Ο κόουτς Μπλατ ανέλαβε την ευθύνη, αλλά οι παίκτες διαφωνούν

Στην πρώτη ήττα της φετινής σεζόν, στην εντός έδρας πρεμιέρα του Κλίβελαντ από τη Νέα Υόρκη, ο ρούκι τεχνικός τους συγκάλεσε ένα ενωτικό μίτινγκ που οδήγησε σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο Σικάγο. Στην τελευταία ήττα της ομάδας του, πάντως, ο κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ ακολούθησε έναν πιο μοναχικό (προσωρινά) «δρόμο». Ο άλλοτε προπονητής της Μακάμπι Τελ Αβίβ και περσινός πρωταθλητής Ευρώπης (που πρόσφατα είχε μιλήσει και για την μοιρασιά στην επίθεση) ανέβαλε πλήρως την ευθύνη για την εντός έδρας ήττα των Καβς

από τους Νάγκετς, τα ξημερώματα της Τρίτης (18/11), που ήταν η πρώτη έπειτα από 4 διαδοχικές ήττες. Λέγοντας ότι «γνώριζα από πριν ότι πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιχνίδι. Το επισήμανα στους παίκτες μου, όμως ομολογώ πως δεν έκανα καλά τη δουλειά μου. Είναι δικό μου φταίξιμο αν οι αθλητές δεν ανταποκρίνονται σε όσα λέω, ώστε να παίξουν καλά... Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη, γιατί αυτή είναι η δουλειά μου».

Ο νέος σταρ των Καβαλίερς, Κέβιν Λαβ, ωστόσο, διαφώνησε με τον προπονητή του και θέλησε να τον στηρίξει. Ο Αμερικανός φόργουορντ, που είχε 20π.-11ριμπ. και ήταν ο μοναδικός βασικός που σούταρε με +50%, τόνισε ότι «ο κόουτς έκανε καταπληκτική δουλειά από τον πάγκο! Έκανε και το ίδιο για να μας προετοιμάσει ψυχολογικά για τον αγώνα με το Ντένβερ. Δεν είναι μέρος της ευθύνης του ούτε δική του εργασία το να παίζει και πιστεύω πως εμείς ήμασταν εκείνοι που κάναμε κακή δουλειά στο παρκέ. Ξέραμε τα αμυντικά συστήματά μας αλλά δεν τα εφαρμόσαμε. Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο ματς όμως δεν ανταποκριθήκαμε. Γνωρίζαμε ότι είχαμε μερικές νίκες στη σειρά και δεν έπρεπε να επαναπαυτούμε. Πρέπει στη συνέχεια να μην διαχωρίζουμε τις ομάδες σε Ανατολικές ή Δυτικές και να μπαίνουμε στο γήπεδο με την ίδια διάθεση». Το μέρος του κόουτς Μπλατ πήρε και ο ΛεΜπρον Τζέιμς, που δήλωσε πως «ήμασταν πολύ άνετοι έχοντας το νικηφόρο σερί και πιστέψαμε πως θα είναι όλα εύκολα κόντρα σε έναν αντίπαλο που εσχάτως δεν έπαιζε καλά. Αν π.χ. παίζαμε κόντρα στους Σπερς, νομίζω ότι θα ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν μπορούμε να κάνουμε τέτοιες διακρίσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα