Ο Κιντ για… πρόεδρος του «Giannis» στους Μπακς;

Η νέα επιθυμία έμμεσης αλλαγής επαγγελματικού προσανατολισμού του Τζέισον Κιντ, φαίνεται πως θα του αλλάξει και «σπίτι». Ο ρούκι κόουτς των Νετς, που ανέλαβε την ομάδα αμέσως μετά την περσινή αποχώρησή του από την ενεργό δράση σαν παίκτης των Νικς, θέλησε να έχει αναβαθμισμένο ρόλο και στην διοίκηση του Μπρούκλιν και δημοσιεύματα αναφέρουν πως τελικά θα βρει θέση παράγοντα στους... Μπακς! Η εφημερίδα «New York
Post» αποκάλυψε το βράδυ του Σαββάτου (28/6) πως ο Κιντ δεν έχει καλές σχέσεις με τον τζένεραλ μάνατζερ των Νετς, Μπίλι Κινγκ, ο οποίος ζήτησε την απόλυσή του τον περασμένο Δεκέμβριο, έπειτα από το προσωρινό κακό ξεκίνημα (ρεκόρ 10-21) και αιτήθηκε από τον Ρώσο ιδιοκτήτη, Μιχάιλ Προκχόροφ, θέση και στην διοίκηση, ώστε να έχει ευχέρεια επιλογής και του ρόστερ. Άνθρωποι των Νετς επιβεβαιώνουν ανεπίσημα το θέμα και έχουν δώσει άδεια στον Κιντ για διαπραγματεύσεις με το Μιλγουόκι. Ο νέος συν-ιδιοκτήτης της ομάδας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Μαρκ Λάσρι, υπήρξε άλλοτε μικρομέτοχος στο Μπρούκλιν και είναι φίλος του Κιντ, αλλά καθώς οι Μπακς έχουν κόουτς τον Λάρι Ντρου και GM τον Τζον Χάμοντ, φέρεται να προσφέρει στον μέλλοντα... πρώην προπονητή των Νετς την θέση του προέδρου!

Αυτό δεν έχει ξεκαθαριστεί, αφ' ενός γιατί ο Κιντ έχει ένα μικρό μερίδιο μετοχών στο Μπρούκλιν και αφ' ετέρου γιατί στο Μιλγουόκι, μετά και την επιλογή του Τζάμπαρι Πάρκερ στο Νο2 του ντραφτ της περασμένης Πέμπτης, δείχνουν πρόθυμοι να δώσουν μία ακόμη ευκαιρία στον κόουτς Ντρου, παρά το φετινό ρεκόρ 15-67, το χειρότερο στην Λίγκα... Οι Μπακς έλαβαν άδεια από τους Νετς να συνομιλήσουν με τον Κιντ που δεν φαίνεται πως έχει πια μέλλον στο Μπρούκλιν, το οποίο ετοιμάζεται να τον αποδεσμεύσει από τα τρία εναπομείναντα χρόνια του 4ετούς συμβολαίου που υπέγραψε πέρυσι, έναντι 10,5εκατ.δολ.. Για την ώρα καμία από τις δύο ομάδες ή ο ίδιος ο Αμερικανός τεχνικός δεν επιβεβαιώνουν επισήμως το ζήτημα, αλλά ο Τύπος της Νέας Υόρκης αναφέρει ήδη πως οι Νετς αναζητούν νέο προπονητή, με τα ονόματα των Μαρκ Τζάκσον, Τζορτζ Καρλ και Λάιονελ Χόλινς να είναι στην λίστα τους. Η ομάδα του Μπρούκλιν ενοχλήθηκε από το αίτημα του Κιντ για περισσότερη εξουσία, ενώ εκείνος ήθελε αρχικά μεγαλύτερο λόγο (αν και οι οπαράγοντες τον είχαν υπερασπιστεί και στην διαμάχη με τον ασίσταντ, Λόρενς Φρανκ), και ως μικρομέτοχος, αλλά και μία οικονομική αναβάθμιση, αφού διαπίστωσε πως τα 10,5εκατ. του συμβολαίου του δεν ήταν αρκετά, σε σύγκριση με τα 25εκατ. που θα λάβουν οι επίσης ρούκι κόουτς, Στιβ Κερ και Ντέρεκ Φίσερ, από Ουόριορς και Νικς αντίστοιχα.

Keywords
Τυχαία Θέματα