Ο Κολοσσός βύθισε τον Πανιώνιο

Ο Κολοσσός συνέχισε την εντυπωσιακή του πορεία και στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, θριαμβεύοντας επί του Πανιώνιου με 70-56 και βυθίζοντας τον αντίπαλό του στα έγκατα της βαθμολογίας και στην αβεβαιότητα για το μέλλον του. Οι Ροδίτες έφτασαν τις 7 νίκες στο πρωτάθλημα ενώ ο Πανιώνιος έμεινε στις 3, έχοντας πλέον και δύο ήττες από τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Ο Κολοσσός ήταν η ομάδα που κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίχρονο. Επέβαλε τον ρυθμό του, είχε διαρκώς μια διαφορά και μόνο με πρόσκαιρα ξεσπάσματα ο Πανιώνιος πλησίαζε στο σκορ, αλλά ποτέ σε απόσταση αναπνοής.

Μετά το ισόπαλο 6-6 του 5ου λεπτού, οι Ροδίτες με καλή άμυνα και τους Ουότερς και Λίντεν επιθετικούς πρωταγωνιστές, πήραν κεφάλι στο σκορ φτάνοντας στο 19-12 του δεκαλέπτου.
Το ίδιο σκηνικό έμεινε και στη δεύτερη περίοδο, με τον Πανιώνιο να εμιώνει σε 21-19 και τον Κολοσσό να ξεφεύγει εκ νέου με 29-22 στο 15'. Ο Σρναντ με προσωπικούς πόντους έφερε τον Πανιώνιο κοντά στο 31-28 στο 18' και το ημίχρονο έληξε με 35-30 για τους γηπεδούχους.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν ακόμα καλύτερο για την ομάδα του Αρη Λυκογιάννη. Με πλήθος επιθετικών λύσεων, αφού μπήκαν στον... χορό και οι Στεφανίδης και Χάγκινς και απέναντι σε έναν πελαγωμένο Πανιώνιο που είχε μόνο τον Κόλεναν να παλεύρι, ο Κολοσσός πάτησε το γκάζι, πήρε διψήφια διαφορά, έφτασε στο 54-41 στο 28' και έκλεισε την περίοδο προηγούμενος με 54-43.

Ο αγώνας είχε πάρει τον δρόμο του και δεν υπήρχε επιστροφή. Οι Ροδίτες που σε κανένα σημείο δεν επηρεάστηκαν από τη σοβαρή απουσία του Αγγελου Τσάμη έκαναν επίδειξη ισχύος απέναντι σε μια ομάδα που αλλού πατούσε κι αλλού βρισκόταν και σίγουρα με την παρουσία της δεν έδειξε ουραγός που πιστεύει στη σωτηρία του. Ο Κολοσσός δεν χαλάρωσε στο ελάχιστο, ο Πανιώνιος έδειξε σημάδια πανικού και το τελικό 70-56 ήρθε δίκαια και εύκολα για τους γηπεδούχους.

Κολοσσός (Λυκογιάννης): Τολιόπουλος 2, Λαρεντζάκης 8, Σιόλογκας 2, Ουότερς 13(2), Μανωλόπουλος 6(2), Σμιθ 6, Στεφανίδης 13(1), Λίντεν 8(2), Σκοτ 3(1), Χάγκινς 9.

Πανιώνιος (Αλεξανδρής): Ξανθόπουλος, Βεργίνης, Ταπούτος 9, Στρναντ 15(2), Μοτσενίγος 1, Σταμάτης 7(1), Γουντς 4, Κόλεμαν 15, Κορόλεφ 5, Ταμπς

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Basket Blog