% στις βολές!Γι αυτό και δεν απογοητευτήκαμε και μόλις κερδίσαμε τον Ίκαρο και ειδικά με εξαιρετική εμφάνιση η ομάδα πήρε πάνω της ψυχολογικά και έτσι έχουμε μια καλή πορεία και ας μην έχουμε κερδίσει ακόμα εκτός και αυτό μας πικραίνει λίγο. Ίσως έχουμε αδικήσει σε κάποια ματς και λίγο τον εαυτό μας, έχουμε και την απειρία και την τύχη σε κάποια άλλα, αλλά έχουμε παλέψει σε όλα τα παιχνίδια μας και εκτός έδρας και έχουμε συγκέντρωση και γι αυτό λέω ότι δικαιούμασταν ένα διπλό τουλάχιστον ήδη. Ίσως το βρούμε στο τέλος! Η ομάδα δουλεύει, είναι σταθερή και μαχητική και στηρίζεται στην ομαδική άμυνα"

-Στην συνέχεια έχετε το ματς στην Πάτρα με τον Απόλλωνα

"Είναι ένα δύσκολο ,πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς. Μου λέτε δεν παίζει ο Μπολντς αλλά και έτσι κάπως δεν κέρδισε ο Απόλλωνας στην Ελευσίνα; Ο Απόλλωνας έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, έχει κόσμο, είναι ομάδα σταθερή με προοπτικές και είναι μια μπασκετούπολη, μια πόλη που αγαπά το μπάσκετ και είναι σε πολύ καλό δρόμο από την δουλειά που κάνουν όλοι στην Πάτρα. Εμείς πάμε να παλέψουμε όμως "

-Πόσο σημαντικό είναι ότι έχουμε σχεδόν μόνο Έλληνες προπονητές φέτος;

"Είναι σημαντικό. Οι Έλληνες προπονητές έχουν σχολή πλέον και είναι λογικό να έχουμε Έλληνες προπονητές σχεδόν σε όλες τις ομάδες και για εμένα πρέπει να έχουμε και πολλούς Έλληνες προπονητές και στο εξωτερικό καθώς γίνεται εξαιρετική δουλειά. Το μπάσκετ είναι επιστήμη και οι Έλληνες προπονητές βελτιώνονται συνεχώς. Είναι αδιανόητο για παράδειγμα να μην έχουμε πλέον Έλληνες τεχνικούς στις ελληνικές ομάδες"!

-Κόουτς πως βλέπεις τις ελληνικές μας ομάδες στην Ευρωλίκγα;

"Οι ομάδες μας έχουν κάνει μια κοιλιά τελευταία για διάφορους λόγους. Αλλά έχουν δείξει ότι ξέρουν με την εμπειρία τους να τα βγάζουν πέρα σε δύσκολες καταστάσεις και το σημαντικότερο είναι να πάρουν την πρόκριση. Πιστεύω ότι ακόμα και με μειονέκτημα και με μεγάλα ονόματα αντιπάλους μπορούν να πάρουν την πρόκριση καθώς πολλές φορές είναι καλύτερο να είσαι σαν αουτσάιντερ που γίνεται πλεονέκτημα σε αυτές τις σειρές. Γενικά πιο πολύ φοβάμαι το κακό τους εαυτό όπως για παράδειγμα έγινε στο ματς του Παναθηναϊκού με την Λαμποράλ στο ΟΑΚΑ. Αλλά έχουμε ποιότητα και εμπειρία με ταλέντο"

Keywords
Τυχαία Θέματα